Geplaatst op: 28-08-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Bloggersreis van 10 weken door Zuid-Limburg, Maastricht en EU-regio

Bloggersreis van 10 weken door Zuid-Limburg, Maastricht en EU-regio

VVV Zuid-Limburg en Maastricht Marketing hebben samen het startschot gegeven voor grootste bloggersreis ooit in Limburg. Naomi van Putten verblijft de komende tien weken in Zuid-Limburg, Maastricht en de (EU)regio. Zij zal op meerdere momenten vergezeld worden door collega-bloggers en andere media om samen met hen te publiceren over deze regio.


"Zij plannen in die drie maanden iedere dag een activiteit voor mij in, maar verder is het aan mij het goede leven in die streek te ontdekken", schrijft Naomi in haar eerste blog. "En tegelijkertijd mijzelf te (her)ontdekken. Weer even een stap terug te doen, te reflecteren en me te laten inspireren. Uit de dagelijkse drukte, in alle vrijheid, alleen of in gesprek met een andere blogger, een local of programmamaker."


Doelgroep

De hoofddoelgroep van deze campagne is de zelfbewuste vrouw tussen de 25 en 50 jaar. Deze vrouw combineert een (parttime) baan met een (gezins)huishouden en druk sociaal leven. Deze vrouw is toe aan een weekje voor zichzelf (eventueel met partner of vriendin). Doel van dit weekje voor zichzelf is onthaasten, ontspannen, genieten van klein geluk, inspiratie opdoen en nieuwe inzichten krijgen. De vrouw is nuchter en staat veraf van spiritualiteit, maar is staat wel open voor fysieke ontspanning als yoga of pilates.


Eerste samenwerking Maastricht Marketing en VVV Zuid-Limburg

De campagne ‘Limburg lonkt’ is de eerste samenwerking tussen Maastricht Marketing en VVV Zuid-Limburg. Met de bloggerscampagne belichten de samenwerkende partijen meerdere aspecten van de regio. Doel van de campagne is o.a. om de verblijfsduur van bezoekers te verlengen. "Met name op doordeweekse dagen en buiten het hoogseizoen is er ruimte voor meer bezoekers”, aldus Anya Niewierra, directeur VVV Zuid-Limburg. De organisaties denken met deze campagne bezoekers te kunnen verleiden om langer te blijven door de hele regio te verkennen, ook over de grens in bijvoorbeeld Aken, Luik en Hasselt.


"Het is behoorlijk onwerkelijk, maar het gaat écht gebeuren: ik mag op blogsabbatical door Zuid-Limburg en Maastricht! Toen ik deze video ontving, stond ik letterlijk te trillen van geluk.. zó blij! Want wat een buitenkans is dit."


Naomi van Putten


Aanhaken bij bestaande kanalen

Blogger Naomi van Putten zal via haar blog Happy B’s – ook te volgen via het bekende bloggersplatform ‘Blog Lovin’ – vlogs, blogs, interviews en foto’s delen. Daarnaast publiceert zij op haar facebookpagina en via haar Instagramaccount. Lars Flinkerbusch, directeur Maastricht Marketing: "Door gebruik te maken van haar kanalen met trouwe volgers, door het aanhaken van meerdere bloggers en media en door het promoten van haar publicaties op social media zal het bereik en de zichtbaarheid van Zuid-Limburg, Maastricht en de EU-regio sterk toenemen. Daar gaat onze regio in constante versnelde ontwikkeling flink van profiteren.”


Doelstelling

Zuid-Limburg profileren als ‘geluksregio’ van Nederland waarbij ‘Good Life’ en ‘onthaasten’ de sleutelwoorden zijn door een consistente verspreiding van de boodschap en het genereren van een zo groot mogelijk bereik. Tijdens de campagne worden door de sabbaticalblogger, influencers en media verhalen verteld en verspreidt de geluksguerrilla zich als een olievlek. Dit lijdt tot een economische impact, verhoging van de naamsbekendheid en het toeristisch marktaandeel. Sleutelwoorden: Authentiek, sympathiek en persoonlijke verhalen en ontmoetingen, geluksmomentjes. Ook bedrijven kunnen op de campagne aanhaken door partner te worden. Het is de bedoeling om met deze campagne 2,1 miljoen mensen te bereiken.

Link: https://www.happybs.nl/category/limburg-lonkt/?utm_medium=email&utm_campaign=Limburg+Lonkt&utm_content=Persbericht+27+augustus&utm_term=www.limburglonkt.nl&utm_source=Mailplus
Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, bloggen, vloggen, zuid-limburg

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.
05/04/24
4 nieuwe leden Raad van Toezicht Utrecht Marketing
Met de benoeming van 4 nieuwe leden in de Raad van Toezicht van Utrecht marketing is Utrecht Marketing ook de komende jaren verzekerd van robuust toezicht en en een klankbord vol expertise en ervaring.
29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
20/03/24
Groningen Store organiseert schattenjacht in de stad
De Groningen Store bestaat vijf jaar en viert dat met een nieuwe webshop en een schattenjacht in de stad. Daarmee worden inwoners op een bijzondere manier bij de VVV betrokken.
20/03/24
Exclusief voor leden
Campagne door dmo's Finland rond 'gelukkigste bevolking ter wereld'
Finland is vandaag voor het zevende opeenvolgende jaar uitgeroepen tot het land met de gelukkigste bevolking ter wereld, volgens het World Happiness Report 2024* van de Verenigde Naties. Visit Finland en Helsinki Partners zetten dat in voor een campagne om een klein groepje bezoekers de lifehacks te laten ervaren met een masterclass.
07/03/24
NS station Leeuwarden steunt museum Princessehof
Spoorbedrijf NS wil meer doen met maatschappelijke partners. Concreet is dit te zien in het station ...

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...