Geplaatst op: 09-07-2014
Auteur: Marc Gerlings

Revisie voor Nationale Evenementenprijzen

Revisie voor Nationale Evenementenprijzen

De vakprijzen worden uitgereikt onder auspiciën van de Stichting Nationale Evenementenprijzen, die een geheel nieuw bestuur heeft gekregen.

De inhoudelijke uitvoering is in handen gelegd van onderzoeksbureau Respons. De jurering vindt plaats door een nieuwe onafhankelijke jury, waarvan de samenstelling binnenkort bekend wordt gemaakt. De Nationale Evenementenprijzen worden op 20 november 2014 in Nijmegen uitgereikt.

3 categorieën
De Evenementenprijzen hebben een inhoudelijke revisie gekregen, wat onder meer resulteerde in het reduceren van het aantal prijzen tot drie overzichtelijke categorieën:


1 Evenementenstad van het Jaar – categorie ‘grote gemeenten’ (inwonertal 80.000+) en categorie klein/middelgrote gemeenten’ (inwonertal tot 80.000).


2 Beste Publieksevenement.


3 Evenementen Innovatieprijs.


Grand Prix en Lifetime Achievement
De titels 'Evenementenstad van het Jaar' , 'Beste Publieksevenement' en 'Evenementen Innovatieprijs' worden jaarlijks uitgereikt. Daarnaast worden, jaarlijks om en om, de Grand Prix en de Lifetime Achievement Award uitgereikt. Anders dan bij de drie andere categorieën kunnen voor de Grand Prix en de Lifetime Achievement Award geen nominaties worden voorgedragen. De jury bepaalt op basis van eigen waarnemingen en ingewonnen adviezen de winnaar.

Na 13 jaar heeft de bedenker en organisator van de prijs, Joost ter Waarbeek, de prijs overgedragen aan het nieuwe stichtingsbestuur, dat wordt gevormd door vertegenwoordigers van een aantal steden die de evenementenprijzen al jaren een warm toedragen. De Stichting Evenementenprijzen hoopt dat de prijzen ook in de toekomst een impuls zullen zijn voor de sector en bij zullen dragen aan de kwaliteit en innovatie van evenementen en evenementenbeleid.

Aanmelden
Gemeenten en evenementen kunnen zichzelf en anderen vanaf deze week weer aanmelden voor de Evenementenprijzen, middels het insturen van een motivatie. Uit alle aanmeldingen worden aan de hand van de ontvangen motiveringen, feiten en cijfers, de verschillende genomineerden per categorie vastgesteld. De genomineerde gemeenten en organisatoren dienen vervolgens een dossier in, op basis waarvan een onafhankelijke en deskundige jury de winnaars van de Nationale Evenementenprijzen bepaalt. Daarbij wordt enerzijds gekeken naar de prestaties van evenementen, maar nadrukkelijk ook naar de effecten voor de plaatsen of regio’s waar ze hebben plaatsgevonden.

Aanmelden kan tot vrijdag 5 september.
Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

20 november 2014 Nationaal Congres Evenementen (NCE)
De uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen gebeurt op het Nationaal Congres Evenementen (NCE) dat op donderdag 20 november 2014 in Nijmegen voor het eerst plaatsvindt. Het NCE gaat onder andere in op de rol van publieksevenementen voor gemeenten en regio’s. Evenementen leveren een belangrijke bijdrage aan het imago van een gemeente of regio en geven een economische impuls als er bezoekers en daarmee bestedingen van buiten komen. Op dit moment vlakt het aanbod in evenementen af maar in de recente jaren is veel groei gerealiseerd. Zie voor een indruk van de groei de grafiek bovenaan met daarin de groei van het aantal festivals tussen 1980 en 2011.

Tegelijkertijd wordt de invloed van evenementen op de leefbaarheid en sociale samenhang van steden en regio’s steeds groter, meldt de organisatie van het congres. Het Nationaal Congres Evenementen 2014 wordt georganiseerd door de bureaus Respons en BV De Nieuwe Aanpak, in samenwerking met de gemeente Nijmegen.
Trefwoorden: Nationale Evenementenprijzen, evenementen, events, citymarketing

CELTH
 





||| Nieuws |||

27/03/24
Uitbreiding KLM-busdienst
Vanaf 31 maart wordt de KLM-busdienst Nijmegen – Arnhem - Schiphol uitgebreid met één extra dienst naar dagelijks twee omlopen.
27/03/24
My First Smartphone Festival krijgt waarschijnlijk vervolg
De eerste editie van My First Smartphone Festival bij Beeld & Geluid heeft afgelopen weekend ruim 2200 bezoekers getrokken. Verspreid over vier dagen, van donderdag tot en met zondag, leerden kinderen, hun ouders en docenten over hoe om te gaan met je allereerste telefoon.
27/03/24
Exclusief voor leden
Drie Van Goghs lang te zien in Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum krijgt drie extra troeven in handen, drie Van Goghs. Het museum is vaak een onderdeel voor de vele toeristen die naar Nederland komen. Zij willen vast ook graag die langdurige bruiklenen zien.
26/03/24
Booking.com stopt duurzaam reisprogramma na gesprek met ACM
Reiswebsite Booking.com heeft na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten het zogenoemde Travel Sustainable (voorheen: Duurzaam Reizen) programma offline te halen per 25 maart.
26/03/24
Reiziger wil directe vlucht
Luchtvaartreizigers hechten aan een rechtstreekse verbinding naar de eindbestemming. Het overgrote deel van alle vliegreizen kent dan ook geen overstap tijdens de reis. Bij vliegreizen van meer dan 6 uur biedt een overstap vaker een aantrekkelijk alternatief.
26/03/24
Zo krijgt het thema duurzaamheid voet aan de grond in de reisbranche
Steeds meer mensen raken overtuigd van het nut en de noodzaak van duurzaam leven. Met duurzaam wordt een leefstijl bedoeld die een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat. In andere woorden: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de natuur zo min mogelijk te lijden heeft onder het gedrag van de mens?
25/03/24
Is het de moeite waard om te investeren in betrouwbare service voertuigen voor uw resort/park?
Als het gaat om het runnen van een resort of park, kan het belang van betrouwbaar transport niet genoeg benadrukt worden. Of het nu gaat om het vervoer van gasten over uitgestrekte gebieden of om de mobiliteit van het personeel voor verschillende taken, duurzame en goed onderhouden service voertuigen zijn essentieel voor een soepel verloop van uw faciliteit. Maar is het verstandig om te investeren in duurzame servicevoertuigen en hoe vaak moeten ze worden onderhouden?
25/03/24
Exclusief voor leden
Hotel Noordsee sluit zich aan bij Fletcher
Hotelketen ziet een wens in vervulling gaan met een hotel op Waddeneiland Ameland. Per 1 april zal bij Hotel Noordsee de vlag van Fletcher Hotels in top gaan.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...