Geplaatst op: 06-01-2016
Auteur: Marc Gerlings

Marketing Award Rotterdam naar Aboutaleb oeuvreprijs naar Wondolleck

Marketing Award Rotterdam naar Aboutaleb oeuvreprijs naar Wondolleck

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft dinsdagavond de 15eMarketing Award Rotterdam gewonnen. De award werd uitgereikt door juryvoorzitter Jos van der Vegt tijdens de Nieuwjaarsborrel Rotterdam in de Laurenskerk. Aboutaleb voert niet direct marketing uit voor de stad maar is de ‘ultieme ambassadeur voor Rotterdam in 2015’, zo oordeelt de jury. De oeuvreprijs ging naar Roland Wondolleck, directeur van Rotterdam The Hague Airport.

De Marketing Award Rotterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het imago van Rotterdam. Volgens de jury was Aboutaleb, nog meer dan in voorgaande jaren in binnen- en buitenland de ultieme ambassadeur voor Rotterdam.

"Van het Witte Huis tot Indonesië, van bedrijfsleven tot haven, tot in de wijken van de stad. Aboutaleb vertelt kundig en aansprekend over zijn haven, de Erasmus Universiteit, het Erasmus Medisch Centrum, de ondernemers en de bewoners van de stad. Over de uitdagingen, de dromen, de ideeën en ambities. Hij laat overal en altijd zien dat Rotterdam de stad is waar je wilt zijn. De stad waar je welkom bent, waar je dromen waar kunt maken en waar kansen liggen,” stelt de jury van de Marketing Award, die grote bewondering heeft voor de "trots van Aboutaleb op zijn stad en haar mensen”.


Wondolleck maakt luchthaven tot visitekaartje
In de Laurenskerk werd bovendien voor de tweede keer de Marketing Award Rotterdam - Oeuvreprijs uitgereikt. Deze award gaat eens in de vijf jaar naar iemand die in zijn of haar carrière op diverse manieren heeft bijgedragen aan het imago van Rotterdam. Wondolleck wist volgens de jury niet alleen de luchthaven van de stad uit te bouwen tot ‘één van de mooiste visitekaartjes van Rotterdam’. "De groei van de regionale economie, het imago van de stad en de samenleving staan bij Wondolleck hoog in het vaandel. Hij is altijd zeer betrokken bij de stad en regio en is er van overtuigd dat een ‘wereldstad’ als Rotterdam een luchthaven nodig heeft. Daarbij opereert Wondolleck niet alleen vanuit het belang van de luchthaven maar ook vanuit het bewustzijn dat een stad met luchthaven meer ‘meetelt’.”


Nieuwe award voor aanstormend talent in duurzaamheid
Nieuw dit jaar was de uitreiking van de Marketing Award Rotterdam - Aanstormend Talent. Deze aanmoedigingsprijs is bedoeld voor iemand die – min of meer - aan het begin van zijn of haar carrière staat en een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het imago van Rotterdam. De jury heeft bewondering voor de manier waarop de oprichters van Rotterzwam, Mark Slegers en Siemen Cox, in 2015 hun ambities om ‘hun leven duurzamer in te richten, duurzaamheid tot uitvoering te brengen en anderen te inspireren’ verder hebben vertaald in BlueCity010.

"BlueCity010 is een bruisend voorbeeld, voor Nederland en de wereld, van hergebruik, ondernemerschap, duurzaamheid en economische activiteit. Beide heren zijn bekend tot ver buiten de stadsgrenzen en promoten met hun ideeën ook altijd Rotterdam. In hun verhaal is Rotterdam de plek waar het allemaal kan gebeuren en daarmee bouwen ze mee aan het imago.”

Foto van links naar rechts: Wondolleck, Aboutaleb en Mark Slegers

Trefwoorden: marketing, Rotterdam, award

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...