Geplaatst op: 10-04-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Marieke Politiek per 1 mei bij NBTC verantwoordelijk voor Intell & Insights

Marieke Politiek per 1 mei bij NBTC verantwoordelijk voor Intell & Insights
Per 1 mei wordt Marieke Politiek als Team Lead verantwoordelijk voor Intell & Insights bij NBTC Holland Marketing. Zij volgt daarmee Kees van der Most op, die na 30 jaar bij NBTC zijn eigen onderzoeksbureau start. Marieke is ruim tien jaar werkzaam bij NBTC, de laatste jaren in de functie van senior marktonderzoeker.


Expertisecentrum Intell & Insights

"Marieke kent als geen ander de uitdagingen waar de sector en NBTC voor staan en de bijdrage die marktonderzoek en data-analyse daaraan kunnen bijdragen”, aldus Jos Vranken, algemeen directeur. "De huidige afdeling gaat zich de komende tijd ontwikkelen tot een expertisecentrum Intell & Insights, waarmee we sector en partners betere en actuelere inzichten bieden die bijdragen aan effectieve initiatieven ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van de bestemming Nederland. Hiervoor werken we nauw samen met uiteenlopende andere partijen die over relevante data en kennis beschikken. Dit vraagt een andere manier van werken, nieuwe rollen en verantwoordelijkheden. Ik heb er alle vertrouwen in dat Marieke, samen met het team, deze gewenste beweging kan maken”.


Van onderzoek naar insights

Marieke: "Ik ben ontzettend blij met deze uitdagende stap, waarin ik nadrukkelijk een rol kan spelen in de beweging van marktonderzoek naar intell & insights. Marktonderzoek is aan veel veranderingen onderhevig. Er zijn nieuwe (big) databronnen die we kunnen gebruiken, inzichten moeten sneller beschikbaar zijn en de marktonderzoeker krijgt steeds vaker een meer faciliterende rol. Ik heb me de afgelopen jaren bij NBTC al intensief mogen bezighouden met deze nieuwe uitdagingen van ons vak. Ik kijk ernaar uit om samen met het team te bouwen aan een expertisecentrum dat waardevolle inzichten kan leveren, voor NBTC, haar partners en de hele sector”.


Namens NBTC wordt Marieke ook directeur van de joint-venture NBTC-NIPO Research. In die rol werkt zij nauw samen met Helena Klok, die de rol namens Kantar TNS vervult.

Topics:Onderzoek
Trefwoorden: onderzoek, toerisme

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
14/03/24
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen.
Nederlanders zijn dik tevreden over vakantieplatformen. De platformen scoren een gemiddelde NPS van +63. De Net Promoter Score is een maatstaf voor het meten van klanttevredenheid. Natuurhuisje heeft de hoogste NPS (+86) en Trivago de laagste (+44).
12/03/24
Inflatie daalt langzaam met een lichtpuntje voor horeca
Toch is de inflatie voor de consument nog steeds aan de hoge kant. Voor bedrijven in de vrijetijdseconomie is er een lichtpuntje. De prijzen voor onder meer groenten en vlees stijgen minder hard dan het gemiddelde inflatiecijfer.
05/03/24
Ruim 60% van de Nederlandse camperaars boekt overnachtingsplekken
Door toenemende drukte op camperlocaties is er een grote toename van het vooraf boeken van een overnachtingsplek voor camperaars om er zeker van te zijn dat er een plek is.
05/03/24
Exclusief voor leden
Transitie op het bord naar vegetarisch
De Nederlander verandert in zijn eetgewoonten. Je zal steeds meer vegetariërs en vooral flexitariërs tegenkomen. Iet s om mee rekening te houden in de horeca van hotels, attracties en andere leisure omgevingen. 25% van alle hoofdmaaltijden is vegetarisch meldt CBS na onderzoek in samenwerking met RIVM en Voedingscentrum.
29/02/24
Exclusief voor leden
Biedt LEV de oplossingen in het nieuwe reizen?
Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) maken tegenwoordig een steeds groter deel uit van het straatbeeld. Denk aan e-scooters, e-steps, e-bikes en micro-auto's. Deze voertuigen bieden kansen voor de verduurzaming van mobiliteit: ze zijn nagenoeg emissievrij en vragen minder (parkeer)ruimte. 18 partners gaan alle voordelen opzoeken in het LEVERAGE project.
27/02/24
Exclusief voor leden
Verkoop fietsen voor 80% e-bike
De e-bike verandert de fietsmarkt radicaal. De fietsverkopers ronden voor het eerst de kaap van 80% ...

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...