Geplaatst op: 01-09-2016

Zeeland vernieuwt Mosselcampagne

Zeeland vernieuwt Mosselcampagne

Voor het derde jaar op rij voeren het Nederlands Mosselbureau, VVV Zeeland en NBTC campagne in Duitsland om de bekendheid van Zeeuwse mosselen in Duitsland te vergroten en tegelijkertijd meer Duitse gasten te verleiden een bezoek aan de Zeeuwse kust te brengen. De aftrap van de campagne is tijdens de Hollandse Mosselweek in Duitsland van 1 tot 7 oktober. Voor de campagne worden de Duitse tv-kok Mario Kotaska en presentator Bernd Stelter ingezet.


De Nederlandse kust is een belangrijk onderdeel van de internationale marketing van Nederland. In 2015 brachten bijna 1,6 miljoen Duitsers een vakantie door aan de Nederlandse kust. In Zeeland verbleven vorig jaar bijna 700 duizend Duitsers die ruim 233 miljoen euro uitgaven.


Succesvolle campagne
Volgens Patrick Polie van VVV Zeeland zijn mosselen een fantastisch icoon voor Zeeland om een campagne aan te koppelen: "De afgelopen drie jaar hebben we een groei kunnen realiseren van zo’n 26 procent meer overnachtingen van Duitsers in Zeeland. De gezamenlijke campagne draagt bij aan dit succes." Tilly Sintnicolaas van Het Nederlands Mosselbureau: "De belangstelling voor mosselen uit Zeeland groeit in Noordrijn-Westfalen, de regio waar we ons op richten. Juist door samen op te trekken met VVV Zeeland en NBTC kunnen we de bekendheid en het bijzondere imago van de Zeeuwse mossel versterken.” Anouk Susan van NBTC Duitsland: "Deze campagne draagt bij aan onze HollandCity-strategie om bezoekers meer te spreiden in tijd. Zeeland bezoeken en mosselen eten kan het hele jaar door.”

Ambassadeurs Kotaska en Stelter
De Duitse tv-kok Mario Kotaska en presentator/cabaretier Bernd Stelter zijn weer van de partij. Nieuw in de campagne is dat korte filmpjes van dit duo worden gedeeld op sociale media. Kotaska en Stelter delen hun passie voor Zeeland en mosselen. Meevarend op een mosselkotter volgt Kotaska het mosselproces van herkomst tot eetmoment. Hij laat zien hoe makkelijk de mosselen te bereiden zijn en vertelt over de gezonde eigenschappen, smaak en beleving. Stelter laat zien waarom hij zoveel van het mooie Zeeland houdt: de uitgestrekte stranden, de vele fietsroutes en de pittoreske steden. En ook hij laat zich culinair verwennen.


Aandacht voor Zeeland en mosselen in Duitse pers en op social media

Pers en redacties van Duitse tijdschriften en dagbladen worden persoonlijk benaderd met informatie over Zeeland en de Zeeuwse mosselen. In september vindt een eerste groepspersreis plaats naar Zeeland. De Hollandse mosselweek wordt afgetrapt op de Eat & Style beurs in Düsseldorf, waar consumenten de gelegenheid krijgen om de Zeeuwse mosselen zelf te proeven en samen met Mario Kotaska te bereiden. Gedurende de Mosselweek en de maanden daarna worden via social media en het gezamenlijke Facebookkanaal ‘Muschelzeit in Zeeland’ steeds nieuwe filmpjes van Kotaska en Stelter gedeeld. In samenwerking met TUI Ferienhaus wordt vanaf oktober de vorig jaar gelanceerde ‘culinair genieten campagne’ voortgezet. De campagne loopt van september 2016 tot en met maart 2017.

Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, zeeland

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...