10-03-2021: Transform?

Transform?
Op woensdag 10 maart organiseert de Breda University of Applied Sciences de kick-off van het Europese project Tourban. Onder de naam ‘Transform?’ wordt eenieder uitgenodigd uitgenodigd voor de transformatiereis. 

Tourban is een door de EU gefinancierd project dat MKB's in stadstoerisme ondersteunt om concurrerender en duurzamer te worden - niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanuit economisch en sociaal oogpunt. Het project brengt acht partners samen uit zeven Europese steden: Amsterdam, Barcelona, Boedapest, Kopenhagen, Dubrovnik, Kiel en Tallinn. Breda University of Applied Sciences is de Nederlandse partner. Tijdens het congres willen wij professionals uit de industrie informeren over het Tourban project.  

 "We streven ernaar om de vele effecten en gevolgen van stadstoerisme aan te pakken, zoals een grotere druk op beperkte stedelijke hulpbronnen zoals water, energie en ruimte, afvalbeheer, gentrificatie en co-existentie tussen bewoners en bezoekers, evenals de onzekere arbeidsomstandigheden in het werkveld. We richten ons ook op de noodzaak om de voorzorgsmaatregelen op gezondheidsgebied op te schroeven”, aldus Leonie Hehn, projectmanager van Tourban bij de Kamer van Koophandel van Barcelona en projectleider voor Tourban. 

 Het totale budget bedraagt 1,3 miljoen euro waarvan 75% gecofinancierd wordt vanuit het COSME-programma. Van het projectbudget wordt 600.000 euro vrijgemaakt voor het MKB in de vorm van directe financiële steun. COSME is het EU-programma voor het verbeteren van het concurrentievermogen van kleine en middelgrote ondernemingen. 


Meer informatie op: http://www.tourban.eu/2021/02/12/transform/

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

09/04/21
Exclusief voor leden
Rotterdam en Den Haag willen samen start Tour de France binnenhalen
Rotterdam en Den Haag trekken samen op om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te halen. De ambitie is om de proloog van de Tour in Rotterdam te laten verrijden, gevolgd door een etappe met start in Rotterdam en aankomst in Den Haag.
09/04/21
Vrijetijdssector heeft 4,2 miljard euro aan ondersteuning ontvangen
In 2020 hebben Nederlandse bedrijven in totaal 17,6 miljard euro ontvangen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. Het meeste geld, 15 miljard euro, werd uitgegeven aan loonkostensteun. De meeste steun ging naar de handel en de horeca. In totaal heeft de vrijetijdssector voor 4,2 miljard euro aan ondersteuning ten gevolge van de pandemie aangevraagd.
09/04/21
Willem Bijleveld in raad van toezicht Mondriaan Fonds
Willem Bijleveld is sinds 1 april 2021 lid van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds. Bijleveld heeft naast bestuurlijke en toezichthoudende ervaring, grote kennis van actuele ontwikkelingen binnen het erfgoedveld in Nederland. Bijleveld was tot zijn pensioendatum in 2018 directeur van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
09/04/21
Centraal registratietool voor horeca Arnhem
Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederland met één centraal online registratie tool voor alle horecazaken in de gemeente, gratis voor de ondernemers en bezoekers, meldt Platform Binnenstad Arnhem. Gastvrij Arnhem hoopt met deze techniek meer bezoekers naar de stad te trekken.
09/04/21
Exclusief voor leden
The Monument gaat dit voorjaar open
Dit voorjaar opent het boetiekhotel The Monument de deuren in een bijzonder rijksmonument in hartje Den Haag. Het hotel telt tien unieke verblijven: van een tropische Jungle suite tot een luxe appartement over de gehele eerste verdieping met uitzicht op de Prinsegracht.
08/04/21
Pink Ribbon wandelingen van 7 naar 20 routes
Pink Ribbon, de organisatie in de strijd tegen borstkanker, vernieuwt in samenwerking met wandelknooppunt.be haar ‘De Roze Mars’-wandelingen en breidt het aantal routes in België uit van 7 tot 20. Met de 3de editie van De Roze Mars, haar online bewegingschallenge met het oog op een gezonde levensstijl, doopt Pink Ribbon de maand mei opnieuw om tot ‘stapmaand’.
08/04/21
Exclusief voor leden
Verschuiving in bungalowparken groei boekingen onafhankelijke vakantieparken
Vakantie in eigen land is vanwege de reisbeperkingen door het coronavirus populairder dan ooit. Bungalowparken zijn niet alleen in trek in vakantieperioden, maar ook eromheen. Uit de reserveringen van website Bungalows.nl blijkt dat het coronavirus het boekingsgedrag van de Nederlanders sterk heeft veranderd. We combineren meer werk en vakantie en de onafhankelijke vakantieparken ontvangen meer boekingen.
08/04/21
Nieuwe directeur voor Avonturenpark Hellendoorn
Vanaf 1 mei wordt Tim Golstein de nieuwe directeur van Avonturenpark Hellendoorn.Tim Golstein volgt ...