Geplaatst op: 03-07-2017

Twee wandelpaden bij Streekmuseum Vredegoed ontwikkeld

Aanbesteding Tienhoven start

Twee wandelpaden bij Streekmuseum Vredegoed ontwikkeld
Foto: Shutterstock

In de provincie Utrecht zijn het Zoddenpad en Vredevoetpad in het Oostelijke Vechtplassengebied geopend bij het Streekmuseum Vredegoed.


Gedeputeerde Mirjam Maasdam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht Ivo Brautigam en Arjenne Bak, gebiedsmanager Vechtplassen van Natuurmonumenten, openden de paden onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers en een jeugdorkest. Het startpunt en informatiepaneel van zowel het Zoddenpad als het Vredevoetpad bevinden zich achter het Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven.


Dit is het 101e Klompenpad. Klompenpaden zijn wandelroutes door het boerenland, over onverharde paadjes en vergeten doorsteekjes. Onder regie van Landschap Erfgoed Utrecht is het Zoddenpad ontwikkeld met gemeenten, vrijwilligers en met de medewerking van grondeigenaren. Kijk voor meer informatie op klompenpaden.nl.


Deze wandelroute van Natuurmonumenten loopt deels over in de 'Taartpunt'. Het is aangelegd in combinatie met een natuurontwikkelingsproject waarbij nat schraalland is ontwikkeld. Dit project is gefinancierd door de provincie Utrecht. Kijk voor meer informatie op: natuurmonumenten.nl.


Het gebied ‘de Taartpunt’ maakt deel uit van de Oostelijke Vechtplassen en behoort tot een van de belangrijkste laagveenmoerassen van ons land. In opdracht van de provincie Utrecht wordt de kwaliteit van de natuur in dit gebied versterkt. Met de aanleg van nieuwe natuur tussen de al bestaande natuur wordt het Natura 2000-gebied - dit is een netwerk van beschermde natuurgebieden in de Europese Unie -robuuster gemaakt. Het gebied krijgt bijzondere graslandtypen, veenmoerassen en trilvenen. Hier zullen veel moerasvogels ook van gaan profiteren. Samen met het Waterschap Amstel Gooi en Vecht, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer gaan we zorgen voor de goede waterkwaliteit en het vasthouden van het kwelwater.


Binnenkort start de aanbesteding voor de natuurherstelmaatregelen in de Oostelijke binnenpolder Tienhoven in het kader van de programmatische aanpak stikstof (PAS). Via het wandelpad kan eenieder al kennismaken met dit type natuur.

Topics:Beleid, Cultuur
Trefwoorden: wadelen, recreatie, museum

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...