Geplaatst op: 23-02-2018
Auteur: Marc Gerlings

Museumnacht Maastricht op lucky night vrijdag 13 april

Museumnacht Maastricht op lucky night vrijdag 13 april
Illustratie Museumnacht Maastricht

Isde 3e editie van Museumnacht Maastricht op vrijdag 13 april 2018 in een paar woorden omschrijven? Wat dacht je van: Clubbing (on tour), doolhoven, geluksbrengers, ondergrondse taferelen, kampioen fluiten,Las Vegas meets kermis, magie en tropische stormen, de nodige foute tunes én natuurlijk niet te vergeten waanzinnige kunstcollecties, video-art en performances. De 13 art venues van Museumnacht Maastricht bieden met één ticket weer 5gelukzalige en surrealistische avonduren (9 incl. de afterparty).

[St]art-schot: LUCKY 13
Dit jaar wordt de Museumnacht op een wel zeer bijzondere wijze én geheel in stijl van het thema Lucky 13 geopend. De 13e stadsbeiaardier van Maastricht – Frank Steijns – geeft om 20:00 uur het 'startschot’ met een carillonconcert vanuit het Stadhuis. Samen met ensembles van de Maastrichtse muziekschool Kumulus wordt ook gelijktijdig een repertoire gespeeld op diverse locaties, geïnspireerd op Vrijdag de 13e! Naast dat Frank Steijns werkzaam is bij Kumulus, speelt hij ook in het orkest van André Rieu.

Endan barst de nacht los. En wat voor een!
Boekhandel Dominicanen wordt i.s.m. het modecollectief FASHIONCLASH en talent van de Toneel- en Kunstacademiesomgetoverd tot een heuseClub 13, waar je naast een dansje ook een gokje kan wagen. Een aantal gelimiteerde gelukkigen kan zelfs de hele nacht verblijven in de mooiste boekhandel van de wereld. Ronddwalen tussen de grootste literaire meesterwerken, genieten van warme voorleesstemmen, luisteren naar interessante lezingen, yoga, optredens en de nacht afsluiten met een ontbijtje van Coffeelovers.

Bij Marres wordt mettropische stormen enjungle feversde temperatuur opgevoerd, terwijl in Museum aan het Vrijthof een ware Kermis losbarst, inclusief foute tunes en een Mr. Claw grijpmachine met ringen van niemand minder dan Ted Noten.

Op deze avond vol tovenarij en surrealisme is er ook tijd om te chillen tijdens een van de ‘lig'concerten van Intro in Situ bij Museum Sjoen Limburg en kun je griezelen in de bios van Lumiére.

UnvollendeteMaastricht
Ontdekdaarnaast een legio aan keuzes in het (un)lucky labyrint van het Bonnefantenmuseum of bezoek eenUnvollendeteMaastricht bij Bureau Europa. Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht geven de avond uit handen met een Student Take-over.

Wil je het Museumnachtleven nog dieper induiken? Ga dan de kelder in bij Van Eyck (i.s.m. B32) en ontmoet de Nederlandse kampioen fluiten, doe mee aan de Oma Riekie’s Soundmixshow, swing op de beats van Patrick-de-dj-die-niet-draaien-kan of ga mee op het rijdende bankstel van ome Tonnie.

Samenwerking met Arriva
Eigenlijk teveel om op te noemen, laat staan om te lopen. Gelukkig rijden er vijf Hop-on Hop-off Art Clubs in samenwerking met Arriva en CODE043 rond,die je niet alleen gratis van A-naar-B brengen, maar ook voor a(rt)musement zorgen.Kortom, genoeg leven in de brouwerij.Zorg vooral dat je nog energie over hebt voor de afterparty in de Muziekgieterij, waa rje tot 05.00 uur (<18 jaar tot 03.00 uur) kan genieten van een laatste dosis aan Lucky Gemsop het ritme van funky, electro, tropical & disco tunes. Speciaal voor de Museumnacht is ook de Sphinxpassage geopend van 20.00 tot 01.00 uur, waar ruim 30.000 tegels het Maastrichtse Sphinxverleden tot leven brengen.


Meer informatie op www.museumnachtmaastricht.nl


Trefwoorden: museum, evenement, cultuur, leisure, attractie, kunst

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Thuis centraal in Erfgoeddag 2024 in Vlaanderen en Brussel
Op zondag 21 april staat Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel met meer dan 900 activiteiten in het teken van ‘Thuis’.
14/03/24
Regio Noord-Holland Noord erkend als cultuurregio
Goed beleidsnieuws voor samenwerkingsverbanden in de culturele sector in Noord-Holland. Met het regioprofiel ‘Zee aan ruimte, land vol cultuur’ erkent het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de regio Noord-Holland Noord sinds 1 maart officieel als landelijke cultuurregio.
11/03/24
Exclusief voor leden
Twee molens Gouda staan stil na technische controle
Twee van de bekendste monumenten van Gouda staan stil, molen De Roode Leeuw en molen 't Slot. De gemeente heeft in samenspraak met de betrokken molenaars de wieken van 2 molens tijdelijk stil laten zetten. Dat gebeurde na een inspectie van de lasverbindingen.
07/03/24
NS station Leeuwarden steunt museum Princessehof
Spoorbedrijf NS wil meer doen met maatschappelijke partners. Concreet is dit te zien in het station ...
28/02/24
Exclusief voor leden
Ecosysteem rond varend erfgoed onder druk
De toekomst van het Nederlands varend erfgoed staat onder druk. Dat komt omdat traditionele verdienmodellen niet meer volstaan omdat eisen van consumenten veranderen. Als de vloot in de toekomst verder krimpt, kan het hele ecosysteem van maritiem erfgoed kritische massa verliezen en verloren gaan.
27/02/24
Koning opent Nationaal Holocaust Museum
Koning Willem-Alexander opent zondag 10 maart het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam. Het museum toont aan de hand van 2.500 voorwerpen, herontdekte foto’s en films, geluidsopnamen, documenten en installaties de geschiedenis.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...