Geplaatst op: 05-06-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Vier ROC-studenten gaan samen met lokale bevolking duurzame trekkings in Nepal ontwikkelen

Vier ROC-studenten gaan samen met lokale bevolking duurzame trekkings in Nepal ontwikkelen
Vier studenten van het ROC Midden Nederland in Nieuwegein zijn een crowdfunding gestart om hun ontwikkelingsreis naar Nepal te bekostigen. Eljah (17), Leonie (18), Lieve (16) en Martijn (18) gaan in augustus samen met de lokale bevolking een aantal trekkings (wandeltochten) voorbereiden.


Om hun reis te bekostigen willen ze met crowdfunding € 5.000 ophalen, er is al € 1.451 toegezegd. De actie loopt nog 46 dagen. Tijdens hun verblijf willen de studenten het toerisme in Nepal duurzamer te maken, met respect voor de bevolking en de eeuwenoude cultuur. De studenten gaan van hun reis een experiencevideo maken en bloggen en vloggen. Deelnemers aan de crowdfunding worden van hun ervaringen in Nepal op de hoogte gehouden en krijgen al naar gelang het geïnvesteerde bedrag input voor promotie en/of kennis retour.



Samen met lokale bevolking toeristisch product ontwikkelen

In Nepal zullen de vier studenten in het Dhading-gebied een maand lang een aantal trekkings voorbereiden in samenwerking met de lokale bevolking. Onderzocht gaat worden wat goede wandelroutes zijn, waar home-stay’s kunnen komen en waar die verbeterd kunnen worden. Het is de bedoeling dat het geld dat de toeristen gedurende de ontwikkelde trekkings besteden direct ten goede komt aan de lokale bevolking.


Hoe kun je meedoen?

Meedoen kan al voor €10,- waarvoor je wordt vermeldt in een speciale blogpost. Voor

€ 20,- komt je naam op een traditionele Nepalese vlaggenslinger die wordt opgehangen in Kathmandu. Andere acties zijn onder andere een persoonlijke bedankvideo vanuit Nepal (€ 25,-), een handgeschreven kaart uit Nepal (€ 50,-) of het dragen je t-shirt in een vlog (€ 50,-). Voor € 100,- mag je een lezing over de Nepal ervaringen van de studenten bijwonen in het schoolrestaurant Le Pont Blue onder het genot van een drankje. Voor € 500,- krijg je een persoonlijke presentatie bij je bedrijf/organisatie over de Nepal ervaring.


TopTravel-programma

De vier studenten volgen de opleiding Travel & Hospitality doen mee aan het Excellentie-programma van het ROC. Dit zogenaamde TopTravel-programma is een kleinschalig, verdiept en verzwaard onderwijsprogramma dat studenten kunnen volgen naast hun reguliere lesprogramma. Het is speciaal bedoeld voor studenten met goede studieresultaten die een extra inspanning willen leveren. De bedoeling van TopTravel is om studenten goed voor te bereiden op een internationale beroepsstage. Met het goed doorlopen van het programma kunnen de studenten bovenop hun normale diploma een extra certificaat behalen: het World Certificate. De verwachting is dan ook dat studenten met het World Certificate straks gemakkelijker een baan in hun vakgebied kunnen vinden en de doorstroom naar HBO-opleidingen vergemakkelijkt.


Link: http://www.roadtonepal.nl/
Trefwoorden: duurzaam toerisme, nepal, dagrecreatie, wandelen, onderwijs

CELTH
 





||| Nieuws |||

26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
20/03/24
Regeneratieve vakantie-ervaringen in Denemarken
In Denemarken kunnen toeristen meewerken aan natuurbehoud. Visit Denmark start met vier proefreizen en ze zoeken daarvoor Nederlandse en Duitse toeristen. Ze noemen het regeneratieve vakantie-ervaringen.
18/03/24
Exclusief voor leden
VN stelt standaard vast om duurzaamheid van toerisme te meten
De Verenigde Naties hebben een een nieuwe wereldwijde standaard goedgekeurd om de duurzaamheid van toerisme te meten. Alle 193 leden hebben ingestemd het het zogenaamde Statistical Framework for Measuring the Sustainability of Tourism (MST).
15/03/24
Visit Wadden roept op om drones thuis te laten bij bezoek aan Waddengebied
Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat drones voor recreatief gebruik vogels kunnen storen. Daardoor worden hun overlevingskansen verkleind.
14/03/24
Kampeerbosje Leerdam en De Dassenburcht winnen Gouden Haring
In de categorie Goud Waard ontving Natuurkampeerterrein Kampeerbosje Leerdam een Gouden Haring voor hun prominente rol in het behoud en de versterking van het netwerk Natuurkampeerterreinen.
27/02/24
Exclusief voor leden
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
Ongekende marktpotentie 9 op de 10 Nederlanders gaat met vakantie
20/02/24
Camperaars steeds duurzamer
Camperaars in Nederland houden bij hun reisgedrag steeds meer rekening met duurzaamheid. Een opvallende trend is de toepassing van duurzame energiebronnen onder camperaars

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...