Geplaatst op: 09-06-2017
Auteur: Redactie
NRIT Media

Roderick van Zuylen naar RvC Duinrell

Roderick van Zuylen naar RvC Duinrell
Roderick van Zuylen (m) bij de opening van Wild Wings
Roderick van Zuylen, nu nog samen met zijn broer Philip belast met de dagelijkse leiding van Duinrell schuift op naar de Raad van Commissarissen van de organisatie. Hij volgt daar zijn vader, Hugo van Zuylen op in een nieuw te vormen Raad van Commissarissen. Roderick neemt daarmee afstand van de dagelijkse leiding gaat ook meer tijd besteden aan het begeleiden van andere bedrijven.

Op 1 november 2017 zal Hugo van Zuylen, de grondlegger van Duinrell, terugtreden als commissaris van de organisatie. Roderick van Zuylen, nu nog samen met zijn broer Philip van Zuylen belast met de dagelijkse leiding van Duinrell, neemt zijn taak over. Hij wordt dan commissaris in de nieuw te vormen Raad van Commissarissen. Deze zal verder worden aangevuld met twee nog te benoemen externe leden. Philip van Zuylen zal vanaf 1 november de directie samen voeren met adjunct directeuren Dolf Zwaanswijk (commercie) en Job de Wildt (financiën).


Passende governancestructuur

Met het vervullen van de taak als commissaris gaat Roderick van Zuylen zijn rol binnen de organisatie anders vormgeven: "We zien dit als een zeer belangrijke stap voor de organisatie. Met mijn overgang naar de Raad van Commissarissen creëer ik nog meer ruimte voor Dolf en Job. Natuurlijk blijf ik mij onverminderd inzetten voor dit prachtige bedrijf, maar ik zal dat doen met wat meer afstand van de dagelijkse operatie. Deze nieuwe structuur biedt mij bovendien de kans om, naast de rol binnen Duinrell, inhoud te geven aan mijn persoonlijke ambitie om mijn commerciële en financiële kennis en 20 jaar ondernemerservaring ook in te zetten voor andere organisaties en familiebedrijven. Dat is een lang gekoesterde wens, die nu in vervulling gaat.


Philip van Zuylen kijkt met veel vertrouwen uit naar de nieuwe fase: "De stappen die we nu maken passen bij de positie die Duinrell heeft verworven in de markt. Er staat een modern en ijzersterk bedrijf met uitstekend management. Een volwaardige en passende governancestructuur die ook voorziet in de toekomst miste echter nog en daar brengen we nu verandering in. Ik ben heel blij dat Roderick zich bereid heeft verklaard deze te ontwikkelen en daaraan met zijn energie en passie leiding te geven in de volgende fase van ons gezamenlijke bedrijf.”


Uitstekende uitgangspositie

In 2016 bezochten ca. 1,4 miljoen bezoekers het vakantie- en attractiepark Duinrell. Het park neemt daarmee de tweede plaats in op de Nederlandse markt. Bovendien wordt nu veel geïnvesteerd in het park om de positie in de snel veranderende consumentenmarkt nog verder te versterken. Dat resulteert onder meer in een forse uitbreiding van het aantal recreatiewoningen en een ingrijpende vernieuwing van het Tikibad. Afgelopen maand werd de nieuwe driedubbele Cone glijbaan Triton in gebruik genomen en begin juli vindt de opening plaats van de overdekte waterspeeltuin Playa van 1000 m².

Trefwoorden: attractieparken, verblijfsrecreatie, bungalows, campings, ondernemen, zuid-holland

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.
20/03/24
Camping Zeeburg verkocht aan stichting
Camping Zeeburg. Zo blijft het open en duurzame karakter van de camping behouden en kan de camping structureel bijdragen aan goede doelen zoals kansengelijkheid en duurzaamheid.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
12/03/24
Exclusief voor leden
Geen camera's meer in Airbnb locaties
Airbnb verbiedt wereldwijd het gebruik van beveiligingscamera's binnenshuis in de accommodaties die verhuurd worden.
12/03/24
Exclusief voor leden
Avani Museum Quarter Amsterdam hotel open in tweede kwartaal 2024
Minor Hotels, een hospitality groep die in de hele wereld actief is, opent Avani Museum Quarter Amsterdam hotel in het tweede kwartaal van dit jaar.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...