Geplaatst op: 05-11-2015
Auteur: Ton Vermeulen

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?

Knabbelt HomeExchange.com aan het succes van Airbnb?
Klooster aanbieding in Italië
De positie van Airbnb lijkt onaantastbaar op het gebied van particuliere verhuur van vakantiewoningen. Aangezien in het digitale domein over het algemeen maar plaats is voor één duidelijke marktleider is een onaantastbare toppositie essentieel. Geen wonder dat allerhande initiatieven ook marktleider willen worden.


Airbnb had in het begin nog een erg aaibaar imago maar daar komen langzaam maar zeker barstjes in. Niet in de laatste plaats omdat het platform voor een deel is gekaapt door professionele en particuliere verhuurders die tijdens je bezoek volledig afwezig zijn en niets te maken hebben met slapen bij een local. HomeExchange heeft zeker een aaibaar imago en dat vertaalt zich nu in een Amerikaanse consumentenprijs. Het risico dat dit platform wordt gekaapt door commerciële verhuurders is nihil omdat je je eigen huis eerst in de etalage moet zetten. Een lidmaatschap van het platform dat inmiddels meer dan 60.000 leden heeft, kost € 130,- per jaar. Leden communiceren via het interne mailsysteem van de organisatie rechtstreeks met elkaar.


Consumenten vinden HomeExchange top

HomeExchange (HuizenRuil.com in Nederland) is door de lezers van 10Best.com (onderdeel van het dagblad USA TODAY) verkozen tot Best Website for Booking Your Stay. HomeExchange verzekerde zich van de toppositie door alle andere belangrijke online reiswebsites, zoals TripAdvisor, AirBnB en Expedia te verslaan. Een panel van experts stelde vooraf een lijst samen van websites waar de lezers op konden stemmen. Het panel bestond uit redacteuren van USA TODAY, 10Best.com en andere experts op het gebied van reizen.


Over HomeExchange.com

HomeExchange.com is de grootste en snelst groeiende website voor huizenruilen ter wereld. Die leidende positie is de laatste jaren versterkt door de overname van 4 concurrenten en door de lancering van een aantal nieuwe features voor de website die het huizenruilproces nog makkelijker hebben gemaakt. In de eerste helft van 2016 komt HomeExchange.com met een nieuw innovatief concept dat huizenruilen verder zal transformeren. HomeExchange.com werd in 1992 opgericht door Ed Kushins en is de grootste en snelst groeiende huizenruil-website ter wereld. Dit jaar zullen de 60.000+ leden meer dan 130.000 huizenruilen uitvoeren, in meer dan 150 landen. Behalve de reiskosten, hoeft een vakantie via HomeExchange.com niet meer te kosten dan thuis blijven. De website is nu beschikbaar in 15 verschillende talen, waaronder Nederlands (www.huizenruil.com).

Topics:Vakanties
Trefwoorden: huizenruil, vakanties, deeleconomie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.