Geplaatst op: 22-01-2015
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

CELTH krijgt positieve beoordeling van Reviewcommissie Hoger Onderwijs en Onderzoek

CELTH krijgt positieve beoordeling van Reviewcommissie Hoger Onderwijs en Onderzoek

Het Center of Expertise leisure, tourism & hospitality (CELTH) is door de Reviewcommissie Hoger Onderwijs en Onderzoek positief beoordeeld. CELTH is het enige Center of Expertise in het domein van leisure, toerisme en hospitality in ons land en een samenwerking van hogescholen NHTV, Stenden en HZ.


Met deze positieve midtermreview, die is overgenomen door de minister van OCW, is de financiering vanuit het ministerie van CELTH voor de komende twee jaar veilig gesteld. Directeur Hans Dominicus reageerde verheugd op deze positieve beoordeling: "Het is een geweldige opsteker voor iedereen die het afgelopen jaar zich voor CELTH heeft ingezet en een bevestiging van de koers die we zijn ingeslagen. We zijn zeer verheugd dat we nu samen met het werkveld en hogescholen verder kunnen werken aan een door het werkveld erkend expertisecentrum dat werkt aan de uitdagingen waarvoor bedrijven en organisaties in het domein leisure, toerisme en hospitality zich geplaatst zien.”


Centers of Expertise voldoen aan de verwachtingen

Nederland telt 17 Centers of Expertise. Daarvan zijn er 16 positief beoordeeld in de midtermreview. Volgens de Reviewcommissie ligt de ontwikkeling van de Centers of Expertise goed op koers en heeft het bedrijfsleven zich samen met de hogescholen gecommitteerd aan de verder ontwikkeling van de Centers. "Lectoren, docenten en studenten werken in toenemende mate samen met partners van het Centre aan het uitwerken en concretiseren van vragen uit de beroepspraktijk en de markt; dit versterkt de samenhang tussen onderzoek en onderwijs”, stelt de Reviewcommissie in haar evaluatie.


De Centers slagen er verder steeds beter in om een herkenbaar voor de markt expertisecentrum te zijn. Alles overziend concludeert de commissie dat het concept Centers of Expertise aan de verwachtingen voldoet. "Gezien de grote inzet van alle betrokkenen, het commitment van de partners en de goede resultaten tot nu toe kan gesteld worden dat de Centers voorzien in een behoefte.”


Reviewcommissie heeft vertrouwen in CELTH

De Reviewcommissie heeft vertrouwen in de aanpak van CELTH en het perspectief dat de organisatie heeft op de lange termijn als zelfstandige publiek-private samenwerking. Ook de bijdrage vanuit het werkveld wordt aanzienlijk genoemd. CELTH gaatt de komende tijd wel meer aandacht geven aan de verbinding met het onderwijs.


De ambitie van CELTH is een verregaande samenwerking tussen de hogescholen en het werkveld tot stand te brengen om zo samen oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar bedrijven en organisaties in het domein leisure, toerisme en hospitality zich geplaatst zien.


In de optiek van CELTH kunnen we deze vraagstukken alleen oplossen als we de kennis, vaardigheden en creativiteit van het werkveld en de hogescholen combineren. Projecten binnen CELTH ankeren daarom altijd in een concrete vraag vanuit het werkveld en worden samen met het werkveld uitgevoerd.


Voor meer informatie: www.celth.nl of neem contact op met Hans Dominicus via dominicus.h@celth.nl

Topics:CELTH
Trefwoorden: celth, onderzoek, innovatie

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...