Geplaatst op: 16-09-2016
Auteur: Marc Gerlings

Innovatie voor recreatiesector en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Innovatie voor recreatiesector en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt met ondernemers uit de sector recreatie, toerisme en horeca een innovatiebijeenkomst plaats over en met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Ze worden dan in korte tijd bijgepraat over de ontwikkelingen in het nationaal park. Onder meer wil de organisatie met deze bijeenkomst het gastheerschap rondom het park vergroten en de kwaliteit verbeteren.

Bijvoorbeeld over de plannen om het nationaal park uit te breiden tot aan het Gooimeer, of over de ambitie om nog meer te werken aan de promotie van de regio. Alle informatie over deze bijeenkomst staathier. Ben jij ondernemer op de Utrechtse Heuvelrug in de sector toerisme, horeca of recreatie? Kom dan ook op 11 oktober, van 10.00 en 13.30 uur word je bijgepraat, hoor je het laatste nieuws over het nationaal park, ontmoet je collega ondernemers en kun je (gratis) aanschuiven bij de afsluitende lunch in het Maarten Maartenshuis in Doorn.


Van gastheerschap tot marketing

Als ondernemer kun je tijdens de bijeenkomst aanschuiven aan drie verschillende tafels. Bij iedere tafel gaat een tafeldame of –heer in gesprek met de ondernemers. Eén van de gesprekstafels gaat over de cursus gastheerschap die op 27 oktober a.s. van start gaat. Aan deze tafel is het IVN de tafelleider. Tijdens de cursus gastheerschap (van vier dagdelen) worden ondernemers opgeleid tot ambassadeur voor de omgeving. Deelnemers krijgen informatie over de regio, bijvoorbeeld over de ontstaansgeschiedenis, natuur en cultuurhistorie. Maar er wordt vooral buiten gekeken. Tijdens iedere bijeenkomst worden de mooie en bijzondere plekken in het nationaal park ontdekt. Ondernemers kunnen aan tafel vragen stellen over deze cursus, cursusmateriaal bekijken en meer horen over de inhoud van de cursus.


Een andere tafel gaat over de marketing en promotie van de regio. Hier is het Regionaal Bureau voor Toerisme de tafelleider en wordt in gesprek gegaan over hoe de regio nog beter gepromoot kan worden en hoe de samenwerking versterkt kan worden.


Heuvelrug, bron van natuur en cultuur
Bij de derde tafel is de voorzitter van het nationaal park, Janine Caalders, tafeldame. Zij praat ondernemers bij over de plannen om het nationaal park uit te breiden, maar ook over de aanstaande verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland. Ook de Heuvelrug heeft zich aangemeld voor deze verkiezing, met het thema: Heuvelrug, bron van natuur en cultuur. Zij hoort graag van ondernemers hoe zij denken over de uitbreiding, waar ze kansen zien voor zichzelf en of er vragen zijn over de verkiezing.


Aanmelden kan hier, wel voor 4 oktober inschrijven. Voor vragen kun je terecht bij Stefanie Boomsma van het IVN (s.boomsma@ivn.nl).
Trefwoorden: nationaal park, Utrecht, innovatie, marketing, gastheerschap, recreatie

CELTH
 





||| Nieuws |||

20/03/24
Exclusief voor leden
Geen ruimte voor uitstel Natuurherstelwet
De Europese Natuurherstelwet leek er te komen en daarmee waren veel natuurbeheerders en recreatiegebieden blij. Nu wil Hongarije tegenstemmen. MVO Nederland reageert daarop. "Voor uitstel of afstel is geen ruimte."
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
15/03/24
Ontwikkeling ‘Knopen Lopen Zuid-Limburg' netwerk op volle toeren
De zestien gemeenten, de Provincie Limburg en Visit Zuid-Limburg zijn sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van het nieuwe wandelnetwerk. Het nieuwe netwerk gaat gepaard met nieuwe knooppuntenpalen inclusief QR-codes waarmee de wandelaar extra informatie kan opvragen.
15/03/24
ZooParc Overloon bouwt verblijf voor nieuwe diersoort: nevelpanters
Eind maart start de bouw van het nieuwe verblijf in ZooParc Overloon voor de komst van nevelpanters. Het park wil bijdragen aan het opbouwen van een reservepopulatie van deze kwetsbare diersoort.
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
29/02/24
Marieke Frank wordt directeur Routebureau Veluwe
Marieke Frank wordt de nieuwe directeur van Routebureau Veluwe. Met ingang van 1 maart zal zij officieel starten in deze functie. In samenwerking met de oud-directeur Henk Mogezomp is het overdrachtsproces ingezet.
12/02/24
Via grondruil bijzondere natuur mogelijk langs de Lek
In de Achthovense Uiterwaarden, gelegen in de gemeente Vijfheerenlanden, heeft het Zuid-Hollands Landschap 15,5 hectare aangekocht. Dat werd mogelijk door grond te ruilen en tegelijkertijd recreatie te behouden.