Geplaatst op: 26-10-2016
Auteur: Ton Vermeulen

Where2bnb.com zoals Airbnb was bedoeld

Where2bnb.com zoals Airbnb was bedoeld
Amsterdam is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws vanwege de drukte in de stad en ongebreidelde groei van de particuliere verhuur. Onder het mom van de aaibare deeleconomie vullen multinationale kapitalisten hun zakken ten koste van de sociale structuur in lokale gemeenschapen waar slechts enkelen profiteren van de huuropbrengsten.


Toch begon het zo leuk met de huidige marktleider Airbnb. Slapen bij een local op de bank die je vervolgens als 'best friend' de stad liet zien. Nu is deze markt grotendeels overgenomen door verhuurders die hun gasten niet eens meer zien en de ontvangst aan ingehuurde professionals overlaten. Het is een keiharde business geworden die helemaal niets meer te maken heeft met living 'like a local'. De gemeente Amsterdam probeert met harde maatregelen en afspraken met de verhuurplatforms de overlast tegen te gaan maar het lijkt -ondanks alle goede bedoelingen van de gemeente- wel een beetje op dweilen met de kraan open.


Become a local

Gelukkig zijn er ook mensen die niet alleen klagen maar aan oplossingen werken. Menno Heling (bekend van het erfgoedplatform if then is now en MM Nieuws) en Erick de Boer (bekend van AdresData) hebben het initiatief genomen tot Where2bnb.com, een platform dat bezoekers aan Amsterdam gaat helpen om een bnb te kiezen in een voor hem of haar interessante buurt.


Where2bnb biedt verhalen en evenementen passend bij de interesse of passie van de bezoeker en toont daarmee de juiste buurt ‘to become a local’. Het delen van passies, het selecteren van verhalen, en het kiezen van de juiste buurt ondersteunen op deze nieuwe site het bewuster boeken van een bnb. De site die nu in beta/proto gelanceerd is, biedt verhalen en een overzicht van buurten, eerst in Amsterdam en binnenkort ook enkele andere steden in Nederland.


Respectvol deelnemen aan het leven in een stad

Door de identiteit van een wijk te koppelen aan persoonlijke interesses via verhalen en interessante activiteiten kunnen bezoekers een bewuste keuze maken waar ze willen verblijven in een stad. Een mogelijkheid die nu niet geboden wordt door bnb-bemiddelingssites.


Where2bnb gelooft dat verhalen verbinden en wederzijds begrip bevorderen en om ons te inspireren om de plek die we bezoeken ook echt te beleven. Individuele reizigers voelen steeds meer behoefte deze persoonlijke ervaring te delen met respect voor de lokale cultuur en geschiedenis. Een geïnformeerde reiziger is immers een verantwoordelijke bezoeker! Where2bnb gelooft daarom in een community van reisgenoten die inspireert, deelt, verbindt en respectvol omgaat met de buurt.


Om te boeken linkt Where2bnb bezoekers vooralsnog door naar reguliere bnb-sites als Airbnb.com of bedandbreakfast.eu. Omdat iedere buurt van een stad zijn eigen unieke verhalen heeft, zullen reizigers beter gespreid over de stad onderdak vinden.


Samenwerking en groei

Where2bnb start klein met een beta-website om potentiële samenwerkingspartners een idee te geven hoe het concept gaat werken. Naast Amsterdam gaat Where2bnb van start in enkele andere steden in Nederland, meteen gericht op een Engelstalig publiek. De site biedt buurt-hosts de mogelijkheid om met de presentatie van een buurt en verhalen ook geld te verdienen en verwacht de komende jaren dan ook een snelle groei in buurten en steden. Where2bnb richt zich daarbij op een internationaal publiek van jongeren en reizigers van middelbare leeftijd.


Initiatiefnemers

Where2bnb.com is een initiatief van concept ontwikkelaar, community builder, storyteller Menno Heling en technisch manager Erick de Boer. Samen hebben zij vele jaren ervaring in ontwikkeling van platforms en digitale marketing oplossingen voor culturele en toeristische organisaties.


Eerste ontwikkelingen

Gebruikers kunnen via de site www.where2bnb.com hun interesse kenbaar maken of zich opgeven als buurt-host, als verhalenverteller, als partner of gewoon als lid van de where2bnb community. Met deze groep van eerste volgers en deelnemers ontwikkelt Where2bnb.com de komende jaren een platform met vele verhalen en buurten om je thuis te voelen.

Topics:Horeca
Trefwoorden: deeleconomie, airbnb, verhuurplatforms

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.