Geplaatst op: 12-09-2013

Rendement omhoog met Masterclass Productiviteitsverbetering

Rendement omhoog met Masterclass Productiviteitsverbetering

Groei in de vrijetijdssector schuilt niet bepaald alleen een nog ruimer aanbod en nog meer gasten. Groei zit vooral in verbetering van het húidige aanbod.


Om die mogelijk te maken, is het van belang de kosten te drukken door productiviteitsverbetering en zo de investeringsmogelijkheden te vergroten en de promotie-activiteiten verder te laten reiken. Onder het motto ‘als het niet uit de lengte komt, moet je het in de breedte zoeken’, heeft de Midpoint Leisure Boulevard in Tilburg daartoe haar Masterclass Productiviteitsverbetering opgezet. Die gaat eind september van start.


Winst uit de lengte of de breedte

Bedrijven moeten hun marge zien te behouden of te vergroten door prestatieverbetering, onder meer van hun bedrijfsmiddelen. De netto omzet per FTE en per activum (bijv. bungalow, kampeerplaats, vierkante meter saunaruimte, restaurantstoel.) moeten omhoog en/of de operationele kosten per product of per bedrijfsactiviteit moeten fors omlaag.


Masterclass: leren van experts en van elkaar

In haar ambitiedocument ‘Dreamport Brabant 2025’ constateerde Leisure Boulevard eerder al de productiviteitsproblemen in de vrijetijdssector: hoge arbeidskosten ten opzichte van productiviteit en (te) lage bestedingen per gastuur. De Masterclass Productiviteitsverbetering biedt ondernemers concrete handvaten om hun productiviteitsbeleid te verbeteren. Voor ontwikkeling van de Masterclass werkte Leisure Boulevard samen met Kamer van Koophandel Brabant, NHTV, RECRON en ZKA. De Masterclass biedt een mix van theorie en (vooral) praktijk. Ondernemers leren zowel van experts van de betrokken organisaties als van elkaar: door volop ervaringen uit te wisselen.


Slimmer werken in vier workshops

De Masterclass Productiviteitsverbetering telt 4 workshops in de periode oktober - december 2013. Met een kleine groep collega-ondernemers (maximaal 15 per Masterclass) werkt u aan verbeteringen voor uw eigen bedrijf. Het volledige programma vindt u vanaf eind augustus op www.kvk.nl/brabantleisure.

Maandagavond 23 september organiseert KvK Brabant het seminar Verbeter je productiviteit; Slimmer werken voor ondernemers in de vrijetijdseconomie. Deelname aan dit seminar is gratis (aanmelden verplicht, via farts@brabant.kvk.nl). Het seminar geeft een compacte inleiding over productiviteitsverbetering en aanvullende informatie over de Masterclass.

Belangstelling voor deelname aan de Masterclass Productiviteitsverbetering? Vragen staat vrij bij Femke Arts van de Midpoint Leisure Boulevard via femkearts@leisureboulevard.nl
Trefwoorden: vrijetijdseconomie, werkgelegenheid, toerisme, banen, rendement, productiviteit

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.