13-09-2022: Hotel Event 2022

Hotel Event 2022
Op de tweede dinsdag van september presenteert Horwath HTL tijdens het Hotel Event 2022 in samenwerking met ABN AMRO, de 45e editie van het HOSTA rapport: dé benchmark voor de hotellerie. 

De middag zal in het teken staan van 'Hotels over toerisme'. In 2019 trokken Nederland en Amsterdam recordaantallen toeristenovernachtingen. Ondanks de huidige coronacrisis is de verwachting dat deze aantallen snel weer behaald kunnen worden. Gemeente Amsterdam heeft het maximum aantal toeristenovernachtingen gesteld op 20 miljoen, en zal de toeristenbelasting als instrument hanteren om te zorgen dat dit maximum niet meer wordt overschreden. Ook buiten Amsterdam zijn de risico's van overtoerisme steeds vaker onderwerp van gesprek, zoals in Giethoorn, Utrecht en Rotterdam. In het buitenland hebben steden als VenetiĆ« en Barcelona drastische maatregelen aangekondigd. Is het beperken van het aantal toeristenovernachtingen de beste manier om overlast te voorkomen en de leefbaarheid te waarborgen? 


Meer informatie op: https://horwathhtl.nl
Topics:Horeca

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/08/22
Recreatiegebied Park Vliegbasis Soesterberg internationaal in beeld door Vuelta
Op zaterdag 20 augustus komt La Vuelta (Ronde van Spanje) naar Utrecht. Het wielerpeloton doorkruist het Utrechtse landschap en een tussensprint ligt precies op de oude vliegbasis Soesterberg.
18/08/22
Noord-Holland zoekt projecten voor Circulaire Innovatie Top 20
Provincie Noord-Holland zoekt circulaire innovaties voor de eerste editie van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20.
17/08/22
38% Ondernemers ervaart belemmering door personeelstekort
Ondernemer zijn is al een intensieve klus maar door het personeelstekort stijgen de zorgen bij deze mensen die zo belangrijk zijn voor de economie. Extra reden tot zorg, de kosten stijgen.
16/08/22
Arcadia trekt meer bezoeken dan verwacht (800.000)
Gisteravond werd de eerste editie van de triƫnnale Arcadia afgesloten tijdens een drukbezochte slotperformance van het wandelende bos, Bosk. 800.000 bezoeken trok deze culturele honderddaagse.
16/08/22
Exclusief voor leden
Luchthaven Eindhoven kan door met vliegverkeer ook bij dichte mist
Luchthaven Eindhoven kon bij dichte mist niet door met de dagelijkse operatie door het ontbreken van hogere categorie Instrument Landing System.
15/08/22
Duurzame lelievlet geschonken door Zeewolde aan scouting
Tijdens de relatiedag van Nawaka op het Scoutinglandgoed op vrijdag 12 augustus 2022 schonk burgemeester Gerrit Jan Gorter namens gemeente Zeewolde een duurzame lelievlet aan het nationaal waterkamp van Scouting Nederland.
15/08/22
Aanpak droogte bij natuurbeheer
Wandelen en fietsen in de bossen, dat doen we steeds vaker maar de natuur ondervindt steeds meer schade door droogte, is de verwachting. Hoe gaat natuurbeheer daarmee om?
15/08/22
Smart mobility  informeert bezoekers Vuelta
Om zowel de duizenden toeschouwers als weggebruikers en aanwonenden te informeren over de bereikbaarheid zetten de provincies Utrecht, Noord Brabant en Gelderland Smart Mobility in.