Geplaatst op: 18-11-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Airbnb wil hele reisketen

Airbnb wil hele reisketen
Airbnb wil niet alleen woningen van particulieren aanbieden maar gaat nu ook activiteiten en insider tips aanbieden. In de toekomst worden ook nog vluchten en andere services aan het platform toegevoegd. Om de veiligheid van gebruikers op het platform te verhogen gaat Airbnb van haar gebruikers een kopie ID en selfie vragen. Airbnb zegt dat het met Trips het concept van hosten herdefinieert en mensen in staat stelt hun interesses, hobby’s en passies te delen


Airbnb heeft met de lancering van Trips de belangrijkste nieuwe ontwikkeling in haar achtjarige bestaan gelanceerd. Binnen Trips worden drie kernonderdelen samengebracht: Experiences, Places en Homes. Airbnb zal daar in de toekomst nog Flights en Services aan toevoegen. Het heeft er veel weg van dat Airbnb de hele reisketen wil kunnen aanbieden, steeds met de lokale bevolking als zzp-er.


Locals kunnen nu geld verdienen met hun passie

"Na de manier waarop mensen overnachten te hebben veranderd, neemt Airbnb dezelfde people-focused aanpak over voor de andere onderdelen van een reis, en biedt mensen zo de mogelijkheid om geld te verdienen door hun passies en interesses te delen”, stelt het bedrijf. "Tot nog toe heeft Airbnb altijd om woningen gedraaid” zegt Airbnb CEO Brian Chesky. "Met de lancering van Trips brengt Airbnb de plek waar je verblijft, de activiteiten die je onderneemt en de mensen die je ontmoet samen op één platform. We willen reizen weer speciaal maken door mensen aan de basis te leggen van iedere trip.


Wat zijn Experiences in de visie van Airbnb?

Experiences zijn op maat gemaakte activiteiten, ontworpen en geleid door lokale experts – bijvoorbeeld een dagdeel zwaardvechten als een samoerai of een meerdaags avontuur zoals leren over en het besturen van klassieke auto’s in Malibu. Experiences biedt ongekende toegang tot gemeenschappen en plekken die je anders niet zou tegenkomen tijdens je reis, van de truffeljacht in Toscane tot de grime muziek muziekscene in Londen.


Nu in 12 steden, 39 steden kunnen Experiences indienden

Vooralsnog is Trips nu met 500 Experiences in 12 steden wereldwijd actief, namelijk Los Angeles, San Francisco, Miami, Detroit, Havana, Londen, Parijs, Florence, Nairobi, Kaapstad, Tokio en Seoul. Vanaf vandaag kunnen beginnende hosts in bovenstaande steden en 39 andere steden, waaronder ook Amsterdam, een verzoek indienen om hun Experience op Airbnb te plaatsen.


Sociale trips

Er zullen ook Experiences te boeken zijn waar gasten iets terug kunnen doen voor de gemeenschap via non-profit organisaties. In Detroit biedt Khali Sweeney bijvoorbeeld de gelegenheid om een kijkje te nemen tijdens zijn Downtown Boxing Gym, een initiatief dat lokale kinderen voorziet van een naschools programma met gezonde snacks, huiswerkbegeleiding en bokslessen.


Insider guidebooks

Verder lanceert Airbnb zogenaamde Insider Guidebooks. Airbnb heeft culturele experts en buurtbewoners geïdentificeerd die de wijk door en door kennen, om de verborgen juweeltjes binnen hun stad aan te bevelen. Zo vind je de perfecte hardlooproute door een tip van een marathonloper die in de buurt woont, de leukste stamkroegen via een lokale barkeeper en de beste nog onontdekte restaurants via talentvolle en veelbelovende chef-koks. Er zullen aanvankelijk honderd Insider Guidebooks beschikbaar zijn in zes steden – Los Angeles, San Francisco, Havana, Nairobi, Detroit en Seoul. Een samenwerking met het boekingsplatform Resy zal het mogelijk maken om in de toekomst direct via de Airbnb app tafels te boeken in geweldige lokale restaurants.


Identiteitsverificatie

Met de lancering van Trips introduceert Airbnb een nieuw proces om de identiteit van gebruikers binnen de Experience community te verifiëren. Hosts en reizigers zullen gevraagd worden om een officieel identiteitsbewijs (bijvoorbeeld een paspoort of een rijbewijs) te scannen en daaropvolgend een simpele selfie te maken. Nadat de ID is geverifieerd, zullen de ID en de selfie worden beoordeeld om te verzekeren dat de persoon in kwestie op beide foto’s overeenkomt. Een dergelijke verificatie standaard is robuuster en versterkt de Airbnb gemeenschap op het gebied van authenticiteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Het nieuwe identiteitsverificatieproces is vereist voor alle Experience gebruikers en wordt op dit moment ook al getest voor het boeken van accommodaties. Op Trips zijn de reeds bestaande Trust & Safety maatregelen van toepassing, inclusief een wereldwijd ondersteuningsteam (24/7 beschikbaar, meer dan 250 man sterk), beveiligde transacties, berichten, profielen en beoordelingen, en een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering met een waarde van $1 miljoen voor de hiervoor in aanmerking komende Experience hosts.

Link: https://www.airbnb.nl/new
Trefwoorden: deeleconomie, airbnb, verhuurplatforms

CELTH
 






||| Nieuws |||

15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.
15/04/24
Exclusief voor leden
Hilton beste werkplek voor vrouwen in de Nederlandse hotelbranche
Hotel- en resortketen Hilton heeft de zesde positie behaald op de Great Place to Work for Women-lijst, samengesteld door de organisatie Great Place to Work. Hiermee is het hotel de hoogst genoteerde werkplek voor vrouwen binnen de Nederlandse hotelbranche.
15/04/24
Resort Lexmond van TopParken officieel geopend
Zaterdag 13 april vond de officiële opening van Resort Lexmond van TopParken plaats. Het vakantiepa...
12/04/24
Bas Maes gedeputeerde Brabant voor vrijetijdseconomie
Bas Maes (SP) is benoemd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. Bas Maes zal zich voor de komende 3 jaar van deze bestuursperiode inzetten voor de portefeuille Energie, Cultuur, Sport, Erfgoed en voor de Vrijetijdseconomie.
12/04/24
DierenPark Amersfoort opent grootste zonnecarport van de gemeente
Zonnecarport geopend met 522 zonnepanelen bovenop de parkeergarage van Dierenpark Amersfoort. De groene stroom levert op zonnige dagen het gehele stroomgebruik van het park.
12/04/24
Exclusief voor leden
Ierse succesroute bestaat tien jaar Wild Atlantic Way
Ierlands populaire toeristische route de Wild Atlantic Way is een echt succesverhaal in de toeristische sector. Opvallend, de route viert nu pas zijn tiende verjaardag.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...