Geplaatst op: 14-07-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Duitse attractieparken timmeren fors aan de weg

Duitse attractieparken timmeren fors aan de weg
De Duitse attractieparken blijven fors investeren. Begin juli opende Phantasialand het nieuwe themagebied Klugheim met twee achtbanen en gisteren was het de beurt aan Europa-Park dat de poorten opende van het veertiende themaland Ierland. De Duitse parken bewegen zich ook in de marketing nadrukkelijk op de Nederlandse markt en concurreren daarmee rechtstreeks met de Nederlandse parken.


Phantasialand

Klugheim is het nieuwe en indrukwekkende themagebied van Phantasialand. "In het midden van het ruwe rotslandschap van basaltgesteente verenigen rustieke houten huizen zich tot een dorp. Machtige drakensculpturen die door noeste arbeid zijn ontstaan sieren de daken van deze ingewikkelde gebouwen. Over die daken razen TARON en RAIK op hun levensaderen van staal door de lucht en claimen zo hun plek op de toppen van Klugheim”, schrijft het park op haar site. Het gebied heeft wel wat weg van de wereld van Lord of the Rings. Volgens deskundigen zet Phantasialand hiermee een nieuwe standaard voor het thematiseren van attractieparken. Zoals bij Phantasialand gebruikelijk worden de attracties met filmische muziek gecomplementeerd.


Multi-launcher: Taron

Over de daken van het dorpje razen twee nieuwe achtbanen. Taron is de snelste multi-lanceer-achtbaan ter wereld en is gebouwd door het Zwitserse bedrijf Intamin. De baan kruist zichzelf maar liefst 58 maal. De maximum snelheid is 100 kilometer per uur. De vier treintjes bestaan uit vier wagentje die elk vier passagiers kunnen vervoeren. Er zijn steeds twee treintjes op de baan. Een ritje duurt 1’40.



Familie-achtbaan: Raik
Raik is de snelste en langste familie-boomerang ter wereld en is gebouwd door Vekoma. De rit gaat zowel voor- als achteruit. Hierdoor zien de wachtenden de treintjes op volle vaart het station passeren. Het is een familieachtbaan met veel spannende effecten. De maximum snelheid is 60 kilometer per uur. Afhankelijk van het aantal karretjes op de baan is de capaciteit 640 tot 750 passagiers per uur.


Europa-Park

In het veertiende themagebied van Europa-Park is op een terrein van 1ha een Iers visserdorpje verrezen compleet met groene heuvels en een baai. In Ierland hebben talrijke familie-attracties een plek gevonden en vanzelfsprekend ook een pub met typische hapjes en drankjes. De attracties in Ierland:

  • Het kinderschommelschip Dancing Dingie gaat niet alleen heen en weer, maar beweegt ook nog eens om de eigen as.
  • Bootjescarrousel Sheep Rock.
  • Kinderen van drie jaar en ouder en een lengte van minstens 95 cm kunnen in de Ba-a-a Express hun eerste achtbaanrit beleven.
  • In Old Mac Donald's Tractor Fun kunnen kinderen, met de ouders op de achtbank, hier als een echte Ierse boer of boerin een tractorrit door moestuinen met echte groenten en fruit.
  • In Spinning Dragons zorgen 18 draaiende draken ervoor dat je je oriëntatie voor even kwijt bent.
  • Naar boven gaat het in ieder geval in Tower Tow. Om de negen meter hoge top van de wachttoren te bereiken heb je wel spierkracht in de armen nodig.
  • In de oude kerkruïne start de peddeltocht met de Quipse Paddle Boats. Zonder hulp van de ouders varen kleine kanovaarders hier een rondje om de wachttoren.
  • Maar ook aan de allerkleinsten is gedacht. Op en onder het dek van Paul's Playboat zijn talloze geheimen te ontdekken en op Little Lamb's Land wachten wollige vriendjes op hun nieuwe speelkameraadjes.
  • Ook op het strand van Dingle Bay is spelen het motto. Maar liefst 600 ton speelzand is aangebracht om de mooiste zandkastelen te bouwen. De ouders kunnen in deze baai ook tot rust komen. Er staan strandkorven en ligstoelen om energie bij te tanken.
  • Limerick Castle springt meteen in het oog. Deze hoge kasteeltoren herbergt een 600 m2 groot indoor speelpaleis. Verdeeld over drie etages kunnen kinderen zich hier uitleven in labyrinten, glijbanen en klimtoestellen. De langste glijbaan telt maar liefst 15 meter.
  • Naast het kasteel is een attractie voor de ouders gebouwd: The O'Mackay's Cafe and Pub. Zoals in alle themagebieden in het park het geval is, kan men hier terecht voor typische gerechten uit het gepresenteerde land. Naast Guinness van de tap wordt er ook het zelfgebrouwen O-Mackay-bier geschonken. Op de kaart staan ook 'pies', sandwiches en burgers van lamsvlees. Liefhebbers van koffiespecialiteiten en taarten komen er eveneens aan hun trekken. Iets verderop, in Shamrock Gifts and Treats en Milka Tender World, kan men leuke en lekkere aandenken kopen aan het verblijf op het "Groene Eiland" zoals Ierland ook wel wordt genoemd. Groen is óók het nieuwe land van Europa-Park; de afgelopen weken werden hier meer dan 4.000 planten aangebracht.
Trefwoorden: attractieparken, attracties, duitsland

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...