Kennisbank
Kennisbank

Geplaatst op: 00-00-0000

Bed & Breakfast Europe

Bed & Breakfast Europe

Naam organisatie: Bed & Breakfast Europe B.V.

(Deel)branche: Bed & Breakfast (Verblijfsrecreatie)

Website: www.bedandbreakfast.nl en www.bedandbreakfast.eu


Doelstelling/missie:

Bed & Breakfast Europe biedt betrouwbare platformen aan waarop B&B-eigenaren hun B&B kunnen promoten en bezoekers snel en eenvoudig unieke accommodaties kunnen ontdekken in het grootste B&B-aanbod. Ons doel is om mensen via deze platformen te enthousiasmeren voor het concept Bed & Breakfast.


Kernactiviteiten:

Het samenbrengen van vraag (B&B-liefhebbers) en aanbod (B&B-accommodaties) via Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu, respectievelijk de grootste B&B-websites van Nederland en wereldwijd. Daarnaast is er veel aandacht voor belangenbehartiging, onderzoek en voorlichting aan B&B-eigenaren.


Speerpunten voor 2017/2018:
-
Ontwikkelen van een responsive reserveringsmanager en back-office voor B&B-eigenaren
- Optimalisatie van de usability van de websites op mobile devices
- Opzetten van een nieuw online reserverings- en betalingssysteem
- Verbeteren van de kwaliteit en het imago van B&B’s
- Uitgebreide informatieverstrekking en ondersteuning aan B&B’s


Bed & Breakfast Nederland en Bed & Breakfast Europe B.V.

Bed & Breakfast Nederland (hierna: BBN) is hét online platform voor B&B-accommodaties in Nederland. De website www.bedandbreakfast.nl beschikt over het grootste aanbod van B&B-accommodaties in Nederland. Behalve promotie richt BBN zich op belangenbehartiging, onderzoek en voorlichting aan B&B-eigenaren. BBN is onderdeel van Bed & Breakfast Europe B.V. (hierna: BBE). Het platform www.bedandbreakfast.eu bereikt, met meer dan 3 miljoen B&B-kamers en appartementen in 225 landen, miljoenen B&B-liefhebbers wereldwijd.


Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen; veiligheid, comfort, en hygiëne. De kwaliteit van de B&B’s wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen. De stichting is gelieerd aan BBN maar fungeert als onafhankelijk orgaan.


B&B-trends

Bed & Breakfast maakt de laatste 10 jaar als logiesvorm een enorme groei door. Zowel vraag als aanbod neemt sterk toe. Het aantal sitebezoekers van BBE en BBN is de eerste helft van 2017 met 17,6% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het succes van hedendaagse B&B’s is te danken aan een combinatie van technische en maatschappelijke ontwikkelingen.


Veel hedendaagse B&B’s bieden luxe en comfort met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. In combinatie met de kenmerkende persoonlijke service van B&B’s, draagt dit bij aan de positieve ontwikkelingen in de markt. B&B’s onderscheiden zich op kwalitatief vlak: ze bieden veel privacy, een hoogwaardige inrichting en een uitgebreide service inclusief ontbijt. Steeds meer consumenten kiezen voor een persoonlijke manier van reizen en maken regelmatig korte uitstapjes, waarbij zij graag overnachten in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Een Bed & Breakfast beantwoordt aan die behoefte.

De ontwikkeling van internet en het gebruik van de smartphone speelt een belangrijke rol in de toeristische sector. De markt wordt transparanter. Zogenoemde ‘portals’ (waar de consument snel kan zoeken en B&B’s met elkaar kan vergelijken) worden goed bezocht. Met een stijging van gemiddeld 8,5% gebruikt meer dan de helft van de consumenten hierbij de smartphone of tablet. Ook ouderen adopteren de nieuwe technologie. Met de toenemende vergrijzing en het gegeven dat senioren fervente bezoekers zijn van B&B’s ziet de toekomst van de B&B-branche er goed uit.


Activiteiten van BBN en BBE

De focus van BBN en BBE is gericht op verdere optimalisatie van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu, met name voor mobiele apparaten. Denk hierbij aan optimalisatie van de presentatiepagina's voor bed & breakfasts en het snel en makkelijk vindbaar maken van unieke B&B’s en inspirerende bestemmingen voor bezoekers. Ook de achterkant van de websites die B&B-eigenaren gebruiken wordt aangepakt. Zo blijkt de recent ontwikkelde gratis responsive reserveringsmanager die eigenaren op hun eigen website kunnen plaatsen al van grote toegevoegde waarde en wordt nu tijd gestoken in een vernieuwde backoffice voor de afhandeling van reserveringen.


Verder gaat BBE op Bedandbreakfast.eu B&B’s naast de reserveringsaanvraag-module ook een instant booking-systeem aanbieden. Bezoekers krijgen hiermee direct duidelijkheid over de status van hun reservering, kunnen gemakkelijk betalen, maar hebben ook de zekerheid dat ze hun geld teruggestort krijgen wanneer ze tijdig annuleren. Vooral internationaal gezien is dit drempelverlagend en dus een belangrijke ontwikkeling. BBE introduceert dit systeem medio 2018 en verwacht met haar internationale bereik hierdoor veel extra buitenlandse boekingen te realiseren op de Nederlandse markt.

