Geplaatst op: 06-08-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Spannende horeca op de nieuwe Pier

Spannende horeca op de nieuwe Pier

De Scheveningse Pier is in korte tijd erg populair geworden. De laatste twee weken van juli bezochten maar liefst 100.000 mensen de vernieuwde Pier waar alleen het bovendek van was geopend. Binnenkort openen negen nieuwe kiosken met vernieuwende horeca en retailconcepten. Eerder gingen het pannenkoekenrestaurant, Bungy Jump Holland en de toren al open voor het publiek.


De Pier heeft de negen ondernemers bekendgemaakt die hun deuren openen voor het publiek. Op zowel het beneden- als het bovendek en het Zuidereiland zijn binnenkort kiosken en terrassen gevestigd met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. Eerder De ondernemers bieden stuk voor stuk een onderscheidend concept aan en hebben bewust gekozen voor deze unieke locatie. De ondernemers die hun deuren openen op De Pier zijn:


Firma Pickles Burgers & Wines: een burgerrestaurant en wijnbar in één. Overal ter wereld kan men wel een hamburger eten, maar op weinig plekken worden ze geserveerd mét een goed glas wijn. Voor meer informatie www.firmapickles.nl


The Rough Kitchen: een concept van carnivoren in hart & ziel, waarbij wordt gegrilld, gerookt en gebraden op een knetterend open vuur of in een smoker. Daarnaast kan men in de Craft Beer Bar terecht voor een royaal aanbod aan handpicked micro-brews van kleine onafhankelijke bierproducenten. Voor meer informatie: www.theroughkitchen.nl


SHACK: het eerste Street Food Restaurant met reizende sterren. Elke maand krijgt een nieuwe foodtruck crew in SHACK de ruimte om hun signature dishes en verrassende cocktails passend bij de gerechten te serveren op De Pier. Voor meer informatie zie www.reizendesterren.org


Friterie Par Hasard: maakt verse frites en snacks uit eigen keuken en is geïnspireerd door de traditionele Belgische frituur. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten van hoge kwaliteit uit de omgeving. Voor meer informatie zie www.cafeparhasard.nl/friterie


Bar De Pier: naast een uitgebreid assortiment aan drinks, vindt men bij Bar De Pier heerlijke snacks om direct op te eten of mee te nemen naar het strand of één van de terrassen op het beneden- of bovendek. Voor meer informatie zie www.facebook.com/bardepier


Pier Zuid: dit restaurant bevindt zich op het Zuidereiland van De Pier en biedt een geweldig uitzicht tijdens ontbijt lunch, borrel en diner. Pier Zuid is de plek voor een ontspannen uitje of zakelijke bijeenkomst en beschikt over een zonnig terras boven zee.


Kust: deze bar heeft een industriële en maritieme look & feel waarbij oud bouwmateriaal van De Pier is hergebruikt. Kust werkt met lokale, pure producten en heeft een typische Hollandse (Scheveningse) keuken met o.a. oma’s gehaktballen en ouderwetse stamppotten.


De Pierwinkel: in deze souvenirshop 2.0 kunnen bezoekers van De Pier een origineel aandenken scoren. De Pierwinkel verkoopt gifts, kleding en accessoires in de nieuwe huisstijl van De Pier.


De Groeten uit Scheveningen: deze fotobooth met een indrukwekkend Schevenings decor biedt bezoekers de mogelijkheid zichzelf op een creatieve manier op de foto te laten zetten. Voor meer informatie zie https://www.facebook.com/groetenuitscheveningen.nl


Over De Pier

KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep kochten in oktober 2014 De Pier. Sindsdien is er met man en macht gewerkt om De Pier te renoveren. De Pier richt zich in de komende vijf jaar op de volgende vijf pijlers: eten & drinken, winkelen, sport & avontuur, cultuur & muziek en inspiratie & educatie. Daarnaast komt er een wisselend programma van events. De Pier is dagelijks toegankelijk van 10.00 – 22.00 uur, de toegang is gratis.

Topics:Horeca, Retail
Trefwoorden: horeca, retail, kustgebieden,

CELTH
 






||| Nieuws |||

29/03/24
Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024 - Zet jouw transitie in
Met zijn aanstekelijke visie op toerisme laat key-note spreker Peter de Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen en Agentschap Onroerend Erfgoed) jou de transitie in toerisme beleven op 18 april. Dat is de dag van het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024.
25/03/24
Exclusief voor leden
Goed toeristisch jaar voor Royal Delft
Dat het inkomend toerisme in 2023 weer volop draaide zagen ze ook bij Royal Delft. De bezoekersaantallen en omzet groeiden fors. Het bedrijf richt zich met een unieke propositie op de toeristische markt.
13/12/23
Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd
Door de toenemende vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.
05/12/23
26 miljoen euro voor grote winkelgebieden in negen gemeenten
Negen gemeenten ontvangen in totaal 26 miljoen euro om hun winkelgebied aan te pakken. Dat heeft minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekendgemaakt.
26/04/23
Internationale conferentie over consumentengedrag in toerisme naar Nederland
De Breda University of Applied Sciences heeft een toonaangevende internationale conferentie binnengehaald. De vijftiende editie van het jaarlijkse Consumer Behaviour in Tourism Symposium (CBTS) is van 31 mei tot 2 juni 2023 in Breda.
21/04/23
Met Hospitality Pact Regio Zwolle presenteert vrijetijdssector zich als aantrekkelijke werkgever
Op vrijdag 14 april 2023 is in het Mac3Park Stadion in Zwolle het Hospitality Pact Regio Zwolle ondertekend door vertegenwoordigers van de overheid, het beroepsonderwijs en ondernemersorganisaties actief in de vrijetijdssector.
15/02/23
Hartverwarmend Noordwijk
Campagne Valentijnsdag in Noordwijk. Genieten van "love" op het gebied van culinair, hotels en winkels en een hartenjagen speurtocht.
16/01/23
Beste seizoen ooit voor Europa-Park
Europa-Park in Duitsland heeft in het seizoen 2022 voor het eerst meer dan zes miljoen bezoekers in één seizoen ontvangen. Het park wordt daarmee door de bezoekers ‘beloond’ voor de 80 miljoen euro die de afgelopen drie jaar in het park werd geïnvesteerd. Maar er zijn ook grote uitdagingen.