Geplaatst op: 16-02-2016

ANVR viert verjaardag met nieuwe website en logo

ANVR viert verjaardag met nieuwe website en logo
Morgen viert ANVR viert haar 50e verjaardag.  Dat wordt gevierd met een nieuwe website en een nieuw logo. Sinds 1966, met de opkomst van het georganiseerde reizen, werkt de ANVR met de bij haar aangesloten reisondernemingen aan kwaliteit, zekerheid en garanties voor de consument en vertegenwoordigt zij inmiddels zo’n 270 touroperators en 1.200 (zaken)reisbureaus.

Het aantal nieuwe leden blijft in al die jaren groeien. Frank Oostdam, directeur ANVR: "Het is goed te zien dat niet alleen reisondernemingen uit de ‘traditionele’ hoek zich aansluiten bij onze brancheorganisatie, maar steeds vaker ook grote online verkopers, specialisten en kleinere nichespelers. We willen er zijn voor iedereen die reisproducten aanbiedt; voor alle ‘ondernemers in reizen’.” De bekendheid van het ANVR-logo, een officieel keurmerk, lijkt daarbij voor potentiële leden een belangrijke rol te spelen.

Grote bekendheid met ANVR-logo
Uit eerder onderzoek is namelijk gebleken dat de consument bekend is met het ANVR-logo (92%). Zo letten 2 van de 5 reizigers bij het boeken van een reis zelfs àltijd op het logo; niet alleen traditionele boekers (54%), maar ook zij die via internet zelf een reis samenstellen (33%). En dat de Nederlander reislustig is, laten de cijfers wel zien. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en het aantal boekingen in januari ligt al +3,5% hoger dan vorig jaar die maand. De reisbranche ziet het consumentenvertrouwen na jaren weer stijgen.

Nieuw logo en website
De ANVR heeft ter gelegenheid van haar 50e verjaardag haar website en het bekende logo getransformeerd: fris en met een moderne uitstraling. Potentiële reizigers kunnen nu gemakkelijk, snel en altijd up-to-date op www.anvr.nl precies zien welke reisondernemingen lid zijn en voldoen aan de gestelde eisen. En in een dynamische wereld is het goed te weten wat het reisadvies is voor jouw bestemming, welke gezondheidsmaatregelen je het beste kunt nemen en tal van andere tips om een leuke vakantie te hebben. De ANVR is een officieel keurmerk en de consument ervaart dat ook zo.
Link: https://www.anvr.nl/default.aspx
Trefwoorden: reisbranche, reisbureaus, touroperators, brancheorganisaties

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...