Geplaatst op: 07-11-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Recreatiesector lanceert eigen marketingplatform Elkeplek.nl

Recreatiesector lanceert eigen marketingplatform Elkeplek.nl

Deze week is tijdens de Recreatie vakbeurs in Hardenberg het branche brede marketingplatform voor de recreatiesector Elkeplek.nl gelanceerd. Het betreft een soft-launch. Met deze lancering is een belangrijke stap gezet richting een eigen marketingplatform voor de sector dat zal gaan bijdragen aan een rendementsverbetering voor alle bedrijven.


Het initiatief voor Elkeplek.nl (nu alleen nog te bekijken via http://beta.elkeplek.nl) is ontstaan vanuit branchevereniging RECRON en wordt uitgevoerd door Recreatie Nederland BV. Deze laatste is een zelfstandige organisatie, opgericht door Jan ten Hoor (ex RECRON) en Jeroen Wilhelm (ex Funda). RECRON is toezichthouder en er zijn afspraken gemaakt over de maximale boekingsfee die Elke Plek de leden in rekening mag brengen. Tevens vloeit een deel van de omzet van Elke Plek via RECRON terug naar de sector.


Groot potentieel
Vanaf de start zijn op Elkeplek.nl ruim 2.000 recreatiebedrijven uit geheel Nederland te vinden. Deze zijn verdeeld over 6 sectoren, te weten: kampeerbedrijven, bedrijven met verhuuraccommodaties, groepsaccommodaties, buitensportbedrijven, zwembaden, sauna & wellness en dagattractie-bedrijven. "We beginnen nu met alle RECRON leden maar Elke Plek is toegankelijk voor iedere recreatieondernemer in Nederland. Juist het grote en volledige aanbod is de unieke kracht van Elkeplek.nl”, aldus Jan ten Hoor.


Boeken bij de bron
De consument kan via de site uitgebreid zoeken in het aanbod. Voor de bedrijven die dat willen worden prijzen en beschikbaarheid getoond. Hiervoor wordt gekoppeld met de belangrijkste boekingssoftwarepakketten. Zodra de consument gaat boeken, wordt rechtstreeks de boekings-pagina van het betreffende recreatiebedrijf op ElkePlek.nl getoond. "Onderzoek heeft aangetoond dat er enorm veel boekingsprocedures zijn. Wij willen dat niet tot één verplicht systeem samenvoegen omdat dat de ondernemers zou frustreren.” Zegt Jeroen Wilhelm. "Daarnaast biedt deze aanpak voor de consument meer zekerheid. Zijn boeking en eventuele betaling wordt direct gedaan bij het recreatiebedrijf waar hij gaat verblijven. Wij noemen dat Boeken bij de bron.”


Bezoekers
De eerste versie van Elke Plek is nu online en zichtbaar via http://beta.elkeplek.nl. In de komende maanden wordt de data van de recreatiebedrijven verder ingevoerd. Het gaat hierbij om foto’s en teksten. Uiteindelijk geeft Elke Plek een uniek overzicht van de gehele recreatiesector van waaruit een enorme aantrekkingskracht richting de consument zal uitgaan. Zodra de site gevuld is, start de marketingcampagne richting consument. Dit zal begin 2015 plaatsvinden.


Meer voor groepsaccommodaties
Voor de groepsaccommodaties op Elke Plek is het platform meer dan alleen een boekingswebsite. Met deze groep bedrijven uit de sector heeft Elke Plek speciale afspraken gemaakt. Naast de volwaardige aanwezigheid op Elkeplek.nl, gaat Recreatie Nederland ook specifiek voor alle groepsaccommodaties invulling geven aan de marketing.

Link: http://beta.elkeplek.nl/
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, dagrecreatie, boekingen, campings, bungalowparken, boekingsplatform, recron, buitensport, zwembaden

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...