Geplaatst op: 16-06-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Horecava groeit tegen de stroom in

Horecava groeit tegen de stroom in
Waar veel vakbeurzen last hebben van teruglopende belangstelling van zowel bezoekers als standhouders groeit de Horecava als kool. Vorig jaar met 12% meer deelnemende bedrijven en 15% meer bezoekers. In Nederland sneuvelde vorig jaar 10% van alle vakbeurzen en kregen de bezoekersaantallen een vergelijkbare tik. In tegenstelling tot die landelijke ontwikkeling wordt de Horecava alleen maar groter. Voor de komende editie wordt zelfs een extra beurshal in gebruik genomen. De Horecava profiteert van een strakkere beursindeling waardoor standhouders makkelijker met de juiste klanten in contact komen. Het feit dat de beurs zich heeft ontwikkeld tot hét ontmoetingsmoment van het jaar voor horecaprofessionals helpt ook enorm mee.


De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en leveranciers binnen het segment ‘Levensmiddelen’ (food) krijgen een eigen hal en het aanbod wordt uitgebreid met de lokale- en wereldkeuken. Beleving staat daarbij centraal. De interesse in deelname aan de beurs is groot, ruim 70 procent van de totale beursvloer is inmiddels volgeboekt. Horecava, de nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.


Beurs strakker ingedeeld

Het succes is de organisatie niet aan komen waaien vertelt beursmanager Luuk Scholte: "Twee jaar geleden zijn we de beurs strakker gaan indelen. De gesegmenteerde halindeling vergroot de vindbaarheid voor onze bezoekers en zorgt ervoor dat de deelnemende bedrijven de juiste klanten ontmoeten. De producenten en leveranciers van levensmiddelen en versproducten stonden echter nog verspreid over een aantal hallen. Dit, tezamen met een toenemende interesse in deelname aan de Horecava, heeft ons doen besluiten de beurs uit te breiden met een hal waar alle aanbieders van food bij elkaar staan. Hiermee kunnen we het segment Levensmiddelen de aandacht geven die het verdient. Door deze ontwikkeling is het tevens mogelijk de segmenten Koffie en Bakkerij in één hal te plaatsen. Het aanbod en de beleving worden nog completer en aantrekkelijker voor de bezoekers.”


Nieuwe food hal voor lokale en globale trends

De nieuwe food hal staat bol van lokale en globale trends. Zo krijgt ‘Vers & Puur’ een plek in deze hal. Dit paviljoen staat volledig in het teken van ambacht, vers, biologisch, duurzaam, fair trade en maatschappelijk verantwoord eten. Daarnaast staat de lokale gastronomie in het middelpunt door het uitrollen van het concept ‘Van bron tot bord’; foodproducten en gastronomische helden uit verschillende Nederlandse regio’s krijgen hier een podium. Tevens biedt de food hal onderdak aan het nieuwe subsegment ‘Wereldkeuken’, met onder andere een Aziatisch en Italiaans paviljoen.



Continuering nieuwe opzet Drankenhal

Het succes afgelopen editie van de vernieuwde opzet van de Drankenhal, een lichte hal in festivalsetting, zorgt voor continuering en verdere uitbreiding. Naast de segmenten Levensmiddelen, Dranken, Koffie, Thee & Cacao en Bakkerij vindt de bezoeker een uitgebreid aanbod in de segmenten Fastservice, Dienstverlening, Grootkeuken en Inrichting & Inventaris. Binnen de segmenten is volop aandacht voor trends en ontwikkelingen in de vorm van workshops, demonstraties, wedstrijden en presentaties die de ondernemers op nieuwe ideeën brengen.


Interesse voor deelname Horecava groot

De inschrijvingen voor Horecava 2017 verlopen voorspoedig. "Ruim 70% van de beursvloer is al volgeboekt, wat staat voor 300 bedrijven, aldus Scholte. "We merken dat de waardering voor de Horecava voortkomt uit positieve reacties op vorige edities; 95% van de exposanten heeft de afgelopen beurs zijn belangrijkste deelnamereden behaald. Meer informatie over deelnemen is te vinden op horecava.nl.


Over Horecava

De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter en Facebook.

Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, beurzen

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...