Geplaatst op: 14-12-2017
Auteur: Redactie
NRIT Media

Vlaamse studenten ontwikkelen compleet concept in verloederd ziekenhuis

Vlaamse studenten ontwikkelen compleet concept in verloederd ziekenhuis

Met een escaperoom, een doolhof en een spookhuis in een verloederd ziekenhuis hebben vier studenten van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Thomas More in Mechelen de prijs voor het beste eindwerk van TOBOS.


Voor hun bachelorproef combineerden de vier studenten een escaperoom, een doolhof en een spookhuis in een verloederd ziekenhuis tot één spannend spel. De verschillende aspecten van de attractie lopen naadloos in elkaar over tot een doorlopend en huiveringwekkend geheel. Clinic Escape biedt vier verschillende escape rooms aan, elk met hun eigen verhaal en uitdagende puzzels. De deelnemers krijgen een uur de tijd om in teams van twee tot zes personen uit de kamer te ontsnappen. Via een trapluik komen ze terecht in een doolhof waaruit ze moeten ontsnappen. Om dat een beetje moeilijker te maken, loopt er iemand verkleed in de doolhof rond om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen.




Wat is TOBOS?

TOBOS is het platform waar alle actoren van de toeristische sector in Vlaanderen de handen in elkaar slaan om te informeren, te inspireren en nauw samen te werken (www.tobos.be). Elk jaar reikt TOBOS een prijs uit voor de beste eindwerken van de studenten, die aan de Vlaamse hogescholen en universiteiten een opleiding Toerisme of Hotelmanagement gevolgd hebben. De prijs voor de beste Bachelorproef was weggelegd voor Clinic Escape, het eindwerk waarmee Gille Buyle (Hamme), Agnieszka Bubicz (Deurne), Valerie Buts (Nijlen) en Nele Manusfeldt (Grimbergen) in juni afstudeerden aan de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van de Thomas More-hogeschool in Mechelen.


Wat is de Clinic Escape?

De Clinic Escape is voorlopig nog een fictief toeristisch-recreatief bedrijf. Dat was immers de opdracht van de bachelorproef. De studenten werkten het idee tot in de puntjes uit met een scenario, een marketingplan, een financieel plan, een promofilmpje. De jury was bijzonder lovend. Het hele concept is zo tot in het detail uitgewerkt dat de juryleden dachten dat ze het spel op de locatie in Herentals al konden gaan spelen, zeker gezien de website die al online staat. Zover is het nog niet. Maar misschien vinden de studenten nog iemand met een wat verloederd en leegstaand gebouw dat een mooie toeristisch-recreatieve invulling kan gebruiken.

Trefwoorden: dagrecreatie, attracties, escaperooms

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...