Geplaatst op: 23-02-2017
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Campings investeren in waterpret

Campings investeren in waterpret
Waterattractie Camping de Boomgaard
Meerdere Nederlandse campings investeren voor het seizoen 2017 in waterpret. Zij zien glijbanen, zwembaden en sprayparks als een belangrijke toegevoegde waarde voor hun gasten. "Het plezier dat kinderen en hun ouders krijgen van een glijbaan is onbetaalbaar", zegt Arno Uithol van Veluwe Vakantieparken. Belangrijke spelers op de Nederlandse markt zijn Watergames & More en Van Egdom.

Veluwe Vakantieparken ’t Schinkel en De Pampel in Hoenderloo krijgen deze zomer elk een spectaculaire waterglijbaan: de GoH20 Challenger. Watergames & More verzorgt de de installatie van de glijbanen. Dit bedrijf is ook actief in het Zeeuwse Westkapelle waar een complete waterattractie voor camping de Boomgaard wordt gebouwd. Ook camping 't Veld in Rheeze (Overijssel) heeft een GoH20 Challenger waterglijbaan met daglichteffecten aangeschaft. En tot slot start Libéma op vakantiepark de Beekse Bergen in april met de bouw van een nieuw centrumgebouw met daarin een zwembad en een Spray Park.


Waterpret belangrijk voor gasten

De twee campings op de Veluwe investeren ieder jaar in een bepaald onderdeel van de camping. Dit jaar was het grote zwembad aan de beurt. Voor beide campings viel de keuze op een glijbaan, omdat Arno Uithol van Veluwe Vakantieparken merkte dat de belangstelling voor waterpret de afgelopen jaren enorm is toegenomen onder zijn gasten: "Het plezier dat kinderen en hun ouders krijgen van een glijbaan is onbetaalbaar. Het is de investering meer dan waard. Naar verwachting worden de glijbanen in april opgeleverd, ruim op tijd voor de zomer.” Daarnaast is een glijbaan op de camping of bij een zwembad een mooie eye-catcher die naar voren springt en de aandacht trekt.


Veluwecampings

De GoH20 Challenger die aan het zwembad van camping De Pampel komt te staan, is 15 meter lang. De GoH20 Challenger die bij camping ’t Schinkel gebouwd gaat worden, is 25 meter lang en beide hebben ze een buisdiameter van 1 meter. De glijbanen krijgen een volledig dichte buis en worden voorzien van daglichteffecten die voor een bijzonder effect zorgen. De badgasten van beide campings bereiken het startplatform van de glijbaan door het oplopen van een spiraaltrap en de glijbaanrit eindigt in het zwembad.



Waterpret is compleet

Met de komst van een waterglijbaan is de waterpret bij Veluwe Vakantieparken compleet. Afgelopen jaar werd er op Camping de Pampel al een compleet nieuw kinderbad geopend. Uithol: "Naast een fijne kampeerplek en mooi sanitair, zien we dat onze gasten het steeds belangrijker vinden dat er bijzondere voorzieningen op een camping te vinden zijn. Het nieuwe kinderbad van afgelopen jaar is een groot succes en vandaar dat we voor 2017 hebben besloten nog meer waterpret toe te voegen.”


Camping de Boomgaard

In het Zeeuwse Westkapelle werkt Watergams & More aan een waterattractie voor camping de Boomgaard. De attractie combineert drie G0H20 waterglijbanen met een Spray Park. De thematisering geeft het park een unieke uitstraling. e drie glijbanen richten zich elk op een andere leeftijdsgroep.


De waterattracties gecombineerd

De Waverijder is een brede en lage glijbaan, die uitkomt in het Spray Park. Deze is geschikt voor de kleine bezoekers. De tweede glijbaan, de Challenger, is een snelle buisglijbaan die geschikt is voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. De laatste glijbaan is spectaculair voor oudere kinderen. De glijbaan mondt namelijk uit in een trechter, de Jiggler. Het Spray Park brengt alle elementen samen en is perfect voor kleine kids om veilig in te spelen. In het Spray Park staan diverse fonteinen, sproeitoestellen en andere speelobjecten. Zo heeft de totale waterattractie elke leeftijdsgroep wat te bieden.



Unieke thematisering

De thematisering die is toegepast heeft een warm en speels karakter. Er is gebruikgemaakt van zachte kleuren en organische vormen. De stalen constructiebuizen worden bewerkt met unieke houttexturen. Hierdoor krijgt de attractie een natuurlijke uitstraling. Het Zeeuwse landschap komt daarnaast terug in de toren, waarin alle glijbanen starten. De toren is namelijk geïnspireerd op de bekende Zeeuwse schuren.


Camping ’t Veld

Camping ’t Veld in Rheeze kan haar gasten deze zomer verblijden met een gloednieuwe waterattractie, een GoH20 Challenger waterglijbaan. De waterglijbaan is geschikt voor alle leeftijden en is uitgerust met unieke daglichteffecten. De gasten kunnen aan het eind van de glijbaanrit hun tijdscore bekijken en tegen elkaar strijden om de snelst gegleden tijd.


Onderhoudsarme en stabiele constructie

De waterglijbaan start op 5,3 meter hoogte en is in totaal 47 meter lang. De waterglijbaan heeft een buisdiameter van 1 meter. De buissegmenten van de waterglijbaan hebben géén zijnaden en sluiten op elkaar aan met een messing- en groefverbinding. De buissegmenten sluiten hierdoor naadloos op elkaar aan. Hierdoor is de waterglijbaan meer onderhoudsarm en de constructie stabieler.



GoH2O Challenger

De GoH2O Challenger is uitgerust met unieke daglichteffecten en sensoren die de gegleden tijd van de gasten meten. Aan het eind van de waterglijbaanrit komen bezoekers uit in een catch unit. Boven de catch unit hangt een scorebord met daarop hun gegleden tijd. Gasten kunnen hun score vergelijken met die van anderen en elkaar uitdagen om de snelste score te behalen. Het spelelement maakt de waterglijbaan bijzonder en uitdagend voor gasten.


Efficiënt ruimtegebruik

Bij het ontwerpen van de waterglijbaan is de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk benut. Het dak en de wanden van het zwembad kunnen in de zomermaanden gedeeltelijk open, dus bij de bouw van de waterglijbaan is hiermee rekening gehouden. De waterglijbaan gaat voor een groot deel over het dak heen, zodat de wanden en het dak van het zwembad ’s zomers en ’s winters open en dicht kunnen blijven gaan.


Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, zwembaden, waterparken, glijbanen

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...