01-12-2020: Webinar: Gezonde en groene steden. van prioriteit naar praktijk

Webinar: Gezonde en groene steden. van prioriteit naar praktijk
Foto door Ricardo Gomez Angel op Unsplash
Op dinsdagmiddag 1 december organiseert Bureau Buiten samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en KuiperCompagnons het webinar ‘Gezonde en groene steden’.

Hoe kunnen groen en recreatie goed meegenomen worden in een verstedelijkingsstrategie? Wat zegt de Nationale Omgevingsvisie hierover? Waarom is groen in en om de stad belangrijk, en hoe geven we daaraan de ruimte? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het webinar ‘Gezonde en groene steden’.

Groen in de verstedelijkingsstrategieNederland staat bekend om haar compacte steden, waarbij het groen altijd binnen handbereik is. Maar in de verstedelijkingsopgave van dit moment, blijkt het toch lastig om groen en de recreatieve betekenis ervan, een volwaardige plaats te geven. Een verstedelijkingsstrategie wordt veelal integraal aangepakt, maar welke rol heeft groen hierin? Groene structuren zijn van groot belang voor klimaatadaptatie, energietransitie, biodiversiteit en leefbaarheid. Groen staat tegelijkertijd onder druk door verstedelijking én een toenemend aantal recreanten. Daarnaast is er voor groen vaak geen kwantitatieve ruimteclaim beschikbaar, en staat het recreatief groen, vaak ook letterlijk, niet op de kaart.

Gezonde en groene StedenDe Nationale Omgevingsvisie (NOVI) benoemt groen als een integraal onderdeel van gezonde en groene steden en een toekomstbestendig landelijk gebied. Maar hoe realiseren we deze ambities uit de NOVI in de praktijk? Op regionaal niveau zien we grote verschillen hoe gemeenten en provincies de rol van groen en recreatie inbedden in hun aanpak. Hier kunnen we van elkaar leren.

Praktische informatie
Datum: Dinsdag 1 december
Tijd: 15:00 – 16:30
Plaats: Online

Meld u nu aan via deze link: https://bureaubuiten.nl/webinar-aanmelden/. U krijgt een aantal dagen van tevoren een bevestiging met de link naar de online omgeving toegestuurd. 


Meer informatie op: https://bureaubuiten.nl/webinar-gezonde-en-groene-steden/
Topics:Beleid, Natuur

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

15/01/21
EuroParcs nieuwe eigenaar van familiecamping Camping Oriëntal
EuroParcs is de nieuwe eigenaar van Camping Oriëntal in Berg en Terblijt. Met de aankoop van de cam...
15/01/21
Exclusief voor leden
Platform Makers van Maastricht is live
Het is een mooie samenwerking van de creatieve industrie en de dmo Maastricht Marketing. Gistermiddag werd het platform Makersvanmaastricht.nl gestart.
15/01/21
Verkiezing Camping van het Jaar 2021
De ANWB heeft tijdens een online evenement de winnaars bekendgemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2021. Acht campings vielen in de prijzen. De prijs kan van invloed zijn na de forse populariteit van deze vorm van recreatie in 2020 door de coronacrisis. In de weging van de onderdelen is te zien wat consumenten verlangen van een type camping.
15/01/21
Naar verhouding veel bedrijven die stoppen in recreatie en horeca in 2020
Het aantal bedrijven in Nederland is in 2020 met 78.312 toegenomen tot 2.078.716. Dit aantal bedrijven stond geregistreerd in het Handelsregister op 1 januari 2021. Maar net in de gastvrijheidsbranche en recreatie stoppen veel bedrijven.
15/01/21
Reisplannen naar Nederland op dieptepunt
Steeds minder buitenlanders plannen op korte termijn een reis naar Nederland. De reisintentie daalt met de groei van de coronabesmettingen. Korter van te voren boeken is nu de trend.
14/01/21
Check-in Kiosk voor recreatiebedrijven
Stratech heeft in samenwerking met C.A.T. Control Systems op Camping Julianahoeve een Check-in Kiosk ontwikkeld waardoor gasten receptieloos kunnen inchecken. In coronatijd een belangrijk instrument om snel en veilig het incheckproces te laten verlopen.
14/01/21
Meer faillissementen in vrijetijdssector
In 2020 zijn 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is 16% minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar. In de vrijetijdssector gingen juist meer bedrijven failliet.
13/01/21
Exclusief voor leden
Einde voor innovatief coronaproof M-theater
De verlenging van de lockdown betekent het einde voor dit initiatief maar de twee partijen hebben elkaar wel gevonden.