Geplaatst op: 30-06-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Pop-up de nieuwe trend?

Pop-up de nieuwe trend?
Het lijkt wel of alles pop-up is tegenwoordig. In Amsterdam mogen deze zomer op 24 plekken foodtrucks staan en in Rotterdam duiken deze zomer op allerlei bijzonder plekken terrassen en restaurants op. Het is de vraag in hoeverre deze initiatieven bestaande horeca kannibaliseren. Aan de consument zal het niet liggen, die is tegenwoordig makkelijk verveeld en een nieuw initiatief kan al snel op veel belangstelling rekenen. 


Amsterdam: Foodtrucks op 24 locaties

Op maandag 29 juni startte in Amsterdam de pilot voedselwagens: ‘Lekker eten op straat’. Vijftig innovatieve ondernemers bieden op 24 verschillende locaties in de stad ‘streetfood’ aan. De ondernemers wisselen daarbij elk dagdeel van locatie.


Er waren 150 aanvragen bij de gemeente Amsterdam binnenkomen. De initiatieven werden op basis van een puntensysteem gewaardeerd op voedselkwaliteit (in hoeverre biologisch, lokaal geproduceerd, vernieuwend); innovatief gehalte en duurzaamheid van het foodtruckconcept en duurzaamheid.


Rotterdam: Eten en drinken op bijzondere locaties

In Rotterdam kun je deze zomer op een dak van een parkeergarage, in een oud zwembad, in een Middeleeuwse kerk of met uitzicht op de grootste haven van Europa een consumptie nuttigen. Wie deze zomer van de gebaande paden af wil wijken, pakt een terrasje in Rotterdam. Een selectie uit het Rotterdamse aanbod:


Pop-up stadspark DÂK is weer terug. Dit keer popt DÂK in augustus op bovenop de parkeergarage Parking Westblaak. In dit stadspark proef je de invloed van wereldsteden als New York, Barcelona en Bangkok, maar dan op z'n Rotterdams. Je kunt er een drankje drinken, samen vlees roosteren op de barbecue, optredens bekijken of samen sporten.


In de vleugel van de Middeleeuwse Laurenskerk, in hartje Rotterdam, is deze zomer het pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw gevestigd. Het terras is gelegen voor de Gotische kerk. De Swarte Leeuw serveert Belgische abdijbiertjes en bourgondische versnaperingen.


Boven op het markante groothandelsgebouw, pal naast het centraal station, zit de pas geopende The Suicide Club. Deze eerste rooftopbar biedt het dakterras cocktails, (live) muziek, zeefruit van de bbq en uitzicht over de skyline van Rotterdam.


Pop-up visrestaurant la Plancha is alleen geopend in de zomer, bij mooi weer. Het restaurant met open keuken is opgebouwd boven het water op het landhoofd van de oude Willemsbrug, op het Noordereiland in Rotterdam. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over het water en de skyline van de stad. De verse vis wordt ter plaatse bereid op de plancha (bakplaat) zolang de voorraad strekt.


Topics:Horeca

CELTH
 






||| Nieuws |||

23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...