Geplaatst op: 11-05-2016

Het ontwikkelen van recreatieterreinen

Ontwikkelingsteam boost geven

Het ontwikkelen van recreatieterreinen
Maas rbm

De recreatiebranche is onder druk van de crisis op zoek gegaan naar verbetering of verandering van de bestaande verdienmodellen. Zo is het ontwikkelen van recreatieterreinen ook behoorlijk veranderd. Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij is al ruim 35 jaar gespecialiseerd in het taxeren, aankopen en verkopen van bedrijven in verblijfsrecreatie, watersport en dagrecreatie. Inmiddels wordt Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij ook vaak ingeschakeld bij de ontwikkeling van recreatieterreinen.


Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij is in de jaren tachtig opgericht door de inmiddels overleden Thomas Maas. Hij kwam min of meer bij toeval met de recreatiebranche in aanraking, vond het een erg leuke sector en maakte de switch van woningmakelaardij naar bedrijfsmakelaardij met als specialisme recreatiebedrijven. Hij heeft een stevige basis voor het kantoor weggezet met vestigingen in Den Bosch en Huizen. De scherpe focus heeft bij het team veel specialistische en praktische kennis van deze markt opgeleverd. "We kunnen ondernemers van A tot Z begeleiden in de aan- of verkoop en de taxatie van hun recreatie bedrijf en willen daarin absolute kwaliteit leveren.”


Weer investeren?

Het specialisme, het netwerk en de gesprekken met recreatieondernemers heeft geleid tot het inzicht dat recreatieondernemers weer willen investeren en de ontwikkelingsmogelijkheden op hun recreatiebedrijf willen onderzoeken. Indien er planologisch mogelijkheden zijn voor uitbreiding en/of de bouw van chalets of recreatiewoningen, dan is de volgende stap om die mogelijkheden te gaan benutten. Maar waar begin je?



Impressie van een nieuw project aan zee.


Ontwikkeling aansturen

Inmiddels krijgt Maas RBM frequent de vraag om te onderzoeken of er ontwikkelingsmogelijkheden zijn en om die ontwikkelingsmogelijkheden verder te concretiseren. Dat resulteert dan in de opdracht om op te treden als projectmanager die een ontwikkelingsteam samenstelt en aanstuurt. Het bouwen en verkopen van de chalets of recreatiewoningen is één ding, maar de weg er naar toe kent vele facetten. Enkele aspecten:


• hoe krijg ik mijn bestaande jaarplaatsen leeg?

• verkoop ik de kavel, of geef ik die uit in erfpacht of met een afgekochte huur?

• wat is planologisch toegestaan?

• hoe zit een en ander fiscaal?

• wie gaat de toekomstige verhuur verzorgen?

• verkoop ik met of zonder een rendementsgarantie?


De projectmanager stelt samen met de recreatieondernemer het ontwikkelingsteam samen. Het team dient enkel te bestaan uit deskundigen die ervaring hebben in de recreatiesector. Dus een ter zake kundige advocaat, notaris, bouwer, ontwikkelaar of verhuurorganisatie. Op die manier hoeft het wiel niet opnieuw te worden uitgevonden en is succes verzekerd!


Maas Recreatie Bedrijfsmakelaardij

Klaas van Erp MRICS RT

www.maasrbm.nl


Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten.
  • CELTH
     






    ||| Nieuws |||

    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
    Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Boekingstrends meivakantie
    Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
    17/04/24
    Exclusief voor leden
    Erfgoeddag met thema 'Thuis'
    Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
    17/04/24
    ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
    De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
    17/04/24
    Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
    Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
    15/04/24
    Minke Rabaut in workshop 3ST
    Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
    15/04/24
    Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
    In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
    15/04/24
    Inchecken met betaalpas in buurtbus
    In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

    ||| Agenda |||

    14/05/24
    14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
    Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
    23/05/24
    23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
    Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
    27/05/24
    27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
    De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
    05/06/24 t/m 07-06-24
    05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
    Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
    11/06/24
    11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
    Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...