Geplaatst op: 23-07-2014
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Topsprekers op Euro Attractions Show 2014

Topsprekers op Euro Attractions Show 2014

De Euro Attractions Show, die van 23 tot en met 25 september 2014 gehouden wordt in Amsterdam, kent behalve de grootste beursvloer uit de geschiedenis van dit evenement ook een uitgebreid educatief programma. Vooraanstaande sprekers uit de branche zullen vanuit verschillende invalshoeken hun kennis en ervaring delen over de vele ontwikkelingen waarmee attracties heden ten dage te maken hebben. De workshops en presentaties beslaan in totaal meer dan 20 uur en vinden niet alleen in de conferentieruimtes van de RAI Exhibition and Convention Centre plaats, maar enkele Nederlandse locaties laten collega´s graag een kijkje achter hun schermen nemen.


Terwijl op de beursvloer meer dan 400 bedrijven hun nieuwste producten en diensten aanprijzen, zullen in andere zalen van de RAI drie dagen lang seminars plaatsvinden. Managers van gerenommeerde attractieparken en andere grote publieksevenementen bespreken diverse actuele onderwerpen en dragen zo bij aan de verdere ontwikkeling van de branche. Op de eerste dag van de EAS en zelfs vóór de opening van de beurs vindt het eerste seminar al plaats: een showcase van de nieuwste technologieën en producten die dit jaar op de beursvloer gepresenteerd worden.


Mogelijkheden smartphones en CEO-Talk

Op deze dinsdag zullen er ook presentaties zijn over de mogelijkheden van smartphones voor zowel gasten als medewerkers, zal er gediscussieerd worden over de voor- en nadelen van bekende tv-characters en -verhalen in een park door o.a. BRC Imagination Arts, Dreamworks en PortAventura en worden bezoekers getrakteerd op een praktisch seminar over hoe evenementen als Halloween kunnen bijdragen aan verhoging van bezoekersaantallen en omzet. De dag zal afgesloten worden met de altijd goed bezochte 'CEO-Talk'. Vier directeuren van de Europese attractieparken Liseberg, Walibi Holland, Duinrell en Vialand beantwoorden vragen over zichzelf, hun parken, managementstijl, kijk op de branche en uitdagingen voor de toekomst.


Leadership Breakfast met CEO van Plopsa

De woensdag begint met een Leadership Breakfast. Dit keer zal de directeur van de Plopsa Parken, Steve Van den Kerkhof, een kijkje geven in de keuken van deze succesvolle Studio 100-tak. De seminars op deze dag staan in het teken van crisis management, het upgraden van bestaande attracties, het omgaan met beoordelingssites zoals Tripadvisor en het rekruteren en opleiden van talentvolle medewerkers.


Opleidingen voor aanstaande managers

Onder de noemer 'IAAPA's Institute for Attraction Managers' wordt rondom de beurs een speciale opleiding voor aankomende managers georganiseerd. Zij krijgen gedurende drie dagen een goed inzicht in de verschillende aspecten van het werkveld. Er staan workshops over veiligheid, operations, marketing financiën en leiderschap op het programma. Voor dit programma dat wordt afgesloten met een heus IAAPA-certificaat, zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Veiligheid voor mensen met een handicap

Op een drietal locaties buiten de RAI worden seminars over enkele specialistische onderwerpen behandeld. Zo zal op maandag in de Beurs van Berlage de gehele dag gesproken worden over de veiligheid van attracties en de toegankelijkheid voor mensen met een handicap.


Water Park Forum

Het vijfde jaarlijkse Water Park Forum zal zich op woensdag afspelen in Center Parcs 'de Eemhof'. De 'Young Professionals' verzamelen zich die avond in de Heineken Experience om hun ervaringen over het werken in de attractie-branche met elkaar te delen.


Family Entertainment Centers

In samenwerking met Recron wordt op donderdag een speciale themadag georganiseerd voor de Nederlandse en Belgische recreatiesector. Vooral de ontwikkelingen in de groeiende groep van zogeheten Family Entertainment Centers staan dan centraal. Onder FEC's moeten indoor speeltuinen, kartbanen, klimhallen etc. verstaan worden. Sprekers vanuit geheel Europa als ook uit Amerika zullen de laatste trends en belevingsvormen bespreken maar ook tips en tricks meegeven die ondernemers eenvoudig kunnen toepassen in de eigen locatie. Aan bod komen onder meer cash-handling, social media en kinderfeestjes.


Tours

Het kennismaken met de Nederlandse attracties en het delen van kennis en ervaring is ook het thema van de tours die vóór en na de beurs georganiseerd worden. De pre-tour gaat naar de Efteling, Walibi Holland en Dolfinarium. De post-tour bezoekt Phantasialand, Toverland, Burgers' Zoo en Corpus Experience.


Kaarten

Tickets voor de Euro Attractions Show, de seminars, rondleidingen en andere evenementen zijn verkrijgbaar via de site: www.iaapa.org/eas. Leden van IAAPA genieten voordeel en kunnen aan de meeste seminars gratis deelnemen.


Euro Attractions Show

De Euro Attractions Show vindt plaats van 23 tot en met 25 september 2014. De beurs is op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op donderdag is de beurs van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Meer informatie : www.IAAPA.org/EAS

De IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions), opgericht in 1918, is de grootste internationale vak-organisatie ter wereld voor amusementbedrijven met een vaste standplaats. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.500 aanbieders, leveranciers en individuele leden uit meer dan 90 landen. Het hoofdkantoor van IAAPA staat in Alexandria, Virginia, United States. Er zijn regionale kantoren in Brussel, Mexico en Hong Kong. Meer informatie: www.IAAPA.org

Trefwoorden: attractieparken

CELTH
 






||| Nieuws |||

17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.
17/04/24
Jaarverslag Koninklijke Jaarbeurs 2023
Na een periode van drie moeizame coronajaren is er weer behoefte om elkaar te zien en te ontmoeten. Koninklijke Jaarbeurs publiceerde deze week het jaarverslag 2023. Jaarbeurs is weer volop in bedrijf.
15/04/24
Minke Rabaut in workshop 3ST
Minke Rabaut van Impuls Zeeland is toegevoegd aan de workshop 3ST tijdens het Trendcongres Toerisme en Vrijetijd 2024, op 18 april in Vlissingen
15/04/24
Uitstoot industrie omlaag maar luchtvaart omhoog
In 2023 was de uitstoot van de Nederlandse bedrijven binnen het Europese Emissiehandelssysteem (EU ETS) 13,2% lager dan in 2022. In tegenstelling tot de luchtvaart die noteerde een stijging van 11%.
15/04/24
Inchecken met betaalpas in buurtbus
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van vervoerder Arriva.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...