Geplaatst op: 18-05-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Amsterdam krijgt nieuw revolutionair hotelconcept

Amsterdam krijgt nieuw revolutionair hotelconcept
Amsterdam krijgt dit najaar de primeur voor een nieuw hotelconcept dat volgens de initiatiefnemers het eind van de hotelkamer zoals we dat nu kennen, zal markeren. De eerste Zoku, zoals het initiatief heet, komt in een oud kantoor aan de Weesperstraat met 133 Zoku Lofts en meer dan 500 m2 social space voor de gasten. De initiatiefnemers, waaronder Hans Meyer van Hotel Ahead, willen snel groeien naar vijf Zoku's in andere Europese steden met in totaal 750 eenheden. Lees hier de achtergronden van het nieuwe concept. 


Meyer is in de branche vooral bekend van zijn revolutionaire hotelconcept CitizinM. De Zoku is een ecosysteem voor internationale kenniswerkers en moet een ‘thriving neighbourhood' worden waar het comfortabel wonen en efficiënt werken is. Volgens Meyer zijn deze global nomads vooral op zoek een lokaal sociaal leven en dat wil hij met Zoku faciliteren.


Minihuisje op 25m2

De uitdaging was op 25m2 een minihuisje te bouwen met een woon- en werkplek inclusief een goed tweepersoonsbed, een douche en een keuken. Door functies te stapelen en een aanpasbaar interieur is dat gelukt en kunnen de bewoners gasten ontvangen zonder zicht op het bed en de persoonlijke leefruimte. Centraal in de ruimte staat een grote vierpersoonstafel die gebruikt kan worden voor werken, eten of ontspanning. Het appartement bevat verder een volledige keuken, opslagcapaciteit en een nis met kantoorbenodigheden. Het bed is omhooggebracht en kan via een trapje worden bereikt. Het slaapgedeelte is met schermen van de leefruimte te scheiden.


Concept met complete community

Door de slimme inrichting van de appartementen en het geringe ruimtegebruik outperformt dit concept volgens Meyer elk ander longstay concept. Zoku voegt ook waarde toe door het creëren van een sociale structuur. In de 500m2 social space kunnen de Zokubewoners elkaar makkelijk ontmoeten en is interactie met Amsterdammers en de Zoku Community Managers eenvoudig. De social space is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Zoku Community Managers zullen altijd in de social space aanwezig zijn en bewoners helpen met vragen op prefessioneel en sociaal gebied door het inzetten van hun brede netwerk in zowel het hotel als Amsterdam.




Duurzaam concept

Door wonen en werken te combineren is dit concept per definitie al duurzamer dan veel andere hotels. Daarnaast is het dak getransformeerd tot een groene verblijfsruimte, gebruikt de keuken vooral lokale producten, wordt regenwater opgevangen en koelt een sedumdak het gebouw.


Zoku Amsterdam gaat in het najaar van 2015 open. Vanaf juli worden boekingen aangenomen. De prijs per nacht daalt naar mate langer wordt verbleven.

Link: http://livezoku.com/
Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, hotels

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...