Geplaatst op: 16-06-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Thuis op vakantie in Rotterdam

Thuis op vakantie in Rotterdam
Waar de meeste citymarketingorganisaties heel veel energie steken in het aantrekken van toeristen van buiten de gemeente pakken ze het in Rotterdam heel anders aan. Daar zijn de pijlen vooral gericht op de eigen bewoners.


"Ben of blijf je deze zomer in Rotterdam?” vraagt Rotterdam Info. "Maak dan van de gelegenheid gebruik om je thuishaven te ontdekken tijdens de derde editie van Staycation Rotterdam.”


Tijdelijk reisbureau

Dit tijdelijk reisbureau van stadspromotor Rotterdam Info nodigt Rotterdammers en bezoekers van de stad uit om op reis te gaan in Rotterdam. Met deze editie een hoofdrol voor de haven. Gedurende de zomer worden in en rond de haven van Rotterdam allerlei leuke en spannende dingen georganiseerd, die het ontdekken meer dan waard zijn.


Hoofdrol voor de haven

Rotterdam trekt jaarlijks steeds meer toeristen. Voor Rotterdammers zelf is het minstens zo leuk om vakantie te vieren in eigen stad. Staycation Rotterdam biedt Rotterdammers en andere bezoekers volop tips om van de zomer een echte belevenis te maken. Zo is er in de Rotterdamse havengebieden deze zomer van alles te doen. Staycation 2015 richt zich vooral op drie havengebieden:


Maritiem District: Dit is het gebied met de oudste havens van de stad rond de Leuvehaven, Wijnhaven, Oude Haven en natuurlijk het Maritiem Museum. Rondvaarten te over in dit gebied. Doe een tour met de Watertaxi Rotterdam, de RIB-experience, de Spido of een van de historische schepen vanuit de Maritiem Museum Haven. Of neem de Waterbus naar Jobshaven en Heijplaat, bijvoorbeeld om de tentoonstelling De Aanval te bezoeken. Het Maritiem Museum biedt tal van exposities, waaronder ‘Vette Visserstruien’. Kinderen kunnen in het buitenmuseum hun havenheld diploma verdienen of varen in de bootjes van Kids Marina.


Merwe Vierhaven: Stadshaven M4H, gelegen aan de westkant van Rotterdam, transformeert zich in rap tempo tot een broedplaats voor innovatie en jonge bedrijven. Voor bezoekers biedt dit gebied in opkomst ook genoeg te doen. Van de Speelfabriek voor kinderen tot de stadsboerderij Uit je Eigen Stad. Hier kun je groenten uit je eigen stad kopen of genieten van een speciaal Staycation lunchmenu tijdens de zomermaanden.


Tweede Maasvlakte: Dit fonkelnieuwe havengebied ten westen van de Eerste Maasvlakte werd in 2013 officieel geopend. Hiermee werd de Rotterdamse haven in één klap twintig procent groter. De expositie ‘Back to the Future. Op weg naar de haven van de toekomst’ in bezoekerscentrum FutureLand laat zien hoe de haven er in 2066 uit kan zien. Een tour per boot of bus over de Tweede Maasvlakte behoort ook tot de mogelijkheden.


Openingsweekend Staycation

Reisbureau Staycation is van zondag 28 juni tot en met 5 september geopend in het informatiecentrum Rotterdam Info aan de Coolsingel 195-197. Tijdens het openingsweekend kan het publiek eenmalig onder begeleiding van een gids op stadsexcursie. Deelnemers vertrekken per fiets of per boot naar M4H en bezoeken onder andere stadsboerderij Uit je Eigen Stad en het LabHotel op de 18e verdieping van de Rotterdam Science Tower, met prachtig uitzicht over het havengebied. De routes beginnen om 12.00 uur bij het Maritiem Museum en duren tot ongeveer 16.30 uur. Aanmelden kan via rotterdam.info/staycation.


Op 28 juni trapt ook het Maritiem Museum de zomervakantie af met het Zomerfeest in de Maritiem Museum Haven. Zo kunnen kinderen die dag hun Havenheld-diploma halen, is er een modeshow met ontwerpen geïnspireerd op visserstruien van Willem De Kooning Academie-modestudenten, en wordt er een historische scheepmotor in werking gezet.


Over Rotterdam Info

Rotterdam Info is de promotor van toerisme, vrije tijd en wonen in Rotterdam en heeft als doel het aantrekken en bedienen van bezoekers en bewoners. Rotterdam Info publiceert diverse on- en offline communicatiemiddelen, zoals een website, mobile en i-pad app, city map, Rotterdam Welcome Card, stadswandeling en shoppinggids. Daarnaast is Rotterdam Info te bezoeken op twee locaties: Rotterdam Centraal en Coolsingel 195-197. Rotterdam Info is partner van VVV Nederland. Rotterdam Info maakt deel uit van Rotterdam Partners, de promotor van de Rotterdamse economie.


Dit nieuwsbericht wordt u gratis aangeboden door het NRIT Media Vrijetijdsplatform
Steun hier onze community en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen
Link: http://rotterdam.info/staycation
Trefwoorden: stedelijk toerisme, rotterdam, thuisblijven, staycation

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...