Geplaatst op: 11-10-2016
Auteur: Marc Gerlings

NOVASOL weer op overnamepad: Ardennes Etape

NOVASOL weer op overnamepad: Ardennes Etape

NOVASOL, onderdeel van Wyndham Vacation Rentals, maakte bekend dat het de verhuurder van vakantiehuizen Ardennes-Etape, gevestigd in Stavelot (België), heeft overgenomen. Het merk Ardennes-Etape zal in de huidige opzet blijven bestaan en zal worden toegevoegd aan NOVASOL.


Deze overname is een belangrijk onderdeel van NOVASOL ’s strategie om een sterke positie op te bouwen in Europa inclusief de dynamische vakantiemarkten in de Benelux ”, zegt Frans Schoon, directeur NOVASOL Benelux. "Onderzoek wijst uit dat Belgische vakantiegangers niet alleen frequent reizen maar ook een groter budget aan vakanties spenderen dan andere reizigers. Als 14e grootste uitgaande reismarkt in de wereld is België een zeer aantrekkelijke markt voor ons merk”, aldus Frans Schoon.

Daarbij geldt dat het voor Nederlanders een geliefd gebied is als het aankomt om met familie of vrienden een locatie te vinden voor een weekend weg of langer.


Ardennes-Etape biedt 1.500 particuliere vakantiehuizen aan in de Belgische Ardennen. Royale kastelen, authentieke landhuizen, landelijk gelegen boerderijen, traditionele chalets, comfortabele vakantiehuizen en bungalows vormen de zorgvuldige geselecteerde vakantieaccommodaties van hoogwaardige kwaliteit.


"Ik ben erg enthousiast over de nieuwe ervaringen die we onze gasten kunnen bieden”, voegt Schoon toe. "We hebben de mogelijkheid om een bijeenkomst in een kasteel, een wellness vakantie in een landelijke boerderij of een weekend met z’n tweeën in een knus chalet in de natuur van de Ardennen aan te bieden. Met deze overname breiden we onze diversiteit in vakantiehuizen verder uit, vooral bij de bediening van het hogere marktsegment.”


Voordelen voor de regio
"Toetreding tot het NOVASOL-team geeft de huiseigenaren van Ardennes-Etape toegang tot een nieuw potentieel aan reizigers vanuit de grootste vakantiemarkten wereldwijd. Dit kan resulteren in een hogere bezetting voor huiseigenaren terwijl het tevens een grotere betekenis voor de regio oplevert. Ik kijk er naar uit om meer gasten uit geheel Europa te mogen verwelkomen om de Ardennen op vele manieren te mogen ervaren”, zegt André Offermans, oprichter en directeur van Ardennes-Etape.


Het groene heuvelachtige landschap, de rivieren en historische plaatsen van de Belgische Ardennen nodigen bezoekers uit tot een veelvoud aan belevenissen. Reizigers vinden hier activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en kayak varen als ook het genieten van lokale ambachten, tradities en gastronomie in charmante historische plaatsen.


Vakantiehuis met pas

Ardennes-Etape werd in 1999 opgericht door André Offermans en heeft 42 medewerkers in dienst in het hoofdkantoor in Stavelot en een bijkantoor in Luxemburg. Bij het boeken van een vakantiehuis via Ardennes-Etape ontvangen alle gasten een "Ardennes pass”, die alle bezoekers de weg wijst naar de vele ervaringen en tevens kortingen verleent op attracties en evenementen.
Trefwoorden: vakantie, vakantiehuizen, steden, verhuurmarkt

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...