Geplaatst op: 02-06-2016

Arnhem gaststad Nationaal Congres Citymarketing

Arnhem gaststad Nationaal Congres Citymarketing
Volgende week maandag is Arnhem de gaststad voor de negende editie van het Nationaal Congres Citymarketing. Het thema is dit jaar de binnenstad.


Het programma heeft drie keynotes. Rick Riezebos praat over de merk-waardige stad, Hans Oostendorp praat u bij over het onderzoek Citymarketing 2016 van Necker van Naem/Binnenlands Bestuur en Zef Hemel sluit met zijn speech Beyond Citymarketing de dag af. In de middag kunnen de deelnemers kiezen uit zeven verschillende themasessies die in twee ronden worden gegeven.


De merk-waardige stad

De keynote van Riezebos zal gaan over de merk-waardige stad. Steden kunnen vaak nog veel leren over hoe je je als merk moet profileren. Bij city branding gaat het niet alleen om een goed product, maar ook om het verleiden van de bewoners, bezoekers en bedrijven. Maar hoe zet je nu precies je stad als merk op de kaart? En wat is de typische dynamiek van een stadsmerk dat een regulier merk niet heeft? Als je als stad, streek, regio of land het verschil wilt maken is denken vanuit je brand een must.


Beyond Citymarketing

Zef Hemel is een spreker in hart en nieren; hij gaf lezingen over stedenbouw over de hele wereld. Tijdens zijn keynote speech Beyond Citymarketing illustreert hij hoe je een stap verder kan gaan en op een strategische, sociale en duurzame manier met aansprekende evenementen stadsontwikkeling bedrijven.


Stadssafari

Voor het congres écht van start gaat organiseert het NCC in samenwerking met gastgemeente Arnhem een zestal boeiende stadssafari’s. Neem onder andere een kijkje achter de schermen bij Building 026, voor het Fashion & Design festival omgetoverd tot PLINT26, snuif de Arnhemse cultuur op in cultuurkwartier Rozet, of maak een rondleiding door het spectaculaire nieuwe station.


Nationale Citymarketing Trofee

Het NCC zou het NCC niet zijn, zonder de uitreiking van de prestigieuze Nationale Citymarketing Trofee. Dit jaar wordt deze trofee voor de zevende keer uitgereikt aan de twee beste citymarketinggemeenten van Nederland. In de categorie boven 100.000 inwoners zijn Rotterdam, Den Haag en Eindhoven genomineerd. In de categorie tot 100.000 inwoners zijn Helmond, Kampen en Goeree-Overflakkee de genomineerde gemeenten.


Aanmelden

Voor meer informatie over het programma, sprekers, aanmelden en de Nationale Citymarketing Trofee kijkt u op: www.nationaalcongrescitymarketing.nl. Deelname aan het congres kost € 250.

Link: http://www.nationaalcongrescitymarketing.nl/programma/
Topics:Marketing
Trefwoorden: congressen, citymarketing

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...