Geplaatst op: 03-04-2017
Auteur: Marc Gerlings

Renovatie Caribbean Princess levert nieuwe food concepten op

Met voorbeeld verschil voor en na renovatie

Renovatie Caribbean Princess levert nieuwe food concepten op
Impressie: Princess Cruises

Rederij Princess Cruises heeft de Caribbean Princess een miljoenen euro’s kostende renovatie gegeven waarbij veel aandacht is geschonken aan zeven nieuwe en bestaande diner ruimtes. Het is dan de grootste renovatie binnen de Princess vloot waarbij er zoveel aandacht is besteed aan de eet- en drinkgelegenheden aan boord.


De Caribbean Princess, die plaats biedt aan 3.200 passagiers, bevindt zich op dit moment in een droogdok op de Bahama’s. Na de renovatie zal het schip koers zetten richting Europa en daarbij op 28 april 2017 Rotterdam aandoen. Deze zomer zal zij cruises aanbieden met Southampton als thuisbasis.


De nieuwe food concepten zijn:

1) World Fresh Marketplace. Dit op dek 14 gevestigde buffetrestaurant vervangt het Horizon Court Buffet. De World Fresh Marketplace heeft een nieuwe uitstraling en een -voor de gasten- verbeterd ontwerp. Zo is er nu een pannenkoek station, een counter speciaal voor handgemaakte sandwiches en een slagerij met een selectie van fijne roasted meats.


2) Planks BBQ and Steamers Seafood. Nieuw aan boord en zelfs uniek binnen de gehele Princess vloot, deze twee in Café Caribe gevestigde restaurants. Hier kan de gast in een informele sfeer genieten van speciale gerechten. Overdag bieden deze restaurants de mogelijkheid om van een heerlijk ontbijt en lunch in buffetstijl.

Planks BBQ serveert diverse barbecue gerechten, terwijl de Steamers Seafood alle soorten vis serveert, zoals krab, kreeft en mosselen.


Ook op het open dek (TopDek) biedt Princess Cruises vier mogelijkheden om te eten. Deze (buffet) restaurants zijn verbeterd en hebben nieuwe namen gekregen.


3) The Salty Dog Grill zal de Trident Grill vervangen. Belangrijkste troefkaart zal de ‘Ernesto’ burger worden. Deze is gemaakt door Chef-kok Ernesto Uchimura en bestaat uit biefstuk, geroosterd varkensvlees, gekarameliseerde kimchi, jalapeño, aioli en kaas. Ook kan men hier de klassieke burgers en hotdogs bestellen.


4) Slice, voorheen de Pizzeria heeft een nieuwe menukaart met Napolitaanse pizza. stromboli en ‘ California artisan toast’.


5) Coffee & Cones. Dit is de eerste koffiebar binnen de Princess vloot die op het topdek de mogelijkheid biedt om verschillende koffiespecialiteiten te bereiden. Ook kan men hier softijs en overheerlijke ijs sandwiches bestellen.

Coffee & Cones voor de renovatie


Coffee & Cones na de renovatie



6) The Mix voorheen de Blackbeard’s bar is volledig gerenoveerd. Deze bar bevindt zich bij het zwembad.

Verder zal Sabatini’s worden omgedoopt in Sabatini’s Italian Trattoria met een nieuwe en verbeterde uitstraling .

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.
08/04/24
Exclusief voor leden
Graag een portie zon in de meivakantie 2024
Uit data van reisplatform Skyscanner blijkt dat vooral zonnige bestemmingen als Spanje, Italië en Portugal in trek zijn.
05/04/24
Exclusief voor leden
Wereldwijd toeristisch recordjaar voorspeld
De World Travel & Tourism Council (WTTC) voorspelt voor 2024 een recordjaar voor Travel & Tourism. De wereldwijde economische bijdrage van de sector een recordhoogte van 11,1 biljoen dollar zal bereiken.
04/04/24
Technologie en transitie met smart hospitality
Op donderdag 18 april is de dag voor het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024. Het thema is transitie en dan heb je het al snel over technologie. Nicolette Bolté mag die interactieve sessie leiden.

||| Agenda |||

27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...