Geplaatst op: 04-11-2013

Feest met Fête de la Nature

Feest met Fête de la Nature

Het weekend van 24 en 25 mei 2014 bruist de natuur in Nederland van de feestelijkheden. Dan is het Fête de la Nature. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden hun activiteiten aanmelden of locaties beschikbaar stellen voor de vieringen. Voor recreatie en horeca een mooie kans om aan te sluiten bij Fête en zo het zomerseizoen 2014 feestelijk van start te gaan!


Recreatie, kunst, cultuur, sport en bedrijfsleven

Fête de la Nature is een landelijk initiatief om door heel Nederland feestelijke buitenactiviteiten te organiseren. Niet alleen door groene organisaties, maar juist ook recreatie, kunst, cultuur, sport en bedrijfsleven organiseren deze activiteiten. Het doel is om mensen een mooie ervaring in de natuur bezorgen. Op deze manier komen mensen niet alleen met natuur in contact, maar ook met alle faciliteiten in en om die natuur en met elkaar. Natuur is daarbij een breed begrip: het kan een natuurgebied zijn, maar ook landschap, een boerderij, een park, een groenstrook. De nadruk ligt op buiten.


Fête de la Nature 2014

De komende maanden is de uitnodiging aan allerlei partijen om zich met hun activiteit aan te melden. Dat kan bijvoorbeeld een individueel pannenkoekenhuis zijn dat in het Fête weekend met een tent op de parkeerplaats van een natuurgebied gaat staan met de lekkernijen. Het kan ook groter; een koepel van recreatiebedrijven die een Fête activiteit voorbereid voor alle leden en de mogelijkheid om mee te vieren via de vergaderingen, websites en bladen onder de aandacht van die leden brengt. Ook locaties die zelf geen activiteit kunnen of willen organiseren, maar wel anderen daar de ruimte voor willen geven, zijn van harte welkom om zich aan te melden. Een koor dat optredens verzorgt in uw restaurant? Uw parkeerplaats als startplaats voor de wandeltocht? De afsluitende borrel bij u? Alle ideeën komen bij elkaar op de website. Fête de la Nature zorgt voor landelijke promotie en kan u in contact brengen met mogelijk interessante partners.


Aanmelden op de site

Nationaal Groenfonds is een van de partijen die Fête de la Nature in 2014 ondersteunen. Wilt u meevieren en uw idee of locatie aanmelden? Dat kan via de website www.fetedelanature.nl. Wilt u de mogelijkheden eerst bespreken, dan kunt u contact opnemen met de projectleider van Fête, de heer Ralph Scholtz via info@fetedelanature of 033 253 9724.

Dit artikel over Fête de la Nature in 2014 verscheen in Recreatie & Toerisme oktober 2013.

Trefwoorden: Natuur, fete de la nature, fete weekend, start zomerseizoen, Groenfonds

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

14/04/21
Testreis Gran Canaria waarbij gasten wel uit het resort mogen
De reisbranche en het kabinet organiseren begin mei een tweede proefreis naar het Spaanse Gran Canaria. Samen met de bevindingen van de eerste proefreis naar Rhodos moet die leren onder welke voorwaarden mensen straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen. TUI, Corendon en ANVR organiseren de reis. Het grote verschil met de testreis naar Rhodos, op Gran Canaria mogen de toeristen wél hun resort verlaten
14/04/21
Kabinet presenteert onzeker stappenplan
Ondanks de oplopende besmettingen en volle ziekenhuizen presenteerde het Nederlandse kabinet gisteren een openingsplan. Een plan dat de vrijetijdssector weer perspectief biedt. Helaas zonder zekerheden.
12/04/21
Klompenpad Rekken open
Op de grens van Gelderland met Duitsland is vanaf zaterdag 10 april het nieuwe Klompenpad bij Rekken open voor wandelaars. Het Reckense Markepad is een rondwandeling van elf kilometer door het mooie buitengebied van Rekken. Wandelen door een beekdal, hoogveen, leemgaten en de voormalige Kolonie. Klompen aan, rugzak op en gaan! Vanwege de coronamaatregelen is er helaas geen feestelijke opening.
12/04/21
Ode aan het landschap en relatie Stelling van Amsterdam
Dit jaar besteden de regio's veel tijd aan het thema 'Ode aan ons landschap'. Gedeputeerde van Noord-Holland en bestuurder bij de Stelling van Amsterdam Zita Pels vertelt via een video hoe de relatie tussen landschap en de unieke Stelling van Amsterdam is. Dit UNESCO Werelderfgoed is niet alleen een serie forten en verdedigingswerken. Deze werkt samen met het landschap.
09/04/21
Exclusief voor leden
Rotterdam en Den Haag willen samen start Tour de France binnenhalen
Rotterdam en Den Haag trekken samen op om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te halen. De ambitie is om de proloog van de Tour in Rotterdam te laten verrijden, gevolgd door een etappe met start in Rotterdam en aankomst in Den Haag.
09/04/21
Vrijetijdssector heeft 4,2 miljard euro aan ondersteuning ontvangen
In 2020 hebben Nederlandse bedrijven in totaal 17,6 miljard euro ontvangen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. Het meeste geld, 15 miljard euro, werd uitgegeven aan loonkostensteun. De meeste steun ging naar de handel en de horeca. In totaal heeft de vrijetijdssector voor 4,2 miljard euro aan ondersteuning ten gevolge van de pandemie aangevraagd.
09/04/21
Willem Bijleveld in raad van toezicht Mondriaan Fonds
Willem Bijleveld is sinds 1 april 2021 lid van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds. Bijleveld heeft naast bestuurlijke en toezichthoudende ervaring, grote kennis van actuele ontwikkelingen binnen het erfgoedveld in Nederland. Bijleveld was tot zijn pensioendatum in 2018 directeur van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
07/04/21
Regio zet Taskforce op versterken verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord
Noord-Holland Noord is een populaire bestemming voor toeristen en recreanten. Om de toppositie van d...