Geplaatst op: 24-08-2017
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nieuwe kennissessies van De Groene Koepel

Nieuwe kennissessies van De Groene Koepel
De Groene Koepel organiseert dit najaar opnieuw een reeks kennissessies, waarin wordt toegewerkt naar de optimale natuurcamping. Daarnaast wordt de cursus Eetbaar Landschap aangeboden. De sessie worden georganiseerd door het DGK Lab van de Groene Koepel dat is opgericht om innovatie in recreatie aan te jagen.


De eerste reeks kennissessies die het DGK Lab organiseerde was een groot succes. Wilma Ellenbroek van natuurcamping De Lemeler Esch was één van de negentien deelnemers: "Ik vind het belangrijk om regelmatig te focussen op het waarom van onze onderneming. De eindpresentatie voor de kennissessies is voor mij een werkdocument geworden dat ik gebruik om nieuwe dingen met ons team te bespreken en door te voeren. De samenwerking met andere ondernemers tijdens de sessies vond ik bijzonder positief.”


DGK Lab

Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur heeft begin dit jaar het DGK Lab gelanceerd, een kennislab waarmee de stichting vernieuwing in de sector wil aanjagen, vooral op het gebied van natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en MVO. Het DGK Lab is opgericht om te kunnen anticiperen op de veranderende markt en maatschappij. De cursussen en kennissessies worden georganiseerd in samenwerking met diverse partners en onderwijsinstellingen. Daarnaast ontwikkelt het DGK lab innovatieve concepten (zoals de duurzame Trekkershut, de Trek-in). Het DGK Lab is niet voorbehouden aan ondernemers met een Natuurkampeerterrein of Trekkershut. De Groene Koepel nodigt iedereen uit de verblijfsrecreatiebranche uit om mee te denken en elkaar te inspireren.


Twee cursussen in najaar 2017

In navolging op het eerste succes organiseert DGK Lab dit najaar opnieuw een reeks kennissessies, waarin wordt toegewerkt naar de optimale natuurcamping. Daarnaast wordt de cursus Eetbaar Landschap aangeboden. Beide cursussen starten in oktober en bestaan uit meerdere bijeenkomsten. Meer informatie over de inhoud of direct aanmelden? Alle informatie hierover staat op de website van De Groene Koepel.


Stichting De Groene Koepel

In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, natuurkampeerterreinen, kamperen, innovatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.
03/04/24
ACSI Kampeerreizen nieuwe sponsor NJBB
Per april 2024 heeft ACSI heeft een driejarige sponsorovereenkomst gesloten met de Nederlandse Jeu de Boules Bond, gericht op promotie onder kampeerliefhebbers.
03/04/24
Exclusief voor leden
Dormio start verhuur 76 appartementen in Breskens
Dormio Resorts & Hotels is gestart met de verhuur en het beheer van Breskens Apartments in Breskens, Zeeuws-Vlaanderen. Het complex, ontwikkeld door Cafferelli en Van der Poel, bestaat momenteel uit drie luxe appartementsgebouwen en biedt 76 appartementen en penthouses.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...