Geplaatst op: 12-09-2013

Duizenden leerlingen doen mee aan NatuurEducatieProject van RGV

Duizenden leerlingen doen mee aan NatuurEducatieProject van RGV

Met het NatuurEducatieProject richt RGV zich op het publiek van de toekomst. Spelenderwijs ontdekken kinderen tussen de 10 en 12 jaar de natuur op de RGV recreatiegebieden. Ook maken kinderen via het project kennis met de recreatiegebieden en de speelvoorzieningen. Het natuureducatiepakket wordt gratis aan basisscholen aangeboden. Jaarlijks doen er duizenden basisschoolleerlingen aan mee. Deze educatieve ontdekkingstocht vindt plaats in de maanden mei en juni. Vanaf september 2013 kunnen de scholen zich weer inschrijven.


Laagdrempelig product

RGV streeft er naar om de recreatiegebieden voor zoveel mogelijk mensen laagdrempelig toegankelijk te houden. Het NatuurEducatieProject past hier goed bij. Het is educatief, het is een dagje uit in de gezonde buitenlucht en bovenal, het is gratis voor basisschoolleerlingen. Door middel van het NatuurEducatieProject kunnen leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 het recreatiegebied spelenderwijs ontdekken. In samenwerking met het Centrum voor Natuur en Milieu heeft RGV een leskist met opdrachten ontwikkeld. De opdrachten bestaan uit onder meer uit meten van de watertemperatuur, het onderzoeken van de bodem, de boomhoogte meten, waterdiertjes vangen en bekijken met een loep en de verschillende boomsoorten in kaart brengen.


Educatieve ontdekkingstocht

In mei en juni is het een drukte van jewelste van groepen basisschoolleerlingen die onder begeleiding van hun meester of juffrouw het recreatiegebied op een educatieve wijze gaan ontdekken. De meeste scholen koppelen er meteen een middagje spelen aan vast. Het uitje wordt aangeboden op vijf recreatiegebieden: Berendonck, Bussloo, Heerderstrand, Rhederlaag en Zeumeren.


Goed marketinginstrument

Naast het feit dat het NatuurEducatieProject een laagdrempelig product is, is het tevens een goed marketinginstrument. Kinderen maken via het project immers kennis met de recreatiegebieden en de speelvoorzieningen. Achterliggende gedachte is dat zoon of dochter thuis enthousiast vertelt over wat hij of zij heeft meegemaakt en de ouders dit aangrijpen om vaker een dagje naar het strand te gaan en andere attracties op de gebieden te bezoeken. Op deze manier investeert RGV door het NatuurEducatieProject in de toekomst, want ook de voor de volgende generaties wil RGV een kwalitatief product blijven aanbieden.
Trefwoorden: RGV, natuur, educatie

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

24/02/20
Exclusief voor leden
Light Walk Zandvoort helpt Zandvoort met positie jaarrond destinatie
Afgelopen zaterdag stonden 5.000 deelnemers aan de start van de allereerste editie van de Zandvoort ...
24/02/20
Exclusief voor leden
Meer motorliefhebbers naar MOTORbeurs (+11%)
Zin in een tochtje op de motor? Meer liefhebbers zeiden daar 'ja' op en wilden zich eerst goed laten...
21/02/20
Exclusief voor leden
Toerisme levert Vlaanderen meer dan 7 miljard euro op
Toerisme draagt meer dan 7 miljard euro bij aan de Vlaamse economie en is de afgelopen twee jaar met 260 miljoen euro gegroeid.
21/02/20
Green Key voor alle Europese Center Parcs parken
Alle parken van Center Parcs in Europa zijn Green Key gecertificeerd. Wat heeft Center Parcs bereikt?
21/02/20
Exclusief voor leden
Fors omzetverlies luchtvaart voor Coronavirus
De uitbraak van het Cornavirus in China heeft AITA genoopt haar prognose voor de groei van de luchtvaart bij te stellen. Vooral in de regio gaat de omzet van de luchtvaartmaatschappijen scherp omlaag.
21/02/20
Exclusief voor leden
Stedelijk Museum Schiedam voorgedragen voor één miljoen euro subsidie
Het Stedelijk Museum Schiedam wordt vanuit de provincie Zuid-Holland voorgedragen aan het rijk om in...
21/02/20
Immaterieel Erfgoed als toeristische bestemming
Wat zijn de kansen en uitdagingen bij immaterieel erfgoedtoerisme? Dat wordt bekeken tijdens het con...
20/02/20
Stemming en koopbereidheid Nederlandse consument stabiel
De stemming onder Nederlandse consumenten verandert volgens het CBS nauwelijks.