Geplaatst op: 12-06-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Steven Klooster volgt Symen Jansma op als CEO TravelBird

Steven Klooster volgt Symen Jansma op als CEO TravelBird
Steven Klooster (42) wordt de nieuwe CEO van TravelBird. De huidige CEO, mede-oprichter en mede-eigenaar van TravelBird, Symen Jansma blijft betrokken als grootste aandeelhouder, actief adviseur en formeel bestuurder. Steven

Klooster werkt sinds juni 2014 als CFO voor de snel groeiende online reisaanbieder TravelBird en heeft de afgelopen maanden al steeds meer taken van Symen Jansma overgenomen.


Eenvoud zorgt voor succes

Symen Jansma (43) en Dennis Klompalberts (38) startten TravelBird zeven jaar geleden waarbij vooral de eenvoud in keuzes en eenvoud in boeken opvielen. Inmiddels werken 446 mensen bij het bedrijf en dagelijks genieten er zo’n 15.000 reizigers via TravelBird van hun vakantie. De klantentrouw (retentie 40%) en de klantwaardering (8,6) zijn hoog. TravelBird heeft groei-ambities en wil een wereldspeler van formaat worden. Vandaar dat er nieuwe stappen nodig zijn.


Over Steven Klooster

Steven Klooster was de afgelopen drie jaar de financiële man achter het succes van TravelBird. Daarvoor hielp hij als COO de Londense start-up fashion technologie bedrijf Lyst hard groeien en werkte hij als investeerder en adviseur bij o.a. Warburg Pincus nauw samen met verschillende internet, technologie en services bedrijven, waaronder Ziggo. Hij studeerde aan de TU Delft en aan de London Business School (MBA).


Steven Klooster (CEO TravelBird): "Ik ben erg dankbaar voor de kans die mij nu door Symen en Dennis wordt gegeven. TravelBird is een fantastisch bedrijf met een unieke cultuur. Met veel energie en positiviteit, passie voor unieke reizen en zorg voor de reiziger. Dat heeft Symen, samen met de andere oprichter Dennis Klompalberts, vanaf de grond knap opgebouwd en dat alles moeten we vooral behouden. Maar we kunnen alleen verder groeien als we onze technische voorlopersrol en onze zakelijke professionalisering verder intensiveren. Mijn droom is om elke reiziger de precies passende en unieke reiservaring te kunnen laten beleven door nog verdere technische innovatie, gecombineerd met een heel betrokken persoonlijke begeleiding. Daarnaast vind ik dat we als TravelBird een grote verantwoordelijkheid hebben om die voor de reiziger altijd inspirerende reiservaringen op een duurzame en voor de manier aan te bieden. Daar zal ik me, samen met al onze enthousiaste medewerkers en partners, maximaal voor inzetten.”


Terugblik Symen Jansma

Symen Jansma: "Ik heb enorm genoten van deze avontuurlijke begintijd van TravelBird. De afgelopen zeven jaren zijn zoveel spannender, zoveel mooier en zoveel succesvoller geworden dan ik ooit had kunnen dromen. Inmiddels hebben we ruim 5 miljoen reizigers een onvergetelijke ervaring mogen bieden. Werken er bijna 450 energieke, plezierige en creatieve medewerkers bij TravelBird. Daar ben ik echt ontzettend trots op. Altijd heb ik mensen aangenomen die op hun terrein beter waren dan ikzelf. Dat geldt ook voor Steven. Hij heeft dezelfde visie over en deelt dezelfde liefde en betrokkenheid met TravelBird die ik heb. Mijn passie en kracht zit in het opbouwen van nieuwe bedrijven. Steven is juist goed in het verder uitbouwen ervan. En dat is nu nodig om van TravelBird een wereldspeler van formaat te maken. Ik wens hem dus alle sterkte en succes. En bedank alle medewerkers, zakelijke relaties maar vooral onze reizigers voor het in ons en mij gestelde vertrouwen. Ik heb al die pionierscontacten ontzettend gewaardeerd.”


Symen Jansma blijft wel intensief betrokken bij TravelBird. Als grootaandeelhouder (37,38%), als adviseur/bestuurder en als ambassadeur/woordvoerder. Symen Jansma zal zich daarnaast weer meer gaan bezighouden met het uitbouwen van nieuwe initiatieven en het intensief begeleiden van start-ups.

Link: http://travelbird.nl/pers/2017/06/06/steven-klooster-volgt-symen-jansma-op-als-ceo-travelbird/
Trefwoorden: reisbranche, touroperators

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...