13-09-2018: Dynamische Steden – Vitale Regio’s

Dynamische Steden – Vitale Regio’s
Op 13 september aanstaande van 12.30 uur tot 19.00 uur is de conferentie "Dynamische Steden – Vitale Regio’s. Nieuwe verbindingen tussen stad en platteland”. Plaats van handeling: Akoesticum Ede, op de grens van stad en platteland.

Wederkerige verbindingen tussen stad en platteland zijn essentieel voor een toekomstbestendig, leefbaar en welvarend Nederland. Zonder die verbindingen kunnen de steden zich niet verder ontwikkelen en vergrijst het platteland, gevolgd door leegloop en leegstand. Dat laatste zien we op een aantal plekken al gebeuren. Er is meer ruimte nodig op het platteland om te werken en te ondernemen. Die ruimte ontstaat alleen als sectorale, knellende regels aan de kant geschoven worden en het platteland niet langer gezien wordt als een in stand te houden openluchtmuseum waar je gratis gebruik van kunt maken.

De conferentie wordt gestart met het aanbieden van een Manifest aan de hoogste baas van het ministerie van LNV, secretaris-generaal Jan-Kees Goet. In dat manifest wordt ondersteuning gevraagd bij het beter verbinden van stad en platteland. Vervolgens gaan verschillende sprekers in op de thematiek. John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, vertelt waarom ‘zijn’ stad niet zonder zijn platteland kan. Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, geeft aan hoe je bezoekers kunt inzetten als bron voor leefbare, geliefde en waardevolle regio’s. Ellen van Selm, burgemeester van Opsterland en voorzitter van het samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten P10, geeft bouwstenen voor de Agenda Platteland. Tenslotte schetst Berno Strootman, Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, een beeld van de toekomst van het platteland bezien vanuit het perspectief van plattelanders én stedelingen. Tussendoor vindt een tweetal korte concerten plaats, die verzorgd worden door jong talent van het Akoesticum. Afgesloten wordt met een ontmoetingscarroussel, waarin de deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek gaan.

De dag staat onder leiding van voormalig gedeputeerde Bart Krol.De conferentie wordt georganiseerd door het platform Renaissance van het Platteland. Dat is een samenwerkingsverband van asr, ZLTO, HAS Hogeschool, Leisurelands, Federatie Particulier Grondbezit, Brabants Particulier Grondbezit en STIRR. De conferentie wordt ondersteund door de P10, het samenwerkingsverband van inmiddels 17 plattelandsgemeenten.


Meer informatie op: http://www.renaissancevanhetplatteland.nl

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

07/08/20
Transavia voorkomt verdere dip in Eindhoven Airport
Het aantal vluchten van en naar Eindhoven Airport tussen 18 juni en 31 juli daalde ten opzichte van ...
07/08/20
Japan kiest ander pr-bureau
Japan National Tourism Organization (JNTO), het officiële marketing en toerisme bureau voor Japan h...
07/08/20
Bij coronauitbraak in leisure wordt het bedrijf twee weken gesloten
Gisteravond bij de persconferentie van premier Rutter en minister van gezondheid De Jonge was vooral...
06/08/20
Stranden raken vol - té vol?
Midden in de zomervakantie en een aantal dagen tropische temperaturen, dat is een recept voor volle ...
06/08/20
Exclusief voor leden
Grotere bungalows bij Landal Heideheuvel versneld gebouwd
Corona is van invloed op de versnelde bouw van deze bungalows.
06/08/20
Plan voor teststraat corona in Schiphol
Donderdag 7 augustus houden premier Rutte en minister van gezondheidszaken De Jonge een persconferen...
05/08/20
Drenkeling gevonden bij De Schatberg
In de zwemvijver bij Landal GreenParks De Schatberg is het lichaam gevonden van een drenkeling. Het ...
05/08/20
Stelling van Amsterdam maakt zich klaar voor Fort & Vrij
Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september is Fort & Vrij!, met op 12 en 13 september ook het Open Monumenten Weekend. Het thema van Fort & Vrij! is dit jaar ‘Voel je vrij’.