Geplaatst op: 02-09-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Reiswerk lanceert Onderzoeksagenda Reisbranche

Reiswerk lanceert Onderzoeksagenda Reisbranche
Reiswerk heeft een onderzoeksagenda voor de reisbranche gemaakt. Dit is een soort nationaal spoorboekje dat laat zien waar de reisbranche de komende jaren het wetenschappelijk en hbo-onderzoek op wil richten. Deze onderzoeksagenda vormt de basis voor subsidiëring van promovendi door Reiswerk (in samenwerking met CELTH) en voor de Reiswerk Onderzoeksbeurs voor HBO-studenten.


Reiswerk ontwikkelde de onderzoeksagenda samen met ANVR, reisbedrijven en het toeristisch onderwijs. Studenten uit het wetenschappelijk of hbo-onderwijs die onderzoek doen naar één van de thema’s uit de Onderzoeksagenda Reisbranche kunnen in aanmerking komen voor een beurs van Reiswerk.


"Bij het hoger beroepsonderwijs en de universiteiten zit de capaciteit en de denkkracht. Volgens mij moet het voor elke onderzoeker met aspiraties in het toerisme-onderzoek belangrijk zijn om op de hoogte te zijn van de wensen van het bedrijfsleven. Alleen zo krijg je relevante en toepasbare resultaten. Speciaal voor die doelgroep hoop ik dat de agenda zal inspireren."


Frank Oostdam, voorzitter Reiswerk en directeur ANVR


Relevante vragen
Wat wil de consument van de toekomst als het om reizen gaat? Hoe belangrijk is of wordt duurzaamheid? En welke geopolitieke ontwikkelingen zijn van invloed op mijn reisonderneming? In een continu veranderende branche stellen reisbedrijven zichzelf periodiek deze vragen. Zij maken steeds opnieuw strategische keuzes en baseren hun keuzes het liefst op gedegen onderzoek naar ontwikkelingen die voor hun onderneming relevant zijn. De Onderzoeksagenda Reisbranche geeft richting aan het wetenschappelijk en hbo-onderzoek naar het uitgaand toerisme en wil studenten inspireren om te kiezen voor een thema of onderwerp dat relevant is voor het reisbedrijfsleven.



Onderzoeksbeurzen Reiswerk

Voor HBO-studenten die onderzoek doen in het kader van de Onderzoeksagenda Reisbranche stelt Reiswerk jaarlijks maximaal vier onderzoeksbeurzen van  € 750,- per maand voor maximaal vier tot zes maanden beschikbaar. Reiswerk financiert verder in samenwerking met CELTH wetenschappers die fundamenteel en breed promotieonderzoek willen doen naar één van de thema's van de Reisbranche Onderzoeksagenda. Elk jaar doet Reiswerk daarvoor een Call for Proposals waar onderzoeksvoorstellen kunnen worden ingediend. Reiswerk, CELTH, de participerende hogescholen en de Wageningen Universiteit werken samen in het selectieproces en de toekenning van de subsidies op de voorgestelde promotieonderzoeken.


Meer informatie

De Onderzoeksagenda Reisbranche is te vinden op www.reiswerk.nl/onderzoeksagenda. Hier is ook meer informatie over de onderzoeksbeurzen van Reiswerk te vinden.

Link: https://www.reiswerk.nl/onderzoeksagenda
Trefwoorden: onderzoek, reisbranche, celth

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...