Geplaatst op: 27-06-2017
Auteur: Redactie
NRIT Media

Nieuwe app helpt Nederlanders in Iran

Nieuwe app helpt Nederlanders in Iran
Iran is natuurlijk niet de grootste toeristische bestemming ter wereld maar als je er dan toch naar toe reist, is het handig dat je een digitale hulp op zak hebt. Het Nederlandse video en reisgidsen platform REiSREPORT heeft een speciale app gelanceerd voor Nederlanders die naar Iran reizen. De app biedt belangrijke ontwikkelingen via push notificaties, de mogelijkheid realtime met andere Nederlanders en Belgen in contact te komen en vanuit de app betrouwbare taxi’s, gidsen en hotels te boeken. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.


Iran als vakantieland is in opkomst. De recente ontwikkelingen in Teheran laten echter zien dat een goede voorbereiding en contact onderhouden geen kwaad kan. De nieuwe app helpt toeristen op meerdere vlakken. Push notificaties bij belangrijke ontwikkelingen, tientallen betrouwbare video’s en achtergrondverhalen en een chat omgeving om realtime met andere Nederlanders in contact te komen. Bijvoorbeeld om een taxi te delen of om elkaar vragen te kunnen stellen en te informeren.


Een maand voor onderzoek en opnames naar Iran

Het REiSREPORT team, bestaande uit Marlou Jacobs en Godfried van Loo, reisde voor de app een maand door Iran. Marlou Jacobs: "Iran klinkt voor velen als gevaarlijk en ongrijpbaar, maar dat is absoluut niet het geval. De app is het resultaat van een maand aan video opnames, onderzoek en eigen ervaringen. De informatie wordt nu verder aangevuld door de community waardoor alle denkbare onzekerheden behandeld worden.”


Interview met Nederlandse ambassadeur

Ook een uitvoerig interview met de Nederlandse ambassadeur, Susanna Terstal, is in de app te vinden. Tientallen informatieve artikelen zijn reeds in de app verwerkt en de ruim 20 eigen video producties volgen verspreid over de komende weken.




Iran nog deels sanctie land

Chauffeurs, gidsen en hotels zijn tevens vanuit de app te boeken. "Een unieke en zeer welkome dienst voor toeristen in Iran.” aldus Godfried van Loo, mede oprichter van REiSREPORT. "Iran is nog deels een sanctie land, waardoor je nergens kan pinnen laat staan eenvoudig online boekingen kan doen. Via onze app kan dit nu wel.” De boekingen worden verwerkt door de Nederlandse gespecialiseerde touroperator Middenoostenreizen.com. Rob van Helvoort, directeur Middenoostenreizen.com: "Ons lokale netwerk in Iran is groot en via de app kunnen we toeristen snel en eenvoudig hiervan gebruik laten maken.”


Gratis beschikbaar voor Android en iOS

Op https://reisreport.nl/iran is de app vanaf vandaag gratis beschikbaar voor Android en iOS. Het aanmaken van een gratis account is nodig om toegang te krijgen tot alle onderdelen. Op deze pagina is tevens een introductie video te vinden.


Over REiSREPORT

REiSREPORT is een online Nederlands video en reisgidsen platform voor de avontuurlijke reiziger. Informatieve video’s aangevuld met betrouwbare achtergrondverhalen en input van reizigers komen samen in de REiSREPORT apps, website, YouTube, Instagram, Facebook en nieuwsbrief. De IRAN Reisgids app is de eerste van een reeks. Na Iran zullen meer bestemmingen snel volgen.


Over Middenoostenreizen.com

Middenoostenreizen.com is een gespecialiseerde touroperator met meer dan 20 jaar kennis en ervaring in het Midden Oosten. Met een uitgebreid netwerk in de regio biedt het zowel groepsreizen als individuele reizen met een vast aanspreekpunt die 24/7 bereikbaar is.

Link: http://pers.reisreport.nl/155499-nieuwe-app-helpt-nederlanders-in-iran
Topics:Toerisme
Trefwoorden: uitgaand toerisme, iran, apps

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...