Geplaatst op: 12-06-2019
Auteur: Hans van Leeuwen

Slapen in een gevangenis over de grens!

Slapen in een gevangenis over de grens!

The World of Road Stop, Food& Drinks & Events

 

 

Vandaag deel 2 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We laten ons vermaken en slapen bij het Road Stop Motel in Dortmund.


Wie zich een avondje wil onderdompelen in Amerikaanse sferen moet een nachtje boeken in een van de themakamers van het Road Stop Motel. Wij slapen in de vestiging te Dortmund en hebben uiteindelijk gekozen voor de Jail House Cell. Een van de zes themakamers geheel in stijl en met een stapelbed achter tralies. Andere voor de hand liggende themakamers zijn Harley Campsite, Les Vegas Suite, N.Y.C. Central Park, L.A.Room en als laatste Jim Beam Log Cabin. Het is een apart gebouw naast het themarestaurant. Met een slimme 4 cijferige code kan ik het motel en mijn kamer binnen. De Breakfast Club geheel in stijl zoals je mag verwachten is 24 uur geopend en je mag pakken zoveel en wanneer je maar wilt en dat voor slechts €39,- p.p.p.n. Als je het weet een prima tussen stop voor een zakelijke trip of een bezoek aan de regio.

Restaurant als evenementen locatie!

 

De beleving van het geheel is al meteen merkbaar zodra we de parkeerplaats oprijden. Ons overvalt de natuurgetrouwe Amerikaanse sfeer en de slogan "American BBQ & German Craft Beer” slaat de spijker op z’n kop! Op de menukaart wordt een totaalpakket aangeboden van Breakfast - Lunch - Diner - Motel - Events - Seminar maar er is veel meer! Wie een Grilcursus wil volgen betaalt € 85,- p.p. op speciale avonden in het jaar. Je kunt ook de barbecue zelf kopen en de sauzen en kruiden. Veel uiteenlopende dineraanbiedingen zijn er op de meest gekke tijden door de hele dag heen om maar voldoende traffic, gasten te trekken. 




Vanaf €4,95 zijn er de "Seasons Specials” een mix van natuurlijke, vegetarische en vegangerechten. Op zaterdag middag zijn er standaard de Open Burger Grill Events voor een vaste lage prijs van € 12,95 met op zijn Duits voldoende beilagen! En voor de hele familie is er het Family Breakfast voor € 15,95 waarbij kleine kinderen per levensjaar maar € 1,- betalen. Het meest favoriete is het All You Can Eat American Buffet voor maar € 19,50 met onbeperkt alcoholische dranken tot maximaal 1,5 liter. Ook leuk zijn de Beer Tasting arrangementen voor € 59,50 p.p. In combinatie met een Food Paring waarbij de kok een uitgekiende culinaire route van typische Amerikaanse gerechten voorzet. Hiermee speelt men in op trends als food sharing.


 

Roadhouse Stop, Motel restaurant of ontmoetingsplaats?

  

Van de eigenaar willen we weten of  Roadhouse een stop, motel, restaurant of ontmoetingsplaats is nadat we heerlijk geslapen hebben in de gevangenis en genoten van een typische American Breakfast. "Van oorsprong ben ik kok en heb mijzelf opgewerkt tot zelfstandig ondernemer van deze vestiging. Wij hebben 5 locaties en je kunt zeggen dat wij een soort keten zijn maar beslist geen formele franchiseformule op zo. We krijgen maandelijks verzoeken uit alle hoeken van de wereld om nieuwe vestigingen te openen al of niet binnen onze formule. Wij bestieren de vijf vestigingen met z’n drieën waarbij iedereen zijn eigen taak heeft en daar kunnen wij een goede boterham mee verdienen. Wij zijn een soort coöperatieve club bestaande uit zelfstandige bedrijven die beslist niet willen groeien. Zelf ben ik voor de marketing en de creativiteit verantwoordelijk binnen onze club. Achter de schermen werken wij op basis van strakke KPI’s, protocollen en trainen ons personeel. 




Onze vergoedingen zijn beter als elders in de horeca en toch is dit een grote uitdaging voldoende geschikt personeel te vinden. Alleen al hier in RoadStop Dortmund werken 80 medewerkers en ontvangen wij meer dan 1 miljoen gasten. Dagelijks komen er zo’n duizend gasten eten in American Style. Zelf organiseren wij voorleesavonden van detectives, Wine & Whiskytastings, Halloween, American Food Truck Festivals en rondom Kerstmis Big Party’s waarbij zo’n 1200 gasten € 8,- toegang betalen. We draaien op alle momenten van de dag de hele week verschillende soorten diner arrangementen. Ook we hebben al bijna 10 jaar het All Amarican Buffet waar je voor maar € 19,50 onbeperkt kunt eten en drinken. Ik maak ook de Menu Magazine’s waar ik mijn eigen Blogs post en reisverhalen over Amerika. Daar komt ook mijn passie vandaan en regelmatig gaan wij naar de andere kant van de Oceaan om inspiratie op te doen! Wij zijn vaak een van de eerste die dergelijke zaken op de kaart durven te zetten. FingerFood en Share Dining was ongekend en dat gold ook voor de Hawaï Bowl die al enkele jaren een hit zijn. Er zijn nu complete bars die dit goedje uitserveren!

Sponsors als onderdeel van de beleving

  

"Drie keer per jaar komen wij met een editie van het Menu Magazine. Wij willen er zijn voor alle doelgroepen zoals bikers, hondenbezitters, senioren en de zakelijke markt. Bij ons kun je een grillcursus boeken en de grill meteen kopen voor thuis. We hebben veel sponsoren, die onderdeel uitmaken van de beleving. Wij krijgen binnenkort Triumph motoren in plaats van Harley Davidson, gewoon een betere deal. Wij doen weinig aan email marketing en laten de social media over aan onze gasten. Wij faciliteren dat door optimale belevenis. Wij gebruiken online alleen voor onze reserveringen. Geef mij een restaurant waar je à la carte kunt bestellen, een family party en tussendoor een Build your Own Burger concept! Vandaar dat wij bezig zijn om de verblijfsaccommodaties van onze vestigingen uit te breiden met Tiny Houses en daarvoor gaan we op inspiratie reis door Nederland. Wie niet blijft investeren of werkt in een keten is niet meer in staat om alleen succesvol te opereren.”



 
 
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, hotels, evenementen, restaurants

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/03/24
Lidstaten willen toerisme hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie
Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Exclusief voor leden
Alle aandelen Alpenpark Neuss over naar SnowWorld
Vandaag meldt SnowWorld dat het de resterende aandelen van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland) heeft overgenomen.
15/03/24
Exclusief voor leden
Gelderland steunt fietsponten met maximaal half miljoen euro maar dat is niet genoeg
De provincie Gelderland gaat gemeenten voortaan voor 50% structureel ondersteunen bij het dekken van exploitatietekorten boven de 50.000 euro, met een maximum van 500.000 euro voor alle veren gezamenlijk per jaar. Dat is niet genoegd, meldt de Veerpontencoalitie.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).