Geplaatst op: 01-03-2017
Auteur: Redactie
NRIT Media

Animatiewerk zet Snapchat in voor werving

Animatiewerk zet Snapchat in voor werving
Het zal voorlopig nog wel geen grote vlucht nemen maar het is wel slim bedacht van Animatiewerk: solliciteren via Snapchat. Animatiewerk.nl zet sinds kort dit medium in om nieuwe entertainers voor in haar animatieteams te werven. In Amerika en België zijn al enkele voorbeelden waarbij bedrijven nieuwe medewerkers laten solliciteren via Snapchat, in Nederland kan dat nu ook voor het eerst.


Snapchat is een supersnel medium waarmee je foto’s en korte video’s kunt sturen naar anderen. Deze beelden zijn éénmalig af te spelen door de ontvanger en worden dan automatisch verwijderd. Snapchat heeft in Nederland zo’n 2 miljoen actieve gebruikers, voornamelijk jongeren tussen 12 en 20 jaar. Dat aantal groeit dagelijks.


Hoe werkt het?

Hoe het solliciteren werkt, legt Wendy Oude Veldhuis, eigenaar van Animatiewerk.nl uit: "Ieder jaar zoeken wij tientallen nieuwe medewerkers, om te werken als entertainer in één van onze animatieteams. Die vacatures zijn te vinden via onze website, posters, scholen en social media. Aan sollicitatiebrieven hebben we nog nooit gedaan. Op papier of in een gesprek kun je niet zien of iemand goed theater kan spelen of enthousiast een spel kan uitleggen. Iedereen die bij ons wil werken komt daarom op een trainingsweekend. Maar om de drempel nog iets lager te maken, kun je dus nu ook solliciteren via Snapchat.


Doelgroep zit op Snapchat

Snapchat werkt gemakkelijk en zo’n 80% van onze doelgroep is er te vinden. Een logische keuze dus eigenlijk. In twee Snaps van 10 seconden vertel je iets over jezelf en kunnen wij je een advies geven. We vertellen je of het zinvol is om je in te schrijven bij ons. We nemen mensen niet direct aan via Snapchat, maar we kunnen ze wel een goed advies geven op basis van zo’n korte video.”


Solliciteren in drie stappen

Omdat deze manier van solliciteren nieuw is, heeft Animatiewerk.nl een korte video gemaakt met instructies. Deze is te vinden opwww.animatiewerk.nl/snap. In het kort komt het hierop neer:

  1. Zoek het bedrijf op, op Snapchat: Animatiewerk.nl
  2. Stuur twee snap video's: 1 waarop je jezelf voorstelt, 1 waarin je iets laat zien dat je leuk vindt
  3. 3. Je krijgt vanuit Animatiewerk.nl een advies terug
Link: https://www.animatiewerk.nl/snap
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, bungalowparken, animatie, kinderen

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...