13-09-2018: Gezond Uit

Gezond Uit

Op 13 september 2018 organiseert Schuttelaar & Partners het landelijk congres Gezond Uit. Het congres staat in het teken van een 'gezond aanbod tijdens een dagje uit - gezonde voeding als (omzet)kans'.


Steeds meer Nederlanders willen kiezen voor een gezonde lunch tijdens een dagje uit. Tegelijkertijd blijft het aanbod vaak nog achter. Bezoekers die voor gezond kiezen nemen nu vaak zelf eten en drinken mee. Voor dagattracties maar ook producenten, cateraars en leveranciers biedt dit een mooie (omzet)kans. Gezonde voeding als business-case.


Op het congres brengen we vraag en aanbod met elkaar in verbinding. Met als doel het aanbod gezonde voeding in de gehele leisure sector te verhogen. Gedurende het congres vinden er workshops plaats waarin o.a. de thema’s ‘gezonde voeding als business case’, ‘communicatie & presentatie over gezonde voeding’ en ‘leuke, lekkere én gezonde schoolpakketten voor kinderen’ uitgelicht worden. Meer informatie over het programma volgt binnenkort.


Programma
13:30 Inloop
14:00 Welkom Suzanne van der Pijll, initiatiefnemer Gezond Uit
14:10 Verantwoordelijkheid nemen voor een duurzame maatschappij Roel Welsing, algemeen directeur
Apenheul
14:20 Consument kiest weloverwogen Suzanne van der Pijll, initiatiefnemer Gezond Uit
14:30 Gezonde innovaties in de food & leisure Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank
14:45 Maak gezond eten & drinken een waardevol onderdeel van je concept Ernest van de Voort, manager
Marketing en Concepts bij Albron
15:00 Gezondere keuzes maken door verleiding tijdens een dagje uit Roel Hermans, adviseur Gedrag &
Leefstijl bij Behavior Change Group
15:20 Pauze
15:35 Keuze aan workshops (twee parallelsessies)


    Praatjesmakers en hun gezonde snacks
    Michel Bröker, marketeer bij Unilever Food Solutions

    Gezonde voeding als business-case
    Martijn van Heemskerck van Beest, directeur Operatie bij NEMO Science Museum

    Goed en gezond drinken voor iedereen
    Saskia Hamers, Leisure & Sport bij Vrumona

    Team Fit voor een gezond dagje uit
    Linda Schonewille, programma manager Sport en Vrije Tijdsbesteding bij Jongeren Op Gezond Gewicht

16:40 Afsluiting en netwerkborrel


Praktisch

Wat? Congres Gezond Uit

Wanneer? 13 september 2018
Waar? Apenheul, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn
Wie? Directeuren, horeca- en inkoopmanagers van dagattracties (dierentuinen, pretparken, musea, sportcentra, winkelcentra), producenten, cateraars en leveranciers


Heeft u interesse om deel te nemen aan het congres? Neem dan contact op met Johanna Junker, projectleider van Gezond Uit via info@gezonduit.nl of 06 - 83 52 90 03.



Meer informatie op: https://www.schuttelaar.nl/nieuws/2018/04/gezond-uit

||| Nieuws |||

25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
12/03/24
Exclusief voor leden
Avani Museum Quarter Amsterdam hotel open in tweede kwartaal 2024
Minor Hotels, een hospitality groep die in de hele wereld actief is, opent Avani Museum Quarter Amsterdam hotel in het tweede kwartaal van dit jaar.
12/03/24
Exclusief voor leden
MKB-Nederland wil af van verhoging minimumloon
Zet een streep door de voorgenomen extra verhoging van het wettelijk minimumloon per 1 juli aanstaande. Die oproep doen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer, die donderdag over dit onderwerp debatteert.
12/03/24
Inflatie daalt langzaam met een lichtpuntje voor horeca
Toch is de inflatie voor de consument nog steeds aan de hoge kant. Voor bedrijven in de vrijetijdseconomie is er een lichtpuntje. De prijzen voor onder meer groenten en vlees stijgen minder hard dan het gemiddelde inflatiecijfer.
08/03/24
Exclusief voor leden
Grondaankoop voor The Dutch Mountains
The Dutch Mountains in Eindhoven wordt met een omvang van ruim 65.000 m2 en een hoogte van 133 meter het grootste houten-hybride gebouw van de wereld. Leisure is een belangrijk in deze locatie. Een hotel, wellness en congrescentrum zijn onderdelen van dit unieke gebouw.
05/03/24
Exclusief voor leden
Transitie op het bord naar vegetarisch
De Nederlander verandert in zijn eetgewoonten. Je zal steeds meer vegetariërs en vooral flexitariërs tegenkomen. Iet s om mee rekening te houden in de horeca van hotels, attracties en andere leisure omgevingen. 25% van alle hoofdmaaltijden is vegetarisch meldt CBS na onderzoek in samenwerking met RIVM en Voedingscentrum.
01/03/24
Exclusief voor leden
Europees Parlement stemt in met regels voor platforms
Europa gaat het toezicht op verhuurplatforms zoals Airbnb, Booking, Expedia en TripAdvisor harmoniseren. Er komt één wettelijk kader waar deze zogenaamde korte termijn verhuurdiensten (STR's) zich aan moeten houden. De regels zijn erop gericht dat lokale autoriteiten passend beleid kunnen ontwikkelen. Het Europese Parlement heeft met overweldigende meerderheid ingestemd met de nieuwe regels.
27/02/24
Exclusief voor leden
Record voor Nederlandse logiesaccommodaties
Nederlandse logiesaccommodaties hebben in 2023 een recordaantal gasten ontvangen. Hotels, campings, bungalowparken en groepsaccommodaties ontvingen vooral meer buitenlandse gasten. Het aantal Nederlandse gasten bleef stabiel.