Geplaatst op: 06-08-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Spannende horeca op de nieuwe Pier

Spannende horeca op de nieuwe Pier

De Scheveningse Pier is in korte tijd erg populair geworden. De laatste twee weken van juli bezochten maar liefst 100.000 mensen de vernieuwde Pier waar alleen het bovendek van was geopend. Binnenkort openen negen nieuwe kiosken met vernieuwende horeca en retailconcepten. Eerder gingen het pannenkoekenrestaurant, Bungy Jump Holland en de toren al open voor het publiek.


De Pier heeft de negen ondernemers bekendgemaakt die hun deuren openen voor het publiek. Op zowel het beneden- als het bovendek en het Zuidereiland zijn binnenkort kiosken en terrassen gevestigd met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. Eerder De ondernemers bieden stuk voor stuk een onderscheidend concept aan en hebben bewust gekozen voor deze unieke locatie. De ondernemers die hun deuren openen op De Pier zijn:


Firma Pickles Burgers & Wines: een burgerrestaurant en wijnbar in één. Overal ter wereld kan men wel een hamburger eten, maar op weinig plekken worden ze geserveerd mét een goed glas wijn. Voor meer informatie www.firmapickles.nl


The Rough Kitchen: een concept van carnivoren in hart & ziel, waarbij wordt gegrilld, gerookt en gebraden op een knetterend open vuur of in een smoker. Daarnaast kan men in de Craft Beer Bar terecht voor een royaal aanbod aan handpicked micro-brews van kleine onafhankelijke bierproducenten. Voor meer informatie: www.theroughkitchen.nl


SHACK: het eerste Street Food Restaurant met reizende sterren. Elke maand krijgt een nieuwe foodtruck crew in SHACK de ruimte om hun signature dishes en verrassende cocktails passend bij de gerechten te serveren op De Pier. Voor meer informatie zie www.reizendesterren.org


Friterie Par Hasard: maakt verse frites en snacks uit eigen keuken en is geïnspireerd door de traditionele Belgische frituur. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten van hoge kwaliteit uit de omgeving. Voor meer informatie zie www.cafeparhasard.nl/friterie


Bar De Pier: naast een uitgebreid assortiment aan drinks, vindt men bij Bar De Pier heerlijke snacks om direct op te eten of mee te nemen naar het strand of één van de terrassen op het beneden- of bovendek. Voor meer informatie zie www.facebook.com/bardepier


Pier Zuid: dit restaurant bevindt zich op het Zuidereiland van De Pier en biedt een geweldig uitzicht tijdens ontbijt lunch, borrel en diner. Pier Zuid is de plek voor een ontspannen uitje of zakelijke bijeenkomst en beschikt over een zonnig terras boven zee.


Kust: deze bar heeft een industriële en maritieme look & feel waarbij oud bouwmateriaal van De Pier is hergebruikt. Kust werkt met lokale, pure producten en heeft een typische Hollandse (Scheveningse) keuken met o.a. oma’s gehaktballen en ouderwetse stamppotten.


De Pierwinkel: in deze souvenirshop 2.0 kunnen bezoekers van De Pier een origineel aandenken scoren. De Pierwinkel verkoopt gifts, kleding en accessoires in de nieuwe huisstijl van De Pier.


De Groeten uit Scheveningen: deze fotobooth met een indrukwekkend Schevenings decor biedt bezoekers de mogelijkheid zichzelf op een creatieve manier op de foto te laten zetten. Voor meer informatie zie https://www.facebook.com/groetenuitscheveningen.nl


Over De Pier

KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep kochten in oktober 2014 De Pier. Sindsdien is er met man en macht gewerkt om De Pier te renoveren. De Pier richt zich in de komende vijf jaar op de volgende vijf pijlers: eten & drinken, winkelen, sport & avontuur, cultuur & muziek en inspiratie & educatie. Daarnaast komt er een wisselend programma van events. De Pier is dagelijks toegankelijk van 10.00 – 22.00 uur, de toegang is gratis.

Topics:Horeca, Retail
Trefwoorden: horeca, retail, kustgebieden,

CELTH
 





||| Nieuws |||

29/03/24
Exclusief voor leden
Winstgevendheid Vlaamse logissector omhoog
Mooi onderzoek van onze zuiderburen. De helft van de Vlaamse logiesaccommodaties schreef in 2023 zwarte cijfers. Voor 2024 verwacht bijna de helft van de uitbaters dat de prijzen van de logies zullen stijgen.
29/03/24
Exclusief voor leden
Dierentuinen scoren hoger op bezoekersloyaliteit dan attractieparken
Attractieparken scoren lager op bezoekersloyaliteit dan dierentuinen. De top acht qua loyaliteit telt zeven dierentuinen.
29/03/24
Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) doneert 8.000 bomen
De NKC heeft bijna 4 voetbalvelden met bomen gedoneerd voor de Nederlandse bossen. Op deze manier wil de NKC bijdragen aan de toekomstige weerbaarheid van de bossen en de biodiversiteit versterken.
29/03/24
Exclusief voor leden
De meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders
Wat zijn de meest favoriete kampeerbestemmingen van Nederlanders? Reis- en boekingsportal camping.info dook in haar data en komt met de resultaten.
29/03/24
Exclusief voor leden
Uitstoot Europese luchtvaart groeit met 16%
De CO2-voetafdruk van de luchtvaart in Europa is in 2023 met 16% gegroeid. Dat is 4% van de totale CO2-voetafdruk die in Europa wordt gegenereerd.
29/03/24
Geopark Schelde Delta erkend als UNESCO Geopark
Het gebied van de Schelde en de Scheldemonding is geologisch, cultuurhistorisch en landschappelijk uniek. Zo uniek zelfs, dat de regio zich voortaan een UNESCO Global Geopark mag noemen.
29/03/24
Dirk Beljaarts vertrekt bij Koninklijke Horeca Nederland
Na een periode van ruim negen jaar vertrekt Dirk Beljaars voor de zomer als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
29/03/24
Nieuwe waterspeeltuin voor Burgers’ Zoo
De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo heeft een nieuwe waterspeeltuin geopend. Centraal staat een kabbelend beekje waar in en rondom kan worden gespeeld.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...