Geplaatst op: 12-01-2018

Bezoek Horecava groeit met 2%

Bezoek Horecava groeit met 2%
Het gaat goed met de horeca. Je treft in het leisure landschap steeds meer horeca aan. Dat groeiend aantal eigenaren en het personeel kwamen naar Amsterdam, naar de Horecava om inspiratie op te doen. Dat leidde naar een groei van het aantal bezoekers met 2% in vergelijking met de editie van 2017.

De 62ste editie van de Horecava heeft haar thema ‘Proef de Toekomst’ meer dan waargemaakt. Maar liefst driekwart van de bezoekers gaf aan Horecava vernieuwender te vinden ten opzichte van de vorige editie. De Horecava stond bol van nieuwe initiatieven waaronder toekomsttrends in het Innovation & TrendLAB, meerdere pop-up restaurants, nieuwe wedstrijden en de extra Fast Casual On the Move hal. Deze laatste speelde in op de veranderende consumentenvraag naar gemaksconcepten. Maar liefst tweederde van de bezoekers bezocht deze hal. Driekwart van de bezoekers gaf aan naar de beurs te komen voor nieuwe producten, diensten en technologieën. Gezien de eerste reacties van bezoekers heeft de Horecava 2018, gehouden van 8 tot en met 11 januari 2018 in RAI Amsterdam, hier ruimschoots aan voldaan.


In totaal bezochten 66.444 professionals de nationale vakbeurs. Dat is 2% meer dan in 2017. Opvallend is de groei van nieuwe bezoekers. Een deel hiervan is afkomstig van speciaalzaken. Retail richt zich steeds meer op horeca en dat is zichtbaar in het bezoekersprofiel. Het beslissingsniveau van de bezoeker is in vergelijking met voorgaand jaar gelijk gebleven.


Vernieuwend concept
De Horecava is inmiddels zo omvangrijk dat meerdaags bezoek aan te raden is. Twee keer zoveel bezoekers bezochten de beurs dan ook meerdere dagen. De positieve reacties van bezoekers onderstrepen dat de Horecava hen inspireert. Enkele reacties: "Constructief en goed aanbod van mogelijkheden voor vernieuwing en toepassing.”, "De Horecava was inspirerend, uitdagend en verrassend. Een geweldige plek om jaarlijks nieuws te proeven."


Positieve vibe
Deze positieve vibe ziet ook Luuk Scholte, beursmanager Horecava: "Het gaat goed in de horeca. Dat zie je op de beurs met de komst van nieuwe onderdelen en doelgroepen. Daarmee bieden we niet alleen een compleet beeld voor de Nederlandse horecaprofessionals, maar weten we hen ook te verrassen. Goed om te horen dat bezoekers zien dat er grote stappen gezet zijn in vernieuwing van het event. Ook van exposanten is de respons heel positief.”


Horecava 2019
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in RAI Amsterdam. Meer informatie over de Horecava is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op TwitterFacebookInstagramLinkedIn en Youtube.


Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, groei, economie, uitgaven

||| Blogs |||

17/05/17
Over uitstelgedrag, laksheid en besluiteloosheid in de reisindustrie
Dé oplossing voor lastige klussen: uitstellen. Komt wel. Doe ik morgen. Bijna iedereen heeft...
03/05/17
Airbnb maakt beloftes niet waar
Airbnb maakt beloftes niet waar
03/05/17 · Horeca · Ton Vermeulen | Lees meer
Gisteren was in Amsterdam de presentatie van het onderzoek dat de Hotelschool The Hague samen met C...
30/12/16
Beleving food ondergeschoven kindje?
Onlangs was ik gastspreker bij Foodservice Network International, een congres over de betekenis...
26/10/16
Where2bnb.com zoals Airbnb was bedoeld
Amsterdam is de laatste tijd vaak negatief in het nieuws vanwege de drukte in de stad en ongebreid...
19/08/16
Dierenpark Emmen zet Noord-Nederland op de kaart
Onlangs zijn Ton Vermeulen (NRIT Media) en ondergetekende twee dagen op rondreis geweest door de p...














||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/04/18
Exclusief voor leden
Lager verzuim door meer aandacht voor gezond werken
Ben je ondernemer in de recreatiesector en je besteedt veel aandacht aan veilig en gezond werken? D...
19/04/18
Hotel Management School Maastricht gaat 390 studentenkamers bouwen
Op de campus van Hotel Management School Maastricht worden 390 nieuwe woonunits voor eerstejaarsst...
11/04/18
KHN waarschuwt overlast op straat en bij festivals na sluiting rookruimten
De afgelopen dagen deden ruim 1100 horecaondernemers mee aan een enquête van brancheorganisatie KHN...
09/04/18
Kabinet: Uniform registratiesysteem voor particuliere verhuur
Er komt een uniform registratiesysteem voor particuliere verhuur. Dat schrijft minister Ollongren ...
06/04/18
Exclusief voor leden
Blokhuis: “Einde rookruimtes is in zicht”
Heb je als recreatieondernemer een rookruimte voor je gasten? Die zal binnen nu en 24 maanden niet...
06/04/18
Exclusief voor leden
Voormalig ING-pand in Wolvega wordt innovatief restaurant
In september 2018 opent kok Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega.Het voormalige ING-gebouw w...
23/03/18
Exclusief voor leden
Fletcher neemt vijf hotels van Eden over
Fletcher Hotels koopt vijf hotels van Eden Hotels. Met de overname van deze hotels komen er 350 kame...
14/03/18
Eerste Brabantse Gastvrijheid Award
VisitBrabant organiseert samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid ...
Partners
NHTV internationaal hoger onderwijs Breda
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk