Geplaatst op: 17-10-2017
Auteur: Redactie
NRIT Media

Bootcamp TIO-studenten voor ANVR-bedrijven

Bootcamp TIO-studenten voor ANVR-bedrijven
Bron: Shutterstock
Vandaag zijn 45 TIO-studenten in samenwerking met ANVR gestart met een 3-daagse bootcamp. Derdejaars studenten Internationaal Toeristisch Management (ITM) komen tijdens deze bootcamp met innovatieve en creatieve oplossingen voor cases uit de echte praktijk van vier reisbedrijven: ABC Travel, Delta Holidays, Het Buitenhof/Ouderen Vakanties en Stichting Reis met je Hart.

Vragen die studenten moeten beantwoorden zijn:

  • Hoe bereikt een touroperator nieuwe doelgroepen in een markt die steeds meer concurreert op prijs?
  • Hoe maak je een nieuw label voor ouderen met een mobiliteitsbeperking bekend?
  • Hoe converteert een online touroperator het hoge aantal bezoekers op haar site naar offerte-aanvragen?
  • En hoe zet je storytelling in om nog meer gezinnen met een minimum inkomen op vakantie te laten gaan?

Met deze en andere vragen gaan hbo-studenten drie dagen aan de slag. De reisbedrijven presenteren hun case aan de studenten en geven speeddates en telefonische consulten. Bij het oplossen van de cases maken de studenten gebruik van het ANVR-rapport Travel Tomorrow, een onderzoek naar de toekomst van reizen.


Van concept tot praktijk

De studenten werken tijdens de driedaagse bootcamp in groepen aan hun case. Tussendoor worden ze geïnspireerd door een aantal powerspeeches, bijvoorbeeld over het belang van E-commerce en data-analyse in een reisbedrijf, over agile werken in de reisbranche en over het reisbloggersplatform Travelvalley. Daarnaast geeft Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR, een uitgebreide toelichting op het rapport Travel Tomorrow. Op de laatste dag presenteren de studenten hun oplossingen aan de jury, die bestaat uit docenten van Hogeschool Tio onder voorzitterschap van Frank Oostdam. Het winnende team krijgt de kans om zijn oplossing, samen met het reisbedrijf en een projectmanager van ANVR, uit te werken tot een product of toepassing dat daadwerkelijk in de praktijk wordt gebruikt.


Travel Tomorrow

ANVR heeft samen met ruim 20 professionele reisorganisaties onderzoek gedaan naar hoe vakantie- en zakenreizigers in 2025 reizen en welke gevolgen dat heeft voor de toegevoegde waarde die reisondernemingen bieden aan de reiziger. In het rapport Travel Tomorrow is dit uitgewerkt tot vier persona’s en hun customer journey die zijn gekoppeld aan strategische businessmodellen. Met de bootcamp laat ANVR studenten kennismaken met de grote veranderingen waar de reisbranche voor staat.

Link: https://www.tio.nl/internationaal_toeristisch_management/
Trefwoorden: reisbranche

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...