Ook gaan BBN en BBE extra aandacht besteden aan kennisdeling en communicatie met onze doelgroepen door themagidsen aan te bieden en gratis whitepapers te verstrekken. Om steeds actuele cijfers en informatie te kunnen verstrekken vindt er iteratief onderzoek plaats onder B&B-eigenaren. De uitkomsten worden gepubliceerd op het blog voor B&B-eigenaren. Extra statistieken, cases, marketingtips en interviews met B&B-eigenaren worden gebundeld in de startersgids ‘Handboek Bed & Breakfast’, welke elke twee jaar opnieuw wordt uitgebracht.


Activiteiten Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland stimuleert B&B’s om deel te nemen aan het classificatiesysteem en verbetert daarmee de kwaliteit en het imago van B&B’s. Het aantal geclassificeerde B&B’s in Nederland is in 2017 met 13% gegroeid. Uit de geclassificeerde B&B’s kiest de Stichting jaarlijks ‘de Beste B&B van Nederland’.

De stichting behartigt de belangen van B&B-eigenaren en maakt constructieve afspraken met partijen die in de B&B-wereld actief zijn, waar deelnemers vervolgens collectief gebruik van kunnen maken. Denk hierbij aan prijsafspraken met auteursrechtenorganisaties.


Daarnaast merkt Stichting Bed & Breakfast Nederland dat veel gemeenten het lastig vinden een passend beleid te formuleren voor B&B’s. Het gevolg hiervan is dat er regelmatig onredelijke eisen worden gesteld aan startende B&B-eigenaren. Ter ondersteuning van de branche heeft Stichting Bed & Breakfast Nederland een 'Beleidsnotitie Bed & Breakfast' voor gemeenten opgesteld die als handreiking gebruikt kan worden.


Vooruitblik 2018

Het gebruik van online platformen wordt steeds belangrijker. Voor bezoekers is het snel en makkelijk vinden van B&B’s van groot belang. Het gebruik van een smartphone mag hierbij geen belemmerende factor zijn. Bezoekers hebben behoefte aan een betrouwbare site waar ruime keuze is uit unieke B&B’s. Bij het boeken van een accommodatie moet de zorg uit handen genomen worden. Bezoekers willen hun reservering direct afronden, maar ook de zekerheid hebben dat een betrouwbare organisatie ervoor zorgt dat zij hun geld terugkrijgen als er onverhoopt iets verandert in hun reisplannen. Een kwalitatieve en betrouwbare website is bepalend voor succes.


Door vervagende grenzen als gevolg van technologische ontwikkelingen weten daarnaast steeds meer buitenlandse gasten de weg naar Nederland te vinden. Via een internationaal platform als www.bedandbreakfast.eu is deze doelgroep ook voor Nederlandse B&B’s bereikbaar. Gastvrije B&B’s die hart hebben voor hun accommodatie en omgeving en die hun gasten voorzien van een unieke beleving, gaan een mooie toekomst tegemoet!

Trefwoorden: brancheorganisaties, trendrapport, horeca, bed & breakfast

CELTH
 





||| Nieuws |||

15/03/24
Exclusief voor leden
Gelderland steunt fietsponten met maximaal half miljoen euro maar dat is niet genoeg
De provincie Gelderland gaat gemeenten voortaan voor 50% structureel ondersteunen bij het dekken van exploitatietekorten boven de 50.000 euro, met een maximum van 500.000 euro voor alle veren gezamenlijk per jaar. Dat is niet genoegd, meldt de Veerpontencoalitie.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
14/03/24
10 jaar Haagse city hosts
Ruim 130 trotse Hagenaars zetten zich al 10 jaar met passie en enthousiasme in voor Den Haag om bezoekers gastvrij te ontvangen.
11/03/24
Exclusief voor leden
Twee molens Gouda staan stil na technische controle
Twee van de bekendste monumenten van Gouda staan stil, molen De Roode Leeuw en molen 't Slot. De gemeente heeft in samenspraak met de betrokken molenaars de wieken van 2 molens tijdelijk stil laten zetten. Dat gebeurde na een inspectie van de lasverbindingen.
08/03/24
Exclusief voor leden
Grondaankoop voor The Dutch Mountains
The Dutch Mountains in Eindhoven wordt met een omvang van ruim 65.000 m2 en een hoogte van 133 meter het grootste houten-hybride gebouw van de wereld. Leisure is een belangrijk in deze locatie. Een hotel, wellness en congrescentrum zijn onderdelen van dit unieke gebouw.
05/03/24
EuroParcs ziet enorme piek in vroegboekingen
Enorme stijging in vroegboekingen voor het voorjaar en de zomer bij Europarcs door vooral Duitse Vakantiegasten. Vroegboekingen startten al in begin december vorig jaar.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.
28/02/24
Europa-Park start busverbinding tussen camping en Rulantica
Voor Europa-Park-bezoekers die graag overnachten in de eigen tent, caravan of camper beschikt de camping van het park over zo’n 300 staanplaatsen. Met het online reserveringssysteem is iedere gast vooraf verzekerd van een eigen gemarkeerde plek. Nieuw is de start van een busverbinding van de camping naar waterpark Rulantica.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...