Geplaatst op: 04-07-2017
Auteur: Marc Gerlings

Start-up contest Kampeer Jaarbeurs 5 nominaties bekend

Start-up contest Kampeer Jaarbeurs 5 nominaties bekend
Foto: Tipoon / Jaarbeurs

Je tentje op jouw vakantiebestemming laten bezorgen inclusief opzetservice, een dashboard op je smartphone die de caravanverlichting checkt en nog drie andere ideeën zijn gebundeld in de nominaties van de start-up contest die is verbonden aan de komende Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 2017.

Kampeerders zijn voortdurend op zoek naar producten en accessoires om hun verblijf in de natuur nóg leuker, comfortabeler of avontuurlijker te maken. Daarom is er tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11-15 oktober 2017) opnieuw een Innovatieroute. Nieuw is de Start-Up Contest, voor starters in de kampeerbranche.

Op basis van de criteria 'vernieuwend, haalbaar, betaalbaar en relevant voor een breed publiek' heeft de vakjury uit alle inzendingen een online shortlist samengesteld, waarop kamperend Nederland kan stemmen, via http://www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl/startup.

De winnaar wordt beloond met gratis meters op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en krijgt dus de kans om zijn of haar product aan een groot publiek te laten zien.


De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):


E-trailer- TU-studenten ontwikkelden de Smart-trailer app. Daarmee stel je de caravan waterpas, controleer je kogeldruk, caravanverlichting en bandenspanning.
'Relevante informatie, direct binnen handbereik in je telefoon. Je eigen caravandashboard in de auto', aldus de vakjury.
Video E Trailer.


Geardropper- Online huur- en bezorgservice waarbij de kampeeruitrusting klaar staat op charmecampings in 10 vakantielanden. Inclusief opzet- en afbreekservice.
'Geen aanschafkosten: een laagdrempelige manier om nieuwkomers te laten kennismaken met kamperen', aldus de vakjury.
Video Gerdropper.


Kartent- Kartonnen tenten voor muziekfestivals, waterdicht, goed geïsoleerd en100% recyclebaar. Via fundraising wordt een compacte variant ontwikkeld voor kampeerders.
De vakjury: 'Een sympathieke manier om de jeugd via festivals te laten kennismaken met de tent'.

Video Kartent.

Outchair- Een kampeerechtpaar ontwikkelde een campingstoeltje met infrarood warmte-elementen in zit- en ruggedeelte. Waardoor je ook tijdens koudere dagen buiten kunt zitten.
'Een oplossing die nog niet bestond, voor een probleem dat we allemaal kennen', aldus de vakjury.

Video Outchair.


Tipoon- Vader en zoon ontwikkelden deze Travel Machine, die zowel in de breedte als in de hoogte uitschuift. Bediening via een smartphone-app. Binnen ontstaan zo vier slaapplekken, woonaccommodatie inclusief badkamer met toilet.
De vakjury: 'De Tipoon pusht het imago van de caravan omhoog. Met z'n uitstraling, functionaliteit en bediening via de smartphone, spreekt deze caravan-2.0 een grote, jongere doelgroep aan'.
Video Tipoon.


Stemmen
De volgende stemronde ligt bij kamperend Nederland: ervaren en doorgewinterde kampeerders, die exact weten wat ze missen tijdens hun rondreizen door Europa of tijdens hun verblijf op de camping of camperplek. Tot 13 augustus kunnen zij online hun stem uitbrengen op een van de vijf nominaties - op 14 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt. Die is vervolgens te zien tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (11 t/m 15 oktober), waar de 'Start-Up van het Jaar' een vliegende start krijgt, als hoogtepunt in de Innovatieroute.
Trefwoorden: kamperen, toerisme

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
11/04/24
Marieke Braber spreker workshop Vakantieparken en trends
Jos van der Sterren heeft bij zijn workshop over vakantieparken een stevige side-kick naast zich in de vorm van Marieke Braber. Het is weer een sterke aanvulling in het programma van Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
09/04/24
Ga op speeddate bij Trendcongres Toerisme en Vrijetijd
Nog een reden om naar het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd te komen. Je mag als bezoeker op speeddate. Leer razendsnel je vakgenoten kennen.
05/04/24
Exclusief voor leden
Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken
Het Expertisecentrum Vitale Vakantieparken Overijssel heeft de ‘Handreiking tijdelijke functieverandering vakantieparken' aan aan demissionair minister Hugo de Jonge overhandigd.
03/04/24
Exclusief voor leden
Hoe bouw je een onderscheidend merk?
Hoe bouw je een merk met een onderscheidende identiteit? Die vraag stond centraal op de presentatie van Martijn Assen van bureau NLVK op het kennisevent Embrace Growth 2024 van Booking Experts. In dit artikel de highlights en wat pointers.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...