Geplaatst op: 28-05-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Transavia biedt virtual reality entertainment

Transavia biedt virtual reality entertainment
Wel eens aan een hangglider gehangen terwijl je in een vliegtuig van Transavia naar zonnige oorden reist? Het lijkt wel een verre toekomstdroom maar met nieuw virtual reality-entertainment maakt Transavia het nu al mogelijk. Fasten your seatbelts was zelden toepasselijker!

De eerste pilot was tijdens de vlucht van Amsterdam naar Barcelona op donderdag 21 mei. Een aantal passagiers kreeg daar de mogelijkheid om aan boord van het toestel de Oculus Rift DK2 te proberen. Deze virtual reality-sensatie uit Silicon Valley is nog niet in de winkel verkrijgbaar, maar wordt door Transavia dus nu al toegepast.

Optimale on board ervaring
"We willen hiermee voorop lopen”, zegt commercieel directeur Roy Scheerder. "Service en digitale dienstverlening zijn twee van de speerpunten waarmee het nieuwe Transavia wil doorgroeien naar 10 miljoen leisure- en business-passagiers per jaar. Als luchtvaartmaatschappij zijn we daarom steeds op zoek naar digitale innovaties om de on board ervaring van reizigers te optimaliseren. Dit initiatief past bij onze ambitie.”

Virtuele cockpit-tour
Tijdens de vlucht heeft een handjevol vrijwilligers de virtual reality-bril kunnen testen. Zij mochten kiezen uit één van de drie beschikbare programma’s. Zo is er een virtuele bioscoop waarbij je je als passagier in een lege bioscoopzaal met vliegtuigstoelen waant en een film kan kijken op groot scherm. Voor reizigers die willen weten hoe het er op de werkvloer van een piloot aan toegaat, is er de virtuele cockpit-tour. Hier heet een piloot van Transavia de gebruiker welkom in de cockpit van een Boeing 737 en wordt stap voor stap uitgelegd waar de verschillende instrumenten voor dienen.

In de hangglider
Ronduit spectaculair is de virtuele flighttracker. Hiermee waan je je als gebruiker in een hangglider en zweef je hoog in de lucht, terwijl je het landschap onder je voorbij ziet trekken. Goed te zien zijn alle plaatsnamen van dorpen en steden die je tijdens de echte vlucht passeert. Uiteindelijk haalt een grote Boeing van Transavia de hangglider in. "Het geluid van wind en andere vliegtuigen zorgt hier voor een ultieme virtual reality-beleving”, aldus Scheerder. Innovatie aan boord

Samenwerking
De luchtvaartmaatschappij werkt voor deze pilot actief samen met The Virtual Dutch Men en Yumble, partijen die al veel ervaring hebben met virtual reality. Wanneer alles volgens schema verloopt, denkt Transavia deze nieuwe service binnen een jaar te kunnen aanbieden. Scheerder: "Ook op het gebied van nieuwe producten willen we een leidende rol spelen in de luchtvaartsector. We zijn dan ook trots om als één van de eerste vliegtuigmaatschappijen deze innovatie van virtual reality aan boord te mogen verwelkomen.”
Trefwoorden: luchtvaart, innovaties, entertainment

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...