Geplaatst op: 29-11-2016
Auteur: Marc Gerlings

UITin Noord Holland en UITwaaier stoppen

UITin Noord Holland en UITwaaier stoppen

Stichting CultureBase stopt per 1 januari 2017 met de grootste database van Noord-Holland ‘UITinNoord-Holland’ en het uitgeven van de ‘UITwaaier’. De provincie Noord-Holland ziet het niet meer als haar rol om te subsidiëren en een jaar bleek te kort om van volledig gesubsidieerd, naar volledig financieel zelfstandig te gaan, meldt de stichting.

De stichting heeft 15 jaar lang Noord-Hollandse cultuur-toeristische instellingen succesvol ondersteund en gepromoot in heel de provincie. De laatste UITwaaier verscheen op vrijdag 29 september 2016 en de UITinNoord-Holland database is nog tot 31 december 2016 in de lucht.


Cultuur naar betaald partnership
Met passie voor de Noord-Hollandse cultuur en erfgoed, geloof in de commerciële kracht van de producten UITinNoord-Holland en de UITwaaier én alle kennis, netwerk en ervaring van de afgelopen jaren, begon Stichting CultureBase dit jaar aan de uitdaging om culturele instellingen te overtuigen om te betalen voor de promotie. Ruim 320 culturele, Noord-Hollandse partnerorganisaties, groot en klein, zijn na 15 jaar overgestapt op een betaald partnership. Met 2 dikke UITwaaiers, een volle database met uitgaansinformatie, sterke promotie via social media en zeer gewaardeerde nieuwsbrieven, heeft CultureBase de culturele sector dit jaar in de volle breedte ondersteund en gepromoot.


Provincie wil niet dubbel subsidiëren
Na jarenlange provinciale subsidie is er helaas onvoldoende financiële basis om in 2017 verder te gaan. De provincie Noord-Holland vindt het niet meer haar rol om te subsidiëren, in de culturele sector is er onvoldoende geld beschikbaar om dit op te vangen en gemeenten willen niet dubbel subsidiëren. Zij geven vaak al subsidie aan de instellingen, die ook betalende partner zijn van CultureBase.
‘Ook al hebben we een bereik van honderdduizenden per maand. Ook al hebben we honderden betalende partners geworven. Ook al hebben we groeipotentie. Een jaar om die slag te maken is te kort om dit volledig zelfstandig te dragen,’ meldt CultureBase.


Stichting CultureBase

Stichting CultureBase is ontstaan uit de afdeling Cultuur & Toerisme van Cultuurcompagnie Noord-Holland. Sinds 1 januari 2016 heeft de stichting zich ingezet voor het succesvol promoten van cultuur-toeristische activiteiten in de provincie. Dit werd samen met AT5/NH, het Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Gooi-en Eemlander en de IJmuider Courant gedaan. Door het uitgeven van een zomer- en wintereditie van de UITwaaier, het verrijken en verspreiden van de uitgaansdata van UITinNoord-Holland via de website, social media, nieuwsbrieven en evenementen als de Uitmarkt in Amsterdam, presenteerde CultureBase de rijkdom van het culturele landschap in Noord-Holland.www.culturebase.nl/www.uitinnoordholland.nl
Trefwoorden: cultuur, toerisme, marketing, promotie, subsidie, Noord-Holland

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
25/03/24
Exclusief voor leden
Meer fun en groen in speeltuin Spoorwegmuseum
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is druk bezig met de herinrichting van het buitenterrein. De inrichting van de speeltuin, het traject van de kindertrein en de plek van de distributie-ingang worden aangepast.
22/03/24
Exclusief voor leden
Thuis centraal in Erfgoeddag 2024 in Vlaanderen en Brussel
Op zondag 21 april staat Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel met meer dan 900 activiteiten in het teken van ‘Thuis’.
14/03/24
Regio Noord-Holland Noord erkend als cultuurregio
Goed beleidsnieuws voor samenwerkingsverbanden in de culturele sector in Noord-Holland. Met het regioprofiel ‘Zee aan ruimte, land vol cultuur’ erkent het Ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de regio Noord-Holland Noord sinds 1 maart officieel als landelijke cultuurregio.
11/03/24
Exclusief voor leden
Twee molens Gouda staan stil na technische controle
Twee van de bekendste monumenten van Gouda staan stil, molen De Roode Leeuw en molen 't Slot. De gemeente heeft in samenspraak met de betrokken molenaars de wieken van 2 molens tijdelijk stil laten zetten. Dat gebeurde na een inspectie van de lasverbindingen.
07/03/24
NS station Leeuwarden steunt museum Princessehof
Spoorbedrijf NS wil meer doen met maatschappelijke partners. Concreet is dit te zien in het station ...
28/02/24
Exclusief voor leden
Ecosysteem rond varend erfgoed onder druk
De toekomst van het Nederlands varend erfgoed staat onder druk. Dat komt omdat traditionele verdienmodellen niet meer volstaan omdat eisen van consumenten veranderen. Als de vloot in de toekomst verder krimpt, kan het hele ecosysteem van maritiem erfgoed kritische massa verliezen en verloren gaan.
27/02/24
Koning opent Nationaal Holocaust Museum
Koning Willem-Alexander opent zondag 10 maart het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam. Het museum toont aan de hand van 2.500 voorwerpen, herontdekte foto’s en films, geluidsopnamen, documenten en installaties de geschiedenis.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